[]

restoran ve ödeme

şurada savaş cebeci'nin bahsettiği durumda kim haklı? hukuki olarak bilgisi olan var mı? müşterinin kartı yabancı olduğu için ödeme alınamıyorsa bu sorunu kim çözmeli? müşteri bir şekilde ödemeli mi yoksa restoran mı çözmeli sorunu?

youtu.be

izlemek istemeyenler için adam restorana gidiyor. kart geçmiyor sonra başka bir kart veriyor o da geçmiyor. restoran müdürü "nasıl çözelim?" diyor. savaş cebeci de "senin çözmen lazım" diyor.

 
Abi Savaş Cebeci'yi günahım kadar sevmem de olay anlattığı gibiyse egzajere etmiyorsa çok haklı ya.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (02.01.23 14:32:43) 
bence haksız.
türkiye'desin, yabancı kart veriyorsun ve geçmiyor. diğer kartını veriyorsun o da geçmiyor...
sonra bir de üst perdeden konuşuyorsun.
madem böyle bir ihtimal var, girerken "yabancı kart geçiyor mu" diye sorman lazım.
bir de demiş ki "yan dükkandan pos al, onunla ödeyeyim" ben böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. kurumsal ve zincir yerler bunu yapmaz. bunun muhasebeleştirilmesi çok zordur. ne mevcut işyeri kabul eder ne de yan dükkan.

muhabbetin devamını da izledim de "bu ülke ne ya böyle? amerika'da apple'ın açığını buluyor birisi, apple ona hisse veriyor".
diyecek sözüm yok.
hayatımda ilk defa gördüm bu tipleri. umarım youtube algoritması bir daha önüme çıkarmaz.
  • teritori  (02.01.23 14:42:39) 
restoranda visa ve mastercard geçiyorsa ve kart da bunlardan biri ise adam haklı. ama kart amex ve restoranda amex geçmiyorsa haksız.


  • inheritance  (02.01.23 15:00:21) 
müşterinin kartı işletmede geçmeyen bir kartsa ve müşteride nakit yoksa ne olur? polis gelir sanırım. o noktada müşteri "kartım var, ödeyeceğim sorunu çözsünler" diyecektir. bir noktada inatlaşma olacaktır.

süreç biraz kim baskınsa onun lehine ilerler gibi olmuş. savaş cebeci biraz baskın bir tip olduğu için müdür alttan da almış olabilir.
  • nick bulamadim  (02.01.23 15:04:35) 
Sadece senin yazdığını baz alarak konuşursam, Müşteri bir yöntem bulup ödemeli diyorum. Lokanta müşterisine kart ile ödeme sunmak zorunda değil. Zorunda olmadığı için bunu ilan etmek durumunda da değil. Kart ile ödeme almayanlar zorluk yaşanmasın diye her yere yazıyorlar normalde ama bunu yazmak zorunda değiller.
Bu açıdan düşünürsek amex e uygun pos cihazı yoksa lokantanın, müşteri bir şekilde yöntemini bulup ödemeli. Öyle şey mi olur.

  • zimbirik  (02.01.23 15:14:05) 
Kenar mahalle olsaydi da gorseydi kas'in ise yaramadigini, adami sislerler. Oyle ustten, artist artist, uzlasmaz konusup benim sorunum degil, sen cozceksin falan. Onun sorunu degilmis he degil Jay jay okochanin sorunu. Pavyondaki gibi yanina adam verip tipis tipis bankamatige kadar refakar ederler. Ne idugu belirsiz kartla gelmis millete posta koyuyor. Kendi diyor zaten: bazi yerlerde gecmiyor ama tek tuk. Demek ki daha once bu sorunla karsilasmissin soracaksin en basta. O Amerikan kartini da sirf artislik olsun diye kullandigina yemin edebilirim ama ispatlayamam. (Bu kalibi da kullanmis oldum ilk defa idare edin:))


  • freedonia  (02.01.23 15:28:32 ~ 15:40:09) 
@inheritance +1 onu yazacaktım yazmış.


  • nawar  (02.01.23 15:32:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.