[]

Ev sahibisiniz diyelim

Bir kiracınız var. iyi bir şehirde ortalama üstü bir semtteki evinizde kiracı.

birkaç sene önce yıllık peşin ödeyerek girmiş. Her sene yıllık peşin olarak anlaşmışsınız. İlk kira yenileme dönemi gelince yıllık ödemekte zorlanacağını ve aylığa çevirmek istediğini iletmiş siz de hiç zorlamadan anlayış göstererek tamam tabii demişsiniz.
bugüne kadar hep yasal orandan artış yapmışsınız. fazlasını istememişsiniz.

son kira yenileme döneminde şunu öğreniyorsunuz,
adam size sormadan evi işyeri olarak gösterip kirayı vergisinden düşüyor. evin adresini ticari websitesinde izinsiz yayınlıyor.
emsal kiralar aynı yerlerde 14-15 civarında iken mevcut kiracı bunun 4te birini ödüyor. bu nedenle de değil sadece, ev sahibi o kirayla da kendi oturduğu kiralık evin kirasını ödediği ve evden çıkıp çok daha yüksek kiralı bir eve çıkmak ve bu kiranın en azından bir kısımını kira gelirinden karşılamak durumunda olduğu için iyikeştirme talep ediyor kirada gayet düzgün ve derdini anlatır şekilde.

kira artış döneminde bildiğiniz gibi yüzde 25 sınırı var konutlara, kendisi izinsiz olarak işyeri olarak göstermiş olmasına rağmen bunu ev sahibine hiç bildirmeden artış oranını net olarak maksimum konut sınırı olan 25% yapabileceğini. ev sahibi dilerse yasal yollara başvurabileceğini iletiyor gayet net bir şekilde.

Bu durumda ev sahibi olsanız ve elinizde tahliye taahhütnamesi olsa, bunu gönül rahatlığıyla devreye sokar mısınız?

Teşekkürler,

 
Öncelikle, stopaj ve beyan etmeniz gereken bir işyeri kira gelirinizi var, içerideki adamın bunu beyan edip etmediğini öğreniniz .
Ben tahliye için gücüm yeter ise bir dakika beklemezdim
Olay ona döndü . Avukat ile görüşün , yapabileceğiniz en üst neyse , tahliye , icra hepsini yapsın .
  • dunyatuhaf  (02.01.23 14:07:43) 
İyi niyet sınırlarını çoktan aşmış bence arkadaş. Bence bu saatten sonra yasal yolları aramak lazımdır.


  • roket adam  (02.01.23 14:14:04) 
Gönül rahatlığı ile devreye sokarım.

Arkadaş civkini çıkarmış.
  • logisticsmanager  (02.01.23 14:19:14) 
öncelikle evet direkt devreye sokarım. ikinci olarak devlet zaten kiraların düşük gösterilmesi elden alınması vs çok takık. konut olarak yapılmış kontratımı alıp internet sitesinin adres kısmı bilgilerinin çıktısıyla ev sahibi olarak gidip durumu izah eder bir dilekçe ile şikayetçi olurum.


  • naksidil  (02.01.23 15:07:47) 
0,005 saniye bile rahatsızlık hissetmeden basarım taahhütnameyi. Gerçi belki önce maliyeye bildiririm durumu.


  • nawar  (02.01.23 15:10:43) 
Tahliye taahhütnamesinin geçerli olması için kuralllar var bu arada. Eğer sözleşme yaparken yaptıysanız taahhütnameyi o zaman geçersiz oluyor. Kontrol edin de patlamayın.

Ama ben devreye sokardım.
  • zimbirik  (02.01.23 15:17:34) 
Elinde tahliye taahutnamesi olmasa bile mesken icarethaneye cevrilmis hakli fesih icin dava acar cikartirsin.

Ki ben senin yerinde olsam 1 dk durmam.
  • kuzey li  (02.01.23 16:59:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.