[]

İş hayatında kafa rahatlığı

Merhabalar. İşinizde bir bölümün sorumlusu olduğunuzu düşünün. Bu bölümde tecrübe kazanırsanız bir gün müdür olma şansınız var. Maaşınızın zamanla artma ihtimali yüksek. İşinizin mesleğinizle bağlantısı var. Böyle bir işi bırakıp kafanızın rahat olacağı bir işi tercih eder miydiniz? Bu iş üniversitede okuduğunuz bölümle bağlantılı değil. Teşekkür ederim.




 
Kafamın rahat olacağı işe bağlı. Mühendis kafasını çok köreltecek bir işse tercih etmeyebilirim. O işte uğraşacağım kesim de önemli.


  • sevilen progressive türkücü  (02.01.23 13:25:25) 
Kafamin rahat olacagi bolum ne? Maas ne yan haklar ne?

Gecer miyidim gecebilirdim. Dediklerinin hepsini yaptim. Hayat standartlarimi saglayacak duz muhendislik isi bulsam bir dk dusunmem atlarim. Sorumluluksuz calismak buyuk lutufmus.
  • kuzey li  (02.01.23 13:27:03) 
Kafanın rahat olması eğer yapacağın iş bakımından ise; müdürlük değil. Minimum sorunluluk işte kafa rahat olur mesela rutin evrak işi, paketleme işi gibi basit işler. Ama maddi açıdan kafa rahatlığı istiyorsanız maksimum sorumlulukta bir işin altına girmek lazım. Her iki anlamda rahatlık reel hayatta yeri yok maalesef.


  • titanic kemancısı  (02.01.23 13:29:13) 
o kafa rahatlığının ömür boyu garantisi yok
maaşı düşük olur muhtemelen
ama günde 1-2 saat çalışmalık bir iş ise ve kalan zamanda yapacak bir şey bulurum diyorsan ne ala
ama kapalı ofis tarzı bir yerse sıkılman muhtemel
  • bir soru sorcam  (02.01.23 13:41:11) 
bu is degistirme konulu 35. duyurun.
sen isten memnun degilsin ki zaten. yasin da genc henuz. daha yenisin is hayatinda. degistir gitsin. parasi iyi mi kafa rahayligi saglayan isin o kisim cok onemli? ya da bu isten ne kadar az. tolere edilebilecek bi azlik mi bu?
yaptigin isin diplomanla ilgili olmasi vs bunlar bize universitede ogretilen gereksiz bir sey. ona takilma. bu devirde ne is yapiyorsun degil, kac para kazaniyorsun onemli. hep de boyleydi gerci.
ben her zaman kafa rahatligindan yanayim ama para onemli o kadar da degil :)
bi de mudur olma sansin... sansin var evet. olasilik.. biri gelir sirf biriyle arasi iyi diye hopp mudur olur. emek verdiginle de kalabilirsin o yerde. unutma bunu da
  • Kittie  (02.01.23 14:15:44) 
Ise bagli. Tansiyondan, sekere isi yuzunden sagligini tehlikeye atani cok gordum.


  • freedonia  (02.01.23 14:18:57) 
Abi gene diyorum senin kafan çok karışık bak. Bir yola baş koyman lazım.

Bence sen kötü bir yerde çalışıyorsun ya da bu iş sana göre değil. Bu kadar kafa karışıklığı yasamak normal değil.

Bak ben zamaninda çok ünlü fmcgde çalıştim daha ilk haftadan bana göre olmadığını anladım ve sözleşme uzatmak istemediğim zaman isten ayrılırken acayip mutluydum çünkü stresten uyuyamaz olmuştum.

Sen de bu kadar dertliysen başka is bul gec. Şu an deli gibi çalışıyorum, stres var ama bir saniye bile aklımda soru isareti olmuyor bu is bana göre mi vs diye. Yani olay stres vs değil senin ne istediğin. Müdür olmaksa amacin buna göre plan çiz. Kafa rahatlığı ve stressiz hayatsa ona göre.
  • logisticsmanager  (02.01.23 14:23:12) 
Kafamın rahat olacağı işteki rahatlık kriterlerine bağlı. Para, mesai saatleri, ulaşım, iş yerindeki insanlar uygunsa tatava yapmaz basar geçerim. O değil de @dissendium sen Kariyer.Net virali misin yoksa mutlu olduğun işi mi bulamadın?


  • nawar  (02.01.23 15:16:43) 
Hepiniz haklısınız arkadaşlar. İş konusunda talihsizim. Çok şükür işim var, iş de buluyorum ama istediğim gibi çıkmıyor. Fabrikada mühendisim. Her gün 100 kişiyle konuşmak, bazen tartışmak bana göre değil. İnsan kaynakları gibi iletişim seviyesi biraz daha yüksek, kendi kendime çalışabileceğim bir alana geçmek istiyorum. Deneyip göreceğim.


  • dissendium  (02.01.23 15:39:45) 
burada çoğu insan yaptığı iş ile övünen beyaz yakalı, işten çok iş yerindeki politika ve dengeye kafa yoran insanlar artık hayatları bu olmuş. sen bu adamların kulağına zil çalıyorsun, çoğu memnun değil ama mış gibi yapıyorlar ve bu kabustan uyanmak istemiyorlar çünkü yıllarını verdikleri işlerini bıraktıklarında sahip oldukları çoğu şey kaybolacak ve boşluğa düşecekler. bu adamlar için kafa rahatlığı demek düzenli maaş ve ek haklar. yanlış yerde cevap arıyorsun.


  • marlonbranda  (02.01.23 16:10:05) 
Hocam sen mühendis adamsın ne işin var İK ile falan, İK’cıları küçümsemiyorum hiçbir şekilde ama tek ayak üstünde gözün kapalı yaparsın o işleri sen. Pek geliştirici olmaz senin için ve 1 ayda sıkılır bunalırsın; mühendislik yapmak istemiyorsan da daha challenging işler kovala en azından.


  • vedatchilipeppers  (02.01.23 19:37:51) 
marlonbranda +1


  • nothing in my way  (02.01.23 19:59:06) 
Yani şimdi tanımadığı insanlar ve hayatları hakkında konuşmak bence baya saçma olay. Neyse...

Türkiye'de gereksiz bir herkesin müdür olmasi herkesin yükselmesi kafasi var. Misal ilk defa Fransa'da kariyer yapabilecek kafada olup "ben 8-16 calisirim, sonra hayatimi yasarim. Fazlasini istemem" diyen genç gördüm. Ama bunun sebebi Fransa'da yasamasi.

Türkiye'de bu herkesin yükselmesi baskisinin sebebi malesef para. Türkiye'de gelir uçurumu var. Ben çalışırken de vardi. Ben 2 bin alirken n+1 müdür 10 bin alirdi.
Benim su an calisanim 2300 falan alir, ben 3200. Benim müdür de alsin 4200. Bu noktada illa yükselmek zorundasın olayi yok ki herkes yükselmesin zaten, bu sebepten ortalik dandik müdür kayniyor. 2300 alan adam da araba alir, ev alir. Türkiye'de düz beyaz yakaya resmen nefes al yeter ortami var.

Türkiye'de hem kafanin rahat olduğu hem de hayatini gecindirecek iş kolay değil. Ben çalışırken belli yabanci firmalarda calisanlar böyleydi. 20-30 yıl ayni isi yapip emekli olurlardi, hayatlari da normal olurdu. Ama su an malesef öyle bir durum var ki dogru firma olmazsa cok geride kalırsin gelir olarak. Evet para icin yaşamıyoruz ama Türkiye'de de parasiz yaşanmıyor.

Mühendis olup kafanin rahat olacağı meslekler var. Ama misal satin alma istiyorsun ya, o o kadar rahat bir meslek değil ben sana söyleyeyim.

Ik rahat denmis, ben buna da gülerim. Türkiye'de ik'ci tanidiklarim var ve özellikle high turnoverli sıkıntılı yerde olursan sabah aksam adam aramakla, calisanlarla ugrasarak geçer ömrün. Goygoy ikcilar ben de gördüm ama goygoy satin almaci da gördüm.

Kafa rahatlığı önemli. Ama istediğin bu mu? Ben gerçekten çalıştığın yer ile alakalı olduğunu düşünüyorum. O yüzden çok radikal degisiklikler yapmadan önce firma değişikliği düşün.

Onun dışında üretim sana göre degilse, üretimden çık. Misal mühendis olarak product manager tarzı alanlara yönelmeye calisabilirsin. Bu da olmazsa rd tarzi olabilir. Ya da gene mühendis olarak proses taraflarına gecebilirsin.

Bu arada çalışmak güzel olsa para vermezlerdi. Çok da büyütmeye gerek yok, kariyer mi yoksa daha sabit/sakin hayat mi zamanla karar verirsin. Duyuru da bizi dinleme de tanımadığı insanlara laf atanlari da Çok dinleme.
  • logisticsmanager  (02.01.23 20:34:45) 
bir bakima marlon +1. bu tip sorular kacinilmaz olarak "bak sana ne kadar doyumlu ve basarili kariyer yaptigimi anlatayim, biraz ilham al" cevaplari icin miknatis. buradaki insanlara ozel bir sey de degil, her ortamda olur. kotu niyet de yok aslinda ama sana faydali bir input degil bu. bak ben yaptim oldu veya arkadasim sunu yapti mutlu ornekleri istatistiksel olarak gercekci olmayabilir.

sorgulamak, arayista olmak kotu bir sey degil. ancak bu surekli yasadigin "acaba baska bir yerlerde daha mi iyi" hissinden bilincli olarak siyrilmazsan seni nereye gitsen takip edecek. Muhendislikten IK'ya gecsen ne olacak gelecegi goremedigimz icin bilemeyiz ama herhalde ihtimaller sunlar: %10 basarili olacaksin, yukseleceksin, hem parasi iyi olacak hem de zevk alacaksin. %90 duz beyaz yakali rutinine kisilacaksin, daha az para kazanip daha uyduruk bir is yaptiginla kalacaksin. IK, pazarlama falan gercekte televizyon dizilerindeki reklam ajanslari gibi bir party hard ortami degil. Guclu yanlarina odaklanmaktan ziyade gucsuz yanlarinin ustune gidip sartlarini iyilestirmen lazim.

kendini mesleki olarak 'downgrade' etmek buyuk ihtimalle tatmin getirmez. fabrikada calismak sevimli gelmiyorsa oradan basarili bir sekilde cikmanin yollarini ara.
  • hot potato  (02.01.23 21:36:45 ~ 21:38:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.