[]

tesla robot

tesla'nın bu robotu neden böyle çok kötü? boston dynamics'in robotu takla bile atıyor bu asimo gibi çok hantal.

www.youtube.com

şu da atlas

www.youtube.com

 
boston akrobasiye de uzun yıllarını verdi, güzel hareketler yapıyor robotlar ama hala biraz kaba duruyorlar.

ama teslanınki daha insansı. insan ölçülerine çok yakın olup da o kadar esneklik henüz mümkün olmayabilir.

tesla da nesne algılama ve yapay zekaya ağırlık vermiş olabilir. teslanın robot geçmişi boston dynamics kadar eski değil, gelişecektir.
  • ananiyimioguz  (02.01.23 09:32:54) 
boston dynamics ordu ile iş yapabilecek kapasite için ar-ge geliştiriyor. elon musk da kendi robotları için sanayi gücü ön plandaki işler ile ilgili bir açıklama yapmıştı diye hatırlıyorum.


  • evimin paspasi  (02.01.23 10:10:55) 
@ananiyimioguz bence boston dynmaics'in atlas'ı daha insansı ya. 1.5 metreymiş boyu. çok fark yok bence. ama tesla'nınki zor yürüyorken diğeri takla atıyor.

@evimin paspası yine de yakın bir teknoloji bekliyordum ben. onlardan da patent alıp üzerine eklemek daha mantıklı olabilirdi bence.

diğer yandan elon musk milyarder sonuçta düşünmüştür benim düşündüklerimi de :d
  • nick bulamadim  (02.01.23 10:35:59 ~ 10:36:30) 
henüz becerememişlerdir sonuçta baya deneyim gerektiriyordur. Fakat bence insan tipli robot yapmak aptallık, yap tekerli bilmemneli olsun bitsin. İnsana benzeyen robot anca hasta/yaşlı bakıcı olarak kullanılacaksa bağ kurmak isteniyorsa mantıklı. Onun dışında her tür iş için daha efektif robotlar üretilebilir.

Ayrıca insansı robot yerine insanlar robotlaşacak teorisi de var. Yardımcı robot alacağımıza kolumuza bacağımıza implant yapsınlar yaşlanınca daha rahat hareket edebilelim ağır şeyleri daha rahat kaldırabilelim.
  • nhk ni youkosu  (02.01.23 15:41:21) 
tesla fasa fiso çünkü, bunu hala kabul etmek istemeyen koca bir kitle var.


  • knight of cydonia  (02.01.23 16:32:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.