[]

Wednesday dizisini izlediniz mi? (spoilerlı)

Son iki günde izleyip bitirdim, beğendim de diziyi baya keyif aldım. Bi tik geç kaldığım için malum tartışmayı şimdi yapıcam da..

Bu dizi Harry Potter'a çok benzemiyor mu ya? Tim Burton sanki Harry Potter yönetmek çok istemiş de içinde kalmış gibi çekmiş bu diziyi. Çekimlere başlamadan önce sekiz filmi maraton halinde izlediğine emin gibiyim hatta :d

Yani genel olay örgüsü, büyülü denebilecek ergenlerin gittiği okul, okulda 4 grup olması, ana karakterin kehaneti, anne babasının okulda tanışması, Ron gibi goofy ve korkak bi yancı arkadaş olmasını geçtim her bölümde bi iki ufak sahnede bu Harry Potter'da vardı diye hissettim hep.

Bi çırpıda aklıma gelen, thing'in polisin dikkatini dağıtmak için taş atmasında aklıma 3. filmde hippogrifi kurtarma sahnesi geldi. Son bölümde kötü adamın dirilmesi voldemort sahnesinin hemen aynısı, öldüğü sahnede küle dönüşmesi de ilk filmde Quirrell'ın öldüğü sahne direkt.

Yine kurt adamın canavara atlaması 3. kitapta Sirius'un Lupin'e atlaması gibi. Balo sahnesindeki dekorlar bile 4. filmdeki Yule Balosuna benziyordu.

Başka düşünsem kesin aklıma gelir ama bu kadar benzerlik çok tuhaf geldi. Ha ama dediğim gibi baya keyifle izledim diziyi yani rahatsız etmedi aksine Harry Potter sevgimi depreştirdi dhdhdhd

Bence Netflix ekibi çekerken şey dedi, bu gerizekalı WB Harry Potter gibi bir markadan düzgün faydalanamıyor. Biz bu okulda geçen fantastik dizi pastasına girelim, hem de Addams Family nerdeyse 80 senelik bir marka. Çalıntı da diyemezler. Yani böyle düşündülerse takdir de ediyorum, Harry Potter markasını değerlendiremeyenler utansın dhdhdd

Yazarken aklima geldi mesela Wesnesday'in yaşadığı visionlar da Harry'nin Voldemort'un zihnine bağlı olması ile düşünseli arası bir şey.

Siz izlediniz mi, sevdiniz mi diziyi?

 
Aynen senin gibi düşünüyorum,bizim gibi düşünen bayağı bir insan var.

vm.tiktok.com
  • duptıs  (01.01.23 18:11:12) 
Çok fazla benziyor bence de. Daha fazla nokta vardı sanki hatta.


Bu arada ben ilk bölümleri beğendim ama son bölümler standart Amerikan ergen dizileri gibi. Gençlerin oyunculukları da kötü.
  • nawar  (01.01.23 18:32:42) 
www.eksiduyuru.com

tutmuş şeylerin tekrar kullanılmasına klişe deniyor işte. Ki işe yaradığı için farklı dizilerde filmlerde tekrar tekrar kullanılıyor. İnsanlık binlerce yıldır benzer yollarla hikaye anlatıyor, bunun üzerine kitap bile var (hero's journey, hero with a thousand faces) Ortam tasarımı vb. konularda referans almış olabilirler ama şu da var, ben İskoçya'ya gittiğimde çok hayal kırıklığına uğramıştım (ve aynı zamanda büyülenmiştim) çünkü çocukluğumda Harry Potter izlerken "vay anasını ne dünyalar yaratmışlar" düşüncemin aslında yanlış olduğunu anladım. Adamların tarihi öyle zaten. Gerçekten öyle şatolar, katedraller var. Harry Potter da bir yerden aldı.

sığ bakarsak:
preview.redd.it

ek olarak, her yeni nesil önceki eserleri izlemediği için tekrar tekrar yapma şansı doğuyor. Marvel filmlerinin sürekli reboot etmesi gibi. Harry Potter da başka şekilde tekrar dönecektir çünkü 2000+ doğumlular onu izlemedi, Wednesday izlediler.

edit: ben eğlenceli buldum. Stilize - güzel bir iş olmuş. Hatta Netflix'in yaptırdığı nadir iyi işlerden.
  • nhk ni youkosu  (02.01.23 00:35:07 ~ 00:38:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.