[]

Safety Razor'a geçmeyi denesem mi?

şu modeli denemek aklıma yattı gibi i.imgur.com

şimdi kaliteli ve metal olanlar pahalı, ucuz ve metal olanlara da güvenmek zor... paslanma vs. olmasın. plastik olmasını bi artı olarak görüyorum o açıdan.

birkaç videoda baktım, bunların agresif olanı varmış olmayanı varmış vs. bu agresif olmayanlardanmış başlangıç için deneyimsiz olanlara iyiymiş vs.

ben garip bi şekilde mach3'den nefret eden blue3 kullanan biriyim. sensitive de turbo da normal de denedim mach3 aşırı tahriş ediyordu, blue3 lise döneminden beri kullandığım tek tıraş bıçağı desem yanlış sayılmaz. mach3 ile toplasan 10 kere tıraş olmuşumdur, bir de çok ucuzdu diye denk gelince 3 bıçaklı derby aldım bir kere kullandım, çoklu paketin kalanlarına dokunmadım bile. philips 9000 series makine de aldım, şu seriden i.imgur.com o da blue3'den çok daha fazla tahriş etti. piyasanın en pahalı ve sözde en hassas makinelerinden olması lazım aslında.

genelde duşta tıraş oluyorum sakallar yumuşamış oluyor, ekstra tıraş jeli/köpüğü filan kullanmıyorum. eskiden seboreik dermatit problemi vardı ve jeller, köpükler vs. yakıyordu. bir sürü farklı ürün denedim zamanında, sonunda hiç kullanmamak en iyi sonucu verdi. şimdi dermatitten kurtulsam da bu şekilde devam ediyorum. bu safety razorlar bu şekilde kullanıma uygun mudur? klasik tıraş zevk işi filan diyor millet de tıraştan zevk alacak kadar garip biri değilim :D blue3 fiyatları artık çok yüksek geliyor sadece. blue3'ü kullandığım şekilde kullanabileceğim pas derdi olmayacak uygun fiyatlı bi çözüm bakıyorum.

blue3'leri yıllardır hep duşta bırakıyorum o kadar ıslanmaya neme buhara rağmen daha bi tanesi bile paslanmadı, aynı şartlarda derby birkaç günde bariz pas yaptı mesela... çok kalitesizdi gillette'e kıyasla. bu safety razorlarda kullanılan bıçaklarda paslanma durumu nasıl? tıraştan sonra kurulamak filan gerekli mi?

 
ben de ilk ondan almıştım, ama bir süre sonra üzerinde çok fazla sabun lekesi falan belli etmeye başladı, bir de plastik tamamen, sıkıldım ve attım. zaten şekil olarak da metal makineler aklını çeliyor.

duşta köpüksüz tıraş olamazsın bence, zaten iki-üç pass yapacaksın yüzünü köpükleyip, duşta ayna olacak kontrol edeceksin, tam almadığı yerleri tekrar edeceksin falan. yani bilemiyorum, akıp giden suya da yazık olur, bir de üşürsün.

derby'nin jiletleri gerçekten kalitesiz. ben ucuz diye 100'lü paket yaprak jilet aldım. her jilet ayrı keskinlikte neredeyse, bazıları kör gibi, bazıları katana gibi ve dediğin gibi paslanıyor. yanlış bilmiyorsam çin'den getirtiyor zaten o jiletleri ve kötüler. (benzer şekilde a101 ve bim'in normal tıraş bıçakları da çin ve onlar da çabuk paslanıyor.)

başka bir kaç başlığa da yazdım, bence bu safety razor işi herkese göre değil, ama denemeden de bilemezsin. ben geçtiğimiz 6-7ay safety ile tıraş olduktan sonra, normal 3 bıçaklı makine ile olmaya başladım, dünya varmış diyorum. sonra yine elimdeki derby'leri tüketmek için safety'e döneceğim ama zorunluluktan gibi işte. (hevesimi aldım)

bence çok pahalı olmayan çin malı bir makine al. razorus'ta var, yaqi falan diye. onların dizaynları da böyle modern ve mühle falan gibi cep yakmıyor.

onun dışında mutlaka tıraş kasesi ve fırçası al. fırçayı da porsuk veya sentetik alma, hakiki domuz kılı fırça al, ilk başlarda biraz domuz kokuyor (veya hayvan kokuyor işte), sert oluyor falan ama sonra pamuk gibi fırçaya dönüşüyor. normal bıçakla tıraş oluyorsan bile kase ve fırça hazr tıraş köpüğüne göre daha rahat tıraş sunuyor.
  • malheiros  (01.01.23 10:12:32 ~ 10:13:39) 
Anlık bir gazla ben de mach 3 turbo bıçaklarının fiyatını görünce jilet makinesi aldım, bir de jilet aldım. Açıkçası jilet o kadar ucuza geliyor ki 1-2 traş sonrası atarım dedim bıçakları.

İnatla bir süre öyle traş oldum, sonra geçen 6 aylık mach 3 turbo bıçakla traş oldum gerçekten dünya varmış dedim. Çekilecek dert değil, fanatikleri vs var ama hiç de konforlu bir traş değil.

Benim yeni gözdem philips one blade. Neredeyse sinekkaydı traş yapıyor ve duşta yıkanırken traş oluyorum. Alet bir haftalık sakalı bir kaç hamle ile alıyor.
  • denizgonen  (01.01.23 10:22:14) 
Ben başladığımda linkini attığınız aleti satın aldım fakat kullanamadım. Sakallarım sert ve yatık. Bu yüzden bu makine çok yumuşak kalıyor. Sizin için belki iş görür ama yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi makine çabuk leke tutuyor ve kaliteli değil. Onun yerine uygun fiyatlı modellere bakmanızı tavsiye ederim. Rimei ve yuma marka makineleri tavsiye ediyorlar başlangıç için. Çok bir şey beklememek lazım fakat fikir edinmeniz için yeterli olur.
Duşta traş olma işi benim için imkansız. Zaten düzgün traş olabilmek için düzgünce köpük hazırlamak ve yüzü hazırlamak gerekiyor. Ayna karşısında rahat hareket edebileceğim bir yerde olmayı tercih ederim. Sizin için farklı olabilir. Bu işte genel geçer doğrular yok. Makineler, jiletler, fırçalar hepsi kişinin ihtiyaçları doğrultusunda değişiyor. Wilkinsonla traş olamayınca gözümü karartıp çok agresif olduğu söylenen r41 satın alıp kullandım. Çok daha tahrişsiz ve daha temiz traş olmaya başladım r41 ile.Agresiflik ve yumuşaklıkta tek başına yeterli seçim kriteri değil. Aynı jileti farklı makinelerde verimli kullanamıyorsunuz mesela. Sizin için uyumlu kombinasyonu yakalamanız gerekiyor.
Ben gilette marka traş bıçaklarıyla traş olamıyordum. Düzgün sakal traşı olamadığım için elektrikli makine ile kısaltıyordum. Geleneksel traşa başladığımdan beri 3-4 günde bir traş oluyorum.
  • Depik  (01.01.23 10:31:02) 
Köpüksüz olmaz +1

Duştan sonra olması en ideali ama illa duşa girmeye gerek yok.
Ben yaklasik 7 senedir falan safety razor ile oluyorum. Askerlik vs dışında mach kullanmadim. Hayatta mach vs dönmem misal bence alakası yok.

Bende edward jagger seti var. Firca proraso. Sabun birkaç çeşit var, tras öncesi de proraso, tras sonrası alum bloku ve hassas cilt krem var.

Bende de seboreik var.

Benim anladığım siz duşta hızlıca olayım vs diye ürün bakiyorsunuz, bunlar öyle şeyler değil. Duşta bırakayım, köpük kullanmayayim vs bu ürünle alakası yok.
  • logisticsmanager  (01.01.23 12:15:41) 
saniye durma. safety razor benim canim. bebisim bi tanem benim.


  • alperz  (01.01.23 14:52:49) 
bu cok super bir makine degil. ben de bununla baslamistim. biraz daha butce ayirip edwin jagger alabilirsin.

kopuksuz olmaz. sabun alirsan belki cildine iyi bile gelir.

paslanma olmadi bende su ana kadar ama o bicaklari cok uzun kullanamiyorsun zaten koreliyor.
  • antikadimag  (01.01.23 14:54:53 ~ 14:56:44) 
bu arada bıçak demişken üstteki beyefendi ben de ekleyeyim: bu bıçaklar ilk tıraşta biraz kör gibi gelebilir. ikinci ve üçüncü tıraşta tam performans veriyor. benim berberin iddiasına göre bir kaplaması varmış üstünde jiletlerin ve tıraşla o gidiyormuş. o yüzden ikinci ve üçüncü tıraşta daha iyi kesiyormuş.

ben dört tıraştan sonra değiştiriyorum. derby usta kullanıyorum.
  • alperz  (01.01.23 18:12:50) 
duşta hızlıca tıraş olayımdan çok mecburiydi başta işte. dermatit varken yüzüme köpük veya jel süremiyordum yakıp kıpkırmızı yapıyordu bütün cildim kuruyup pullanıyordu hatta çatlayıp kanamaya kadar gidiyordu...

2 yıldır beslenmemi değiştirdiğimden beri cilt problemim yok şuan teknik olarak köpük kullanmamın bi sakıncası olmaz ama duşta tıraş olurken köpüğe ihtiyaç duymadım hiç ve blue3 tarzı tıraş bıçakları da normalde böyle kullanmıyor :D haliyle safety razor'ı köpüksüz denememiş ve bilmiyor olmanız normal tabi :D deneyip görmek gerekecek gibi.

10 seneyi geçiyor bu şekilde tıraş oluyorum şimdi işin içine sabun fırça filan katabileceğimi sanmam :D maliyete katlanıp blue3 ile devam ederim eğer köpüksüz kullanamazsam sanırım. yarın bi markete bakarım varsa alırım, yoksa online sipariş geçerim... o grafiğe bakarsak wilkinson'ın kendi bıçakları da fena değil gibi sanki?
  • konetsu  (01.01.23 22:02:44) 
dusta sicak su ile tiras oluyorsun sanirim. oyle denenebilir. bence olur. ama daha once hic kullanmadiysan cok dikkatli olman lazim. kavisli yerlerde kendini cok kolay kesersin. gillette'in guvenli sistemi gibi dusunme. bicak acisini tutturmayi ve kavisli yerlerden donerken aci degistirmeyi zamanla ogreneceksin.


  • antikadimag  (02.01.23 01:59:21) 
2 haftayı geçiyor alalı. wilkinson var mı diye çevrede ararken yuma diye bişey buldum 10 liraya, pek beğenmesem de denemek için aldım. orada tek seçenek de permasharptı alıp geçtim. jileti değiştirmeden 5 kere filan kullandım daha gideri var gibi. duşta bıraktım paslanma da olmadı... tıraş sabunu/köpüğü/jeli kullanmadan da tıraş olabildim.

bugün wilkinson siparişimi verdim umarım daha iyidir. bu yuma marka alette en beğenediğim şey yanları açık, o risk oluşturuyor. burnumun altını ağzımın etrafını keserken filan rahat olamıyorum. wilkinsonda yanlar kapalı. daha güvenlidir sanırım o. alakasız bi şekilde kolumu kestim mesela jiletin yanda açıkta kalan kısmıyla :D tıraşın kendisinde pek sorun yok gibi, ama blue3 kadar güvenli hissettirmiyor tabi.
  • konetsu  (20.01.23 16:49:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.