[]

IELTS'ten 9 almak

Selamlar,
14 gün sonra akademik IELTS'e gireceğim. Açıkçası çalışmak için çok vaktim yok. Az çok demeden birazcık bakınmaya çalışacağım.

Halihazırda İngilizcem iyi, YDS puanım 98.
Sınav formatına az çok hakimim ama girmişken en yüksek puanı almaya çalışacağım.

Bu noktada hap önerilere ihtiyacım var. En önemli kelime listesi şu, buna iyi bak, şu video çok iyi kesin izle gibi önerileriniz olabilirse çok memnun olurum.

Teşekkür ederim.

Bonus Soru: İngiltere'ye yerleşirken başvurulan şirketlerin gözünde IELTS puanının 9 olmasının sizce olumlu bir etkisi olur mu? Örneğin 7 IELTS skoruna göre 9 almış kişi biraz önde başlar mı mülakat süreçlerine?

 
Çalışmak için çok vaktim yok ve 9 almak istiyorum diyorsun. Bunu native ingiliz bile çalışmadan yapamaz. Bir native çalışmadan 7-7.5 falan alabilir. YDS ile alakası olmayan bir sınav. Sadece reading kısmı bile YDS'den zor denilebilir


  • OrangeYellow  (31.12.22 16:01:27) 
Merhaba ielts overall 9 alano türk kanlı canlı görmüş değilim şimdiye kadar. Umarım hedef puanı alırsınız, şahsi önerim en düşük beceriniz hangisi ise ona odaklanmanız, artı olarak writing ve speaking kalıplarına önceden bakmanız işe yarayabilir, bir de bilinenin aksine, writingde klişe inroduction kalıplarının dışına çıkmak gerekiyor, thesis statement, supporting idealar ve topic sentencesler belli bir ahenk içinde olmalı, complex compound cümlelere yer verilmeli, passive yapılardan kaçınılmalı. Ben keino campbell adında birinin udemy 7+ derslerinden hatırlıyorum bunları, onun dışında i2ielts youtube kanalı ve english speaking success kanalı speakingde işime yaradı.
Benim overall:7 yds:90

Bu skoru elde ederseniz tabiki öne geçersiniz mülakatlarda.
  • bugisme  (31.12.22 16:05:12) 
Bilkent'te hazırlık okudum. İngilizce hocaları arasından bile 9 alan duymadım, ki bazıları cambridge, oxford doktoralı.


  • Erestor  (31.12.22 16:11:11) 
Yanıtlar için teşekkür ederim. Hedef güncellemem gerekiyor herhalde. Ben biraz yüksek tutmuş olabilirim hedefi. Ama bakalım, 8.5 olarak guncelliyorum o zaman hedefimi.


  • slymene  (31.12.22 16:32:29) 
"İngiltere'ye yerleşirken başvurulan şirketlerin gözünde IELTS puanının 9 olmasının sizce olumlu bir etkisi olur mu?"
tabii ki hayir. mulakatta kendini duzgun ifade etmek ve alakali is tecrubesi falan one gecirir. hicbir sirket normalde secmeyecegi adami dil skoru iyi diye goz onune almaz.

  • hot potato  (31.12.22 16:53:00 ~ 16:56:39) 
Mülakat kısmına cevap vereyim, ielts’in ne olduğunu bilmiyor olabilirler. O yüzden çok kasmamak lazım. Mülakat sırasında normal akıcı bi iletişimin içine girebiliyorsan, kendini ifade edebiliyorsan istersen 6.5 almış ol kimse sallamaz.


  • archmage mahmut  (31.12.22 16:55:24) 
9 alamazsınız onu geçelim.

alırsanız da atın buraya övelim.

yeter skordan sonrasının bir önemi yok başvurularda. yeter skor elinizde varsa başka eksik özelliklerinize odaklanabilirsiniz.
  • AlsterWasser  (31.12.22 19:34:09) 
native değilim ve hiç çalışmadan/sistemini bilmeden girip 8 aldım. bence zor bir şey değil. yurtdışı için bilmiyorum ama yurtiçinde etkisi var.


  • deartheodosia  (31.12.22 19:46:32) 
bu arada her gün ingilizce okuyorum, internet vs. bunun etkisi olmuştur mutlaka.


  • deartheodosia  (31.12.22 19:47:16) 
ielts reading'i yds'den daha kolay bence. YDS'ye hiç çalışmadan girip 95 almıştım (paragrafta anlam soruları zor yani türkçe olsa da yapamam onları). IELTS'e de hiç çalışmadan girdim reading'ten 9 aldım (peş peşe denebilecek zaman aralıklarında). Vocabulary olarak da, paragraf soruları olarak da YDS daha zorlayıcı bence.

Ama diğer açılardan IELTS zor bir sınav. Mesela her gün İngilizceyi konuşma açısından kullanmıyorsanız 8 almanız bile çok zor. Aynı şekilde writing de. Listening yine pasif bir eylem olduğu için kolay denebilecek bir sınav. Bir anlık dalgınlıkla bi kısımda iki soru kaçırdım onun dışında rahatlıkla yapmıştım kalanını.

Mülakatta bi etkisi olmaz. Hatta mülakat esnasındaki konuşma pratiğiniz IELTS skorunuzdan daha önemli.
  • nundu  (31.12.22 21:56:11) 
Ise giris basvurularinda bir etkisi yok lisan puaninin. Mulakatta hangi itibayi birakirsaniz o dur Olay.

Eger akademik bir programa kayit olmayacaksaniz sorun olmaz ielts.
onda da zaten 3-5 senelik UK is tecrubeniz varsa ona da bakilmaz.
  • parcxerox  (31.12.22 23:44:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.