[]

Halkalı - Sofya - İtalya için Vize sorusu

selam arkadaşlar,

kısa ve garip bir sorum olacak.

Yaz tatili için Halkalı'dan tren ile Sofya'ya, yine aynı gün de Sofya'dan uçak ile Napoli'ye uçacağız ve bir hafta kalacağız.

Eşimin şu an aktif bir Schengen vizesi bulunmuyor.

Bu durumda İtalya'dan alacağımız multi Schengen ile hiç italya'ya girmeden, Bulgaristan'a girişte problem yaşar mıyız?

Yöntem ne olmalı?

 
Bulgaristan sınır polisleri bazen çok kıl olabiliyor. Geçen ağustos'ta İsviçre'den aldığım schengen ile Bulgaristan'a gittiğimde (daha önce çokça kez giriş çıkış yapmıştım Avrupa'ya) "Neden buraya geldin, Avrupa'da akraban var mı?" gibi değişik sorulara maruz kalmıştım. Sonunda istemeye istemeye damgayı basıp geçti.

Kesin sorun yaşarsınız diye bir şey yok ama yine de her şeye hazırlıklı olun bence.
  • deveyidiken  (31.12.22 13:58:36) 
Doğru yöntem ilk giriş ülkesinden değil en çok kalacağınız ülkeden almak. Sorun yaşarsanız şu belgeyi gösterin:
www.eeas.europa.eu

5. Soru sorunuzun cevabı.
  • but that was just a dream  (31.12.22 15:12:53) 
schengen bölgesine ilk gireceğiniz ülkeden vize almanızı tavsiye ederim.

sonrasında dolaşım serbestisinden yararlanıyorsunuz.

bulgaristan polisi haklı olarak şunu sorabilir, madem italya'ya gidecektin neden buraya geldin? bilet ve otel rezervasyonu ile kanıtla ? vs vs.

aynı sorunu hollanda ve ispanya da çok kez yaşadım.
  • redlabel  (31.12.22 23:41:11) 
tavsiye edilen prosedur bir seferde bir ulkeye gidecekseniz o ulkeden almak ama birkac ulkeye giris olacaksa en uzun kalacaginiz yerden almak. bulgaristan'da polislere ucak bileti ve konaklama belgelerinizi gosterirseniz ozellikle kil birine denk gelmediginiz surece sorun olmamasi gerekir sengenin italyadan olmasi. ve ozellikle kil birine denk gelirseniz herhangi bir sebep gostermeden de ulkeye almama hakki var (cok asagilayici ama gercek).

burada kritik nokta su, bazi ulkeler sengen'i onayladigi gun baslatir bazilari ise seyahatin basladigi gun. seyahati de ucak biletini baz alarak baslatirsa ve sizin bulgaristan'dan gireceginiz tarihte (bilet ayni gun demissiniz ama bulgaristan sinirinden da o gun mu girmis olacaksiniz o kisim kritik) vizeniz henuz baslamamis olursa sorun yasarsiniz. o yuzden vizenizin bulgaristan'dan gireceginiz tarihte gecerli oldugundan emin olun. bu durumda ben olsam ilk bulgaristan'dan alirdim hic ugrasmazdim bu kargasayla.
  • in vino veritas  (01.01.23 09:13:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.