[]

7000 gün ve kıdem tazminatı sorusu

7000 gün dolmasına 298 gün var şu an çalıştığım yerde
2016 dan beri devam ediyorum.

şimdi ömrümüz vefa ederse ne yapıyoruz şirket bize hemen çat diye kıdem tazminatımızı veriyor mu?

1 ay kala haber verirsek ihbar tazminatı alıyor muyuz?

 
ömrünüz vefa ederse ancak emeklilik yaşınız geldiği zaman emekli olur, tazminatınızı alırsınız, ömrünü vefa ettiği sürece maaş alarak güzel bir hayat sürersiniz.

ömrünüz vefa etmeyip hakkın rahmetine kavuşursanız tazminatınızı derhal alırsınız.

1 ay kaldığını haber vermenize gerek yok, hastalık sebebiyle işten ayrılıp tazminat alabilirsiniz, sonra ölmeseniz de olur.
  • kibritsuyu  (31.12.22 12:39:24 ~ 12:42:16) 
dalga geçer tarzda cevap verdiğiniz için sizi ayıplıyorum.


  • yirmibesonbes  (31.12.22 13:09:07) 
kaynak yapayım soruya: peki ömrü vefa etmeyip hakkın rahmetine kavuşursa kıdem tazminatını nasıl gidip alacak? yakınlarına mı veriyorlar?


  • theseachange  (31.12.22 14:08:26) 
evet mirasçılarına ödeniyor.

yani kısacası vefat durumunda kıdem tazminatına hak kazanılıyor. vefatın işyerinde gerçekleşmesi, iş kazası nedeniyle gerçekleşmesi gibi bir şart yok. herhangi bir nedenle vefat halinde kıdem tazminatını mirasçıları alabilir.

vefat etmeyip hastalık nedeniyle işten ayrılma durumunda da kıdem tazminatına hak kazanılıyor. bunun için hastalığın ölümcül olmasına da gerek yok.
  • kibritsuyu  (31.12.22 14:41:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.