[]

İş kurmak

Merhabalar. En kolay kurulabilecek iş ne olabilir?

Ayrıntılı kısım aşağıda.

Bir şirkette çalışmayı çok bunaltıcı buluyorum. Emekli olana kadar bu şekilde çalışmak bana çok stresli ve verimsiz geliyor. Kendi işimi kurmak istiyorum. Fabrika müdürü olmak isteyen biriydim. Sorumsuzluğun ya da az sorumluluğun değerini anladığım için bu hedeften vazgeçtim neredeyse.

Yaşadığım yerde bir berber var. Kirası 500 TL'ymiş. Kirası bana çok düşük geldiği için bir yeri bir süre kiralamak geldi aklıma. Markette 3 TL'ye satılan suyu üreticisi 1 TL'ye satıyor. Bir sudan 2 TL kâr ediliyor. Bu düşünceler bana ticareti düşündürüyor.

Teşekkür ederim.

 
Yanlış anlamayın ama bu kararsızlığınız ve hayal dünyanız ile ticarete atılmamanızı tavsiye ederim. Ayrıca dükkan kiralarının 500₺ olduğu yerde kime neyi satabilirsiniz allah aşkına? Lütfen mesleğinizi yapın, bir işe girin düzenli çalışın.


  • ruhen hastayim ben  (30.12.22 15:36:17) 
en güzeli distribütörlük. türkiye'de yapılanması olmayan bir şirketin distribütörü olabilirsen. uçar gidersin. öyle ciddi sermaye de gerektirmez.

en kolay ticaret dersen, bakkallık, damacana su satışı, toptancılık.
  • gabe h coud  (30.12.22 15:52:59) 
Hocam ben senin eski soruları da hatırlıyorum;
Bence sen arayistasin ama bunun sebebi bir yerde çalışmak sana iyi geliyor kötü geliyor değil de çalıştığın yerler çok iyi olmadığı için ya da çalıştığın alandan farklı yerlere gitmek istediğin için. Yurtdışına gitmeye çalıştığını da gördüm.

Yani bence bu kafa karışıklığını gidermeden ciddi hayallere girme.

Bence satın alma istiyorsan bu konuda aksiyon al ve bu işe giriş.
Yurtdışı istiyorsan ona göre bak.

Yok ben kesin kararliyim diyorsan da düzgün bir çalışma ve araştırma ile kendi işini kur. Böyle eksiduyurudan duyulan seylerin gerçek hayatta bir işe yarayacagina inancım sıfır.

Bence yapman gereken artık bir yola baş koymak. Muhendis mi olayim satın alma mi yapayım yurtdışına mi gideyim sap danismani mi olayim ticaret mi yapayim vs vs sürekli bir arayis görüyorum.
  • logisticsmanager  (30.12.22 15:56:14) 
@ruhen hastayim ben, benim işim var zaten. Yazdığınızı başka biri yazsa ciddiye alırdım ama sizin sıkıntılı ruh hâlinizle verdiğiniz cevapları ciddiye alamıyorum. Başka bir soruda da benden bahsetmişsiniz. Bence siz iş bulup düzenli çalışabilirsiniz. Duyuru kullanıcıları biraz rahat eder.


  • dissendium  (30.12.22 16:07:05) 
insan her zaman en iyi bildiği işi yapmalı ki bunda bile girip iş batıran çok insan var. bilmediğin işte batma ve daha zor duruma düşme ihtimalin çoooook fazla. mesleğin doğrultusunda o alanda başka yönlere kaymayı düşünebilirsin bence başta. ben çok hakim değilim ama sen daha önce satıştan filan bahsetmiştin mesela, görev alabileceğin farklı kollar vardır. bunların bazıları ileride ticaret için uygun olabilir. neblim satışçıysan mesela belki mallara ve piyasaya daha hakim olursun. oradan ilerleyebilirsin.

yaşın çok genç. türkiye gibi emeğin para etmediği ülkede zaten maaşlı çalışan olmaktan memnun insan sayısı muhtemelen çok azdır. bence mevcut alanında maaşlı olarak yol yapmaya bak, oradan belki işte satış olur başka bir şey olur vs. ileride edindiğin tecrübeyle yardırır gidersin.

sermaye işi nasıl olur ama onu bilemiyorum tabii. yalnız şurası net ki işi bırakıp su satmaya filan kalksan muhtemelen daha iyiye gitmezsin. daha farklı fikirler lazım.
  • mark greg sputnik  (30.12.22 16:13:51 ~ 16:14:07) 
merhaba kafa karışıklığı ya da işi nasıl yapağınızı planlamak için size inanç ayar’ın girişimcilik podcast serisini öneriyorum, kesinlikle çok seveceksiniz


  • damba  (30.12.22 16:22:44) 
Kendi işiniz konusunda tavsiye verecek yetkinliğim yok, ben memur kafasında biriyim ama sadece az sorumluluk vs ifadeniz dikkatimi çekti. Ben kendi işinin sahibi ne kadar insan tanidiysam hep daha fazla çalışıyorlardi ve çok daha stresliydiler. Bence bunun sorumluluğunu, getirisi görüşünü de hesapba katın, naçizane.


  • piremses  (30.12.22 16:44:10) 
Hiçbir bilgi vermeden iş fikri sormak...sermaye ne mesela? Becerin sertifikan vs var mı? Kira 500 tl evet ama nerede,nasıl bir dükkan? Bulunduğu konum işlek mi,demografik yapısı nedir bilmeden nasıl öneri de bulunalım? Hem kira 500 olunca onunla bitiyor mu her şey? Fatura,vergi,eleman çalıştırmak gerekecek bir iş olursa onun maaşı,,muhasebe gideri,yapacağın işin kârlılığı, vs önemli. Yoksa kolay diye kurup batırıp çıkarsın o işten. Yoksa çok fazla kurması kolay iş var hangi birini sayalım.


  • yazdonumu  (30.12.22 16:45:49 ~ 16:47:08) 
@yazdonumu, çok fazla varsa en az bir tanesini yazabilirdiniz. Ben yazıyı uzatmamak için fazla bilgi vermedim. Siz fikirleri söylerseniz ben onlardan uygun olanları seçebilirim.


  • dissendium  (30.12.22 16:49:44) 
Söylüyorum danışmanlık şirketi kurun. Öyle spesifik konular var ki yüzbinlerce dolarlık danışmanlık 0creti kazanılabiliyor. Ama madem detay verme gereği duymuyorsunuz ve bunu bu üslup ile beliryorsunuz ben de daha fazla detay veremeyeceğim

Edit: yazmayı unutmuşum. Konuyu uzatmamak için detay vermedim demeniz mantıksız. Duyurunun ilk paragrafını yazmayıp onun yerine detay yazsaydınız hem yaklaşık aynı uzunlukta olurdu hem de detay vermiş olurdunuz
  • yazdonumu  (30.12.22 16:51:48 ~ 16:57:55) 
dükkan işletmek de çok basit bir iş değil ki. bunun vergisi, muhasebesi, muhtasarı. hiç aklına gelmeyen temizliği, boyası badanası var. daha önemlisi gelip giden bin türlü insan kaprisi çekmen gerek. e-ticaret yapsan orada da türlü türlü derdin olacak.

ne zaman kolay para kazanırım dersen. ncak bir konuda ciddi bir uzmanlık elde ettiğin zaman parayı kolay kazanmaya başlarsın.
  • orpheus  (30.12.22 16:52:32) 
@yazdonumu’ne ek bir tavsiye de ben yapıyorum: yaşlı bakımı.


  • ruhen hastayim ben  (30.12.22 16:54:37) 
1 e aldım 3 e sattım 2 tl kar kaldi diye dusunuyorsaniz, ticarete bulasmamakla cok iyi yapiyorsunuz:) dusundugunuz gibi degil o isler


  • sweetoffice  (30.12.22 16:56:48) 
Five Forces of Porter'ı oku.

Bir sektöre giriş ne kadar zorsa o kadar karlıdır. Yani, hem kolay hem karlı iş teoride olmaz. Pratikte şansa olur. Az kazanayım, ağrısız başım olsun dersen, kolay ve az kazançlı işler çok.
  • gabe h coud  (30.12.22 17:10:42) 
28 yıldır ticaretteyim okuduklarima sasirmaya doyamıyorum


  • deer hunter  (30.12.22 17:24:12) 
Dissendium muhendissin ve satin alma grubuna gecmek istiyordun.

Yerinde olsam tez vakitte bunu yapar ve once cevremi yapardım, teknik gelisimimi saglardim bu konuda.

daha sonra ticareti dusunurdum. 500 tllik dukkan su satma helva satmayla olmaz bu isler. Gercekten teknik satin almayi ogrenirsen kucucuk ofisle danismanliktan yurur gidersin. Hatta yanina birazda ithalat ihracat bilgisi eklersen ciddi ciddi aranan adam olursun.

Ps: eski satin almaci
  • kuzey li  (30.12.22 17:34:39) 
Bildiğin herhangi bir işin danışmanlığı. Bir söz vardı, "bir şey varsa, o şeyin mutlaka pornosu da vardır" diye. Aynı şey danışmanlık için de geçerli. Aklına gelecek her şeyin danışmanlığını yapan birileri var ve şu ana kadarki kısıtlı tecrübemle, hizmet verdiği alanda gerçekten de tecrübeli tek bir danışman görmedim. Öyle ki bu iş için yeter şart sanki sadece alanına hakim görün + güven ver + işler ters gidince mazeret üretmeyi bil imiş gibi.

Yalnız senin içinde hakkaten bir kurt var, hiç rahat durmuyosun. Benim kuzen de böyle. Yıllardır bişeyler yapalım, ticaret yapalım diyor. Yurtdışına taşındım, hadi ihracat yapalım. Ben sana "bişeyler" göndereyim, sen sat orada diyor. Ne göndericen diyorum, cevap yok. Kime satıcam peki, sen bul işte onu diyor. 1km çapın dışına çıktığım zaman navigasyonsuz adım atamadığım ülkede benden iş kurup ticaret yapmamı bekliyor.

Sen örnek olarak söylemişsin gerçi ama dükkan kiralamak vs çok beyhude çabalar. Bir ihtiyaç olur ki yer kiralarsın. Sende öyle bir ihtiyaç yok. Paraya ihtiyacın vardır mesela, mühendis biri olarak, ben gidip su satayım demezsin. Elinde çok da ihtiyacın olmayan bir şey vardır, onu satmaya çalışırsın. Ya da bu para ihtiyacı çok da acil değildir, aklına hemen tanıdığın birinin satmaya çalıştığı ama satamadığı bir ürün gelir, ben aslında onu şu fiyattan satarım dersin, aradaki fark cebine kalır. Bu küçük kazanç yerine yenilerini getirir vs derken bir bakmışsın, bir şeyler alıp satan biri olmuşsun. Ve bu küçük ticaret doğal akışında olur, bir mantığı olur.

Senin arayış bana böyle doğal gelmiyor işte. Bir ihtiyaç yok, hırs yok, mantıklı bir plan yok, sadece bir huzursuzluk var.
  • IncredibleMau  (30.12.22 18:27:38) 
sigortacilik nispeten basit bir is. herhangi bir noter civarinda sigorta acentesi acabilirsin. sigorta acentesi oldugunda zaman icerisinde musteri portfoyu olusturman gerek. bir acente acabilmek icin sartlari en bastan arastir.

sigorta acentesi oldugunda yanisira yapabilecegin baska isler de olabilir.

veya seyahat acentesi acabilirsin, belki rehberlik ve ceviri hizmetlerini de yanisira saglayabilir aracilik edebilirsin.

fakat ne is kurarsan kur sermayen 2-3 yil musterileri oturtana kadar kendini cevirebilmeli. bu yuzden mumkunse giderlerini bastan hesapla ve bu giderlerin 3-4 kati sermayen kenarda bulunsun.
  • idexo  (30.12.22 19:57:46) 
Senin buradakilere verdiğin cevaplardan yola çıkarak senin bir şey yapamayacağın belli. Soruna cevap arıyorsan sorduğun soru daha fazla soru çıkartmamalı. Ulan kaç lira sermaye ile nerede, neler yapabiliyorsun, daha önce neler yaptın diye uzar gider bu. Bu sorular bizim sana sorularımız çünkü sen bunların cevabını vermemişsin. Soru sorana da, tavsiye verene de ayar peşindesin. Git berber ol. Öyle soruya, tavıra böyle cevap. 500'e kirala dükkanı bir usta berber al yanında çırak ol. Batarsan dükkanı 1000'e başkasına kirala.


  • Amory Lorch  (30.12.22 21:52:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.