[]

Yurt disi Tek kisilik yurt odasi mi cift kisilik mi

Merhaba. Simdi bir karar vermeye calisiyorum da fikirlerinizi merak ettim sevgili duyuru sakinleri. Bu yurt işinde kişinin yaşina, sigara icip icmedigine vs gibi kriterlere göre yerlestiriliyordur degil mi. Beni 17 yasindaki biriyle ayni odaya vermezler siye dusunuyorum? Öte yandan cift kisilik ve tek kisilik oda arasinda pek fark yok. Önceligim tek kisilikti ama ne bileyim paylaşim vs acisindan cift kisilikte kalmak daha mi mantikli. Siz ne duşünürdünüz?




 
Avrupa'da bir ülkede beni (son sınıftım yani yaşı tahmin edin), üniversiteye yeni başlamış 17 yaşında olup tek kelime ingilizce bilmeyen bir ergenle aynı odaya vermişlerdi yurtta. Bu arada sigara içme konusunda tüm dünya genelinde yurda başvuruda herkes yalan söylüyor, o yüzden oda arkadaşınız sigara içen biri çıkabilir aklınızda bulunsun. Bir süre çift kişilikte böyle sürünüp, sonlara doğru tek kişilik oda boşalınca bir tane, üstüne ek para verip oraya geçip rahat etmiştim. Ha bir de şu var ama, tek kişilikte arkadaş edinmek daha zor oluyor. Çiftte oda arkadaşı kafa çıkarsa kanka modunda partilere akarsınız, o kısmı eğlenceli oluyor.


  • kurbanlik koyun  (30.12.22 13:58:50) 
imkan varsa tek kişilik.


  • inheritance  (30.12.22 14:01:16) 
Tek kişilik odada kalın rahat edersiniz. Sosyalleşme açısından dezavantaj olmaz.


  • pispinti  (30.12.22 14:11:56) 
tek kişilik olması özel alanınız olması açısından çok daha iyi. Sosyalleşmek için başka bir sürü fırsatınız olacak nasıl olsa


  • alaimisema  (30.12.22 14:15:53) 
Tek kisilik+1.
Eger arada cok buyuk fiyat farki yoksa tek kisilik oda her turlu olur. Kalacagin odanin kendi mutfagi vs yoksa zaten ortak mutfak vasitasiyla kolaylikla diger kisilerle kaynasabilirsin. Kendi mutfagi varsa da o daha super bir olay olur cunku ayri mutfak cidden super bisey. Sosyallesme olayini okul, partiler, olursa is vs gibi bircok yerden yaparsin, o yuzden onu pek kafana takma.

  • j r r tolkien hayrani  (30.12.22 14:27:34) 
Tek kisilik daha rahattir. Ben siniftakilerin cogu ile ayni yurttaydim, sosyallesmesi kolaydi, cogunlukla international grup birlikte takilir zaten. Locallerin de sosyal olanlari bizle kaynasirdi. Kimisi de ingilizcesine guvenmediginden, dil bariyeri olmadigindan vs kaynasamiyor locallerin, o yuzden onyargili davranmayin. Yurtta herkese acik parti verilirdi, bir gun onceden organizasyonu yapilirdi, bir arkadas kapi kapi dolasir partiye katilmak istiyor musun, icecek parasi vs toplardi. Sosyallesme partiler vasitasiyla oluyor kisaca. Ya da yemekhanede vs. Yabanci ogrencier sosyallesmeye acik zaten. Mutfak yoktu bizde. Sigara konusu: bizde her odada zaten duman dedektoru oluyordu, birinin icmesi halinde tum kat yerinden zipliyordu alarm sonucu. Dedektor vardir muhakkak.


  • neck_and_neck  (30.12.22 14:37:27 ~ 14:44:29) 
para sorun degilse neden baskasiyla ayni odada kalasin?


  • hot potato  (30.12.22 17:33:17) 
@hot potato cok az fiyat farki var ancak paylaşim acisindan, sosyallik acisindan ve birileriyle konusmaya anlasmaya calisirken daha iyi olur ingilizce gelisimi diye dusunuyorum. Cunku coğu kisi odalarda 3 kisi 2 kisi kalicak kaynaşip birlikte takilcaklar gibi dusundum bir de:) uni yurdu misali:) Yoksa önceligim tek kisilikti.


  • gunbatimi  (30.12.22 22:34:17) 
oda arkadaslari birbiriyle takilabilir de hic alakasi da olmayabilir. onu bilemezsin. her turlu oda disinda sosyallesmek zorundasin zaten. dil okulu falansa seninle dil ogrenmeye giden yabancilarda ek olarak gittigin yerin dilini konusan yerlilerle kaynasmaya calis.


  • hot potato  (30.12.22 22:54:18 ~ 22:57:48) 
herkes aynı şeyi söylemiş, elbette tek kişilik.

yaş kaç? 15 mi? sosyalleşeceğim falan polyanna gibi romantizm :D acaba gelecek arkadaş da aynı şeyi düşünüyor mu?
ayakkabısı çorabı kokar, duşta rezil rezil şeyler bulursunuz, gece horlar. pasaklıdır, buz dolabı varsa sizin yemekleri tırtıklar veya size yer bırakmaz.
şapur şupur yemek yer, siz dinlenecek veya ders çalışacakken gürültü yapar vs vs
gidin ortak alanlarda sosyalleşin. bir de muhtemelen aynı cinsiyette olacaksınız sosyalleşmek için karşı cins her zaman daha iyidir. para sorun olmayacaksa tek kişilik+12124
  • jimjim  (31.12.22 00:35:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.