[]

hareketli olmak ve kilo vermek için hangi spor?

merhaba,

fiziksel anlamda çok tembel ve rahata düşkünüm.

istiyorum ki şu hantallıktan kurtulup kilo vereyim. ama crossfit çok ağır ve spor salonuna gitmek de gözümde çok büyüyor. başka neler yapabilirim?

 
haftada en az 4 gunde gunluk 1.5 saat yuruyus


  • serseri marti  (30.12.22 12:41:44) 
Boks. Doğru düzgün bir salon bulabilirsen tabii, genelde boks salonlarının yüzde 95’i tırt mahalle arası salonlar, onlara gitme.

Ben 5-6 sene önce gitmiştim çok keyifliydi. Şampiyon gibi hissediyordum antrenmandan çıkınca. Kendini çok zorlayıp gözü kararanlar falan da oluyordu ama antrenmanda.
  • vedatchilipeppers  (30.12.22 12:43:33) 
Kürek de bir opsiyon olabilir. Benim radarımda şu aralar, hem sosyallik hem spor bir arada mis. İstanbul‘daysanız güzel kulüpler var Moda Suadiye arası sahil tarafında.


  • vedatchilipeppers  (30.12.22 12:47:00) 
Boks, kickboks, bjj.


  • havadakarada  (30.12.22 12:47:08) 
Abi sporu yine yap ama diyetsız spor hiçbir işe yaramaz strongman'lere falan bak hepsi 2000 kalori yaktıracak antrenmanlar yapıyor ama 5000 kalori yedikleri için hepsi şişman. Yoksa günde 1 saat yürüyüp üstüne 250 kalori açığı verirsen yine kilo verirsin, durduk yere crossfit falan işlerine girip kendini sakatlama.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (30.12.22 12:47:24) 
en maliyetsiz ve en az alana ihtiyaç duyacağın spor ip atlama

30-40 liraya en ucuz iplerden al ve 5-6 metrekare bir alan bul kendine ister açık ister kapalı alan

youtube dan jumping rope dudes gibi kanalları takip et

inanılmaz bir kardiyo ip atlamak
  • freebird5406_2  (30.12.22 12:52:00) 
Kaleci sacli forvet +1
Önce bir yürüyün, kalori takibi yapın. Sonra bakarsiniz. Benim görüşüm bugün bir spora baslasaniz bosuna para verip sonra gene tembellik yapma ihtimali yüzde 70.

  • logisticsmanager  (30.12.22 12:57:35) 
Abi hazır konusu açılmışken fikir vermesi açısından biraz daha ekleme yapayım. Antrenmanda harcadığının enerjinin hiçbir önemi yok, yani kilo kaybına etkisi sıfır çünkü ağırlık antrenmanı yaparken harcadığın enerjinin tümü kaslardaki şeker rezervlerinden gidiyor, kardiyoda yüksek nabızda harcadığın enerji de karaciğer rezevlerinden gidiyor. Düşük tempo kardiyolarda da yağ yakıyorsun ama bu yağ yakımı totalde yağ kaybına etki edecek bir miktar değil. Ayrıca antrenman sonrası yediğin karbonhidratlar kas-karaciğer rezervlerinin tekrar dolmasını sağlıyor, yani sen 1000 kalorilik bi enerji çıkışı yapsan bile o büyük oranda şeker olduğu için sistem onu tekrar yerine koyuyor yediğin her öğünle ama sen diyetle kalori açığı verdiğinde aradaki o boşluk vücut yağlarından gidiyor ve belli bir sürecin sonunda kilo vermiş oluyorsun, konu bu kadar basit aslında. Şimdi ben yukarıda "1000 kalorilik çıkış yaparsan" dedim ama en baba kardiyoda olsa olsa 300-400 kalori yakarsın bu arada, onu da belirtmek isterim. Ayrıca yüksek kardiyolarda şeker rezervi yetişmediğinde sistem şekere dönüşebilen aminoasitleri yıkıp onu kullanabiliyor, o da kas kaybına neden olabiliyor bunlara da dikkat etmekte fayda var. Kardiyoları sadece sağlık için yaparsan daha iyi olur, o da afedersin bokunu çıkarmadan olacak şekilde. Diyet=Kilo kaybı. Bunun başka bir yolu yok.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (30.12.22 13:03:13) 
her gun cik bir saat yuru, yapilabilecek en basit egzersiz. sonra zamanla farkli seyler yapmaya da enerjin olur kilo verdigini gordukce.


  • bay b  (30.12.22 13:04:52) 
sprint at. 30 sn tüm gücünle sprint, 2 dk yürüyüş sonra tekrar. 10 set yap böyle.

bunun dışında eğimli yerlerde tempolu yürü. belgrad ormanı parkuru eğimlidir mesela.

biraz hantallık atılınca koşmaya başlarsın.

ben her haftasonu ormanda 18-20 km koşuyorum. hafta içi salonda 2 saat 5,5-6 km hızda 15 eğimde yürüyorum. nabız 175 oluyor, 1500 kaloriden fazla yakıyorum. protein ağırlıklı besleniyorum. bol et, yumurta, balık. şeker çok nadir, kutlamalarda. içki yine aynı. ayda 1-2. içmemek mümkünse içmem. sigara da içmem.
  • gabe h coud  (30.12.22 14:40:19 ~ 14:44:49) 
kilo vermek için tempolu yürüyüş üzerine tanımam. tam bir f/p sporu.


  • nuisance  (30.12.22 14:53:36) 
yediklerinize dikkat etmeden kilo vermeniz imkansız. yediklerinize dikkat ettikten sonra yürüyüşle inanılmaz bir gelişim gösterebilirsiniz.


  • sta  (30.12.22 15:09:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.