[]

Düğün hazırlıkları

Yaza düğün yapalım diyoruz ama hiçbir şey hazır değil. Düşününce nerden başlayacağımızı bile bilmiyoruz. Allahını seven üzerimize taktik atsın.

Var mı düğün hazırlıklarına dair bi tavsiyeniz? Sözlüğün evli çiftlerinin tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Tecrübeli kişilerden şunu şöyle yapın bunu böyle yapın gibi öneriler alabilirsek çok sevinirim.

Teşekkürler…

 
Eşya meşya alın işte. Olay bu kadar


  • birmilyonunvarmi  (29.12.22 23:13:57) 
Yani biz iki ay kala hazırlık yapmaya başladık ama totalde 1 haftada bitti her şey. İnternetten beğendiğimiz 3 tane yer gezip birini beğenip tuttuk; yarım günde halledildi.

Ben iki gün, dört tane gelinlikçi gezip 5-6 gelinlik deneyip birini seçtim. 2-3 saatte damatlık ve alyanslari hallettik.

Bir gün de gidip eşyaları aldık, zaten bir kısmı evde halı hazirda vardı.

Bir de gidip nikah işlemleri halledildi işte; bu kadar.

Kuaför zaten belliydi. Öyle dış çekim filan da yaptırmak istemedik, yaptırmadık. Davetiyeyi istediğimiz bir şablon vardı, gidip onu bastırdık. Bu da yine bir saatlik bir şeydi

İlk önce yeri tutup sonra nikah islemlerini halletmek daha mantıklı oldu zira biz mekana nikah memuru çağırdık.


Tabii benim aylarca gelinlik seçemeyen arkadaşlarım da oldu. Ben ekstra tez canlı bir insan olduğum için ve kafamda çoğu şey net olduğu için kısa sürdü.
  • fraise  (29.12.22 23:21:57) 
Gelinliği dolap uygulanmasından 2000 TL ye kiraladık sıfırı 12ydi sanırım.

Damatlığı ve ayakkabıyı aynı uygulamadan ikinci el aldık ve sonra sattık.

Kına gecesi için kadın tarafının memleketinde en ucuz salonu tuttuk, anne istedi.

Nikahı erkek tarafında belediyede yaptık.

Nikahtan sonra arkadaş etrafına konaklamalı parti verdik, Sapanca'da havuzlu villa tuttuk.

Miktarına bakmadan harcayacak gelire sahip değilseniz önce kendinizi düşünün, ne olursa olsun.
  • yercekimini kendine ceken adam  (29.12.22 23:52:06) 
Valla yaza daha cok var, simdiden dert etmeyin. Mart gibi baslayin bence strese cunku o zamana kadar cok sey degisebilir.


  • j r r tolkien hayrani  (30.12.22 02:25:50) 
mekanı ve tarihi şu aralar ayarlamak avantajlı olur. özellikle istanbul gibi bir yerdeyseniz belediyelerde yığılma olduğunu göz önüne alıp şimdiden tarih ayırtabilirsiniz.

gelinliği almak ile kiralamak arasında fazla maliyet farkı yok. iki ay önceden karar verip sipariş verin ki yetişmesi garanti olsun.

bütçeniz kısıtlıysa ama yine de düğün yapmak istiyorsanız nikahı ayrıca organize edebilirsiniz. çağrılmasa ayıp olacak kişiler nikah dairesinde filtrelenir, düğüne gelmesi gerektiği kadar kişi gelir.

yakın zamanda evlenmiş ve kendi süreçlerini kazasız belasız atlatmış dostlarınıza sıkı sıkı sarılın. kuaförün, makyajcının, çiçekçinin, fotoğrafçının telefon numaralarını isteyin.

son kararları çift olarak alın. üçüncü kişilere bırakmayın.
  • zgrydn  (30.12.22 08:47:29) 
Büyük bir şehirdeyseniz nikah ve mekan için başvuruyu erkenden halledin. Otel vs gibi bir yerde yapacaksanız organizasyon şirketi işine girmeyin. Masa düzeni için servet istiyorlar ve bu masalar inanın 1-2 dk hayal ettiğiniz givi kalıyor. İnsanar geldikçe çantalar, eşyalar va solup taşıyor. Bunun yerine mekanın kendi şamdanı, çiçeğini kullanabilirsiniz. Oteller bunları cerebiliyor zaten ama çoğunluk söylemiyor anlaşmalı şirketlerine yönlendiriyorlar.


  • gergedan  (30.12.22 09:25:57) 
Nerede, nasıl bir şey yapmak istediğinizi hiç bilmediğimiz için tavsiyelerimiz biraz havada kalacak.

- Öncelikle nikah tarihini alın. Alırken önceki sonraki haftalarda ne kadar doluluk var onu da öğrenin. Gerekirse değiştirebilirsiniz.
- Nikahtan sonra düğün, kokteyl, yemek vs. aklınızda ne varsa ona göre mekanlarla fiyat ve tarih konuşmaya başlayın. Tahmin ettiğinizden biraz daha pahalıya gelecektir. (Düğüne nikah memuru çağırmak da bir seçenek, düğün düşünüyorsanız nikah memurunun müsaitliğini de öğrenin)
- Gelinlik ve damatlık için nerelere bakılacağı zaten az çok belli, zamanınız varsa şimdiden gidin. Fikirlerinizi, tercihlerinizi öğrenin, sunulan seçenekler ve fiyatlardan haberiniz olsun.

Şu sorulara cevaplarınızı bulup araştırmaya başlayın;
- Nikah şekeri gibi bir şey istiyor muyuz?
- Davetiye bastıracak mıyız?
- Kimleri çağıracağız? Kaç kişi çağırmak isteriz, tahminen kaç kişi gelir?
- Fotoğraf çekimi istiyor muyuz? Düğün veya organizasyon sırasında fotoğrafçı, video kaydı istiyor muyuz?
- Haziran'da kurban bayramından bir veya birkaç hafta önce mi yapalım yoksa Temmuz-Ağustos'ta mı yapalım? Sıcak aylarda yaparsak o kıyafetler içinde hem biz hem konuklar çok fazla terleyecek ama yağmur yağma riski azalacak. Hangisi bizim için daha önemli?

Masrafları tamamen siz ödeyecekseniz kararları da siz verin. Aile ve elalem ne der diye düşünmeyin. Aileden birisi "mutlaka bilmem ne olmalı" derse "sen ayarlarsan, ödersen olur" deyin.
Partnerinizle önceden genel hatları konuşun. Onun beklentilerini iyi öğrenmeye çalışın. Çok iyi anlaşan bir çift olsanız da bu hazırlıklar sırasında tartışma yaşamayan çift neredeyse yok.

İstanbul'da yaz düğünü için mekan bakmaya başlayan arkadaşım istediği tarihin pek çok yerde dolu olduğunu görmüş ve dert yanıyordu. Yaklaşık 1-2 hafta önce bakmaya başladı.

Balayını da şimdiden kararlaştırıp satın almak iyi bir fikir olabilir. Bütün o hengameden sonra nerede ne şekilde dinleneceğinizi bilmek zor anlarda motivasyon sağlayabilir. Hem de fiyatlar biraz daha makul olacaktır.
  • michael_knight  (30.12.22 10:09:04 ~ 10:10:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.