[]

Duyurunun Modem ve Ağ Uzmanlarına Soru

Bir süredir anlam veremediğim bir olay yaşıyorum.

Geçenlerde superonline'dan gelip huawei modem kurdular wifi 6 destekli fiber bir modem.

Bu modemin arayüzüne girdiğimde 2.4GHZ 5GHZ veya wifi 6 otomatik şekilde ayarlanmış. Ayrıca bir sinyal gözükmüyor. Cihazlar için uygun olanı kendisi ayarlıyor modem.

Fakat şöyle bir sıkıntı var. Modem fabrikasyon geldi wifi şifresi belirledik kullanıyoruz. Bir de fark ettik ki iphonelarda modeme bağlanıldığını düşük güvenlik mi, güvensiz mi ne yazıyor bağlı olan wifinin altında. Hatta appstoredan bişey indirirken mi, instagrama girerken mi de sıkıntılar da yaşadık diye hatırlıyorum.

İlk defa böyle bir şey görüyorum. Şifreleme türü wpa/wpa2 onda da sıkıntıy yok hani web falan değil zaten web seçeneği yok onu komple kaldırmışlar.

Başkta "WPA/WPA2 Önceden Paylaşılan Anahtar" seçeneği seçiliydi.

Sonra "WPA/WPA2 Kurumsal" ı seçtim sorun düzeldi.

Bu arada modem arayüzünde bu ayarlar sadece 2.4GHZ sekmesinden yapılıyor. 5GHZ için falan ayrı ayrı yapılmıyor sanırım hepsi onu referans alıyor.

Neyse sorun düzelmiş ve mobil cihazlarda kullanıyorken bugün laptop u bağlayalım dedik, bu sefer de şifreyi girdikten sonra kullanıcı adı şifre istiyor. Sertifika gir falan diyor. E yok ki öyle bir şey ayarlamadım.

Bunu yapsam bu sıkıntı, öbürünü yapsam güvenlik sıkıntı ne yapacağımı bilemedim.

 
WPA2 kurumsal yapma, o sizin için değil .WPA-WPA2 önceden paylaşılan anahtardan devam et, seçiliyorsa, WPA2-AES seç. O zaman gidiyor olması lazım. Ya da ekran görüntüsü ekle seçeneklere oradan bakalım.


  • roket adam  (29.12.22 19:43:13) 
Bence yanlış anlıyorsunuz güvensiz dediği muhtemelen şifreyi basit bulduğu için diyor.

ve 2ghz ve 5ghz ayarları normalde ayrı ayrı yapılır fakat orada tiklenen bir kutucuk var. 2ghz ayarlarını diğerine de uygula gibi onu kaldırırsanız ikisine farklı şifreler atayabilirsiniz.
  • respect  (30.12.22 00:32:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.