[]

Mac Studio / Mac Mini ikinci elde çok değer kaybediyor mu?

Apple ürünlerini (macbook, iphone) ileride güzel bir değere satabiliyoruz fakat ilk defa Mac Studio alma niyetindeyim.

Bunu ileride benden alacak kişi profesyonel biri olmalı, o sebeple macbooklar kadar hızlı ve güzel bir değere satılamıyor mu bunlar? Öyle bir şey duydum size sormak istedim.

Ocak'ta alırsam gerekirse yıl sonuna doğru satacağım çünkü.

Aynı fiyata alınacak macbook pro 'M1 Pro' işlemcili, Studio 'm1 Max' işlemcili oluyor fark büyük :/

 
Valla hocam mac minilerin dezavantaji su, ekranlari yok. O da alacak kitleyi bayagi bir dusuruyor cunku bir macbook gibi yaninda tasiyabilecegin, harici ekrana ihtiyac duymadan kullanacagin bisey degil.

Yine de guzel bir deger satarsin ancak pek hizli olmayabilir.
  • j r r tolkien hayrani  (29.12.22 15:58:06) 
pahalı ürünlerde değer kaybı çok olur. çünkü araba gibi değil. yani sıfırı 65 binse 60 bine satmak zor. şahsen ben tercih etmezdim.

ocaktan yıl sonuna kadar zam gelme ihtimali olduğu için aldığından pahalıya satabilirsin ama.
  • jelly bear  (29.12.22 15:58:31) 
masaüstü mac pro kullanan biri olarak belirteyim, satılması daha zor evet. 2. el değerini düşünüyorsan en hızlı giden ürünler her zaman laptoplar oluyor. mini, studio ve pro'ların satılması daha çok zaman alır ve daha ucuza gidecektir.


  • roket adam  (29.12.22 16:13:26) 
Mac Studio gibi ürünleri satarken daha fazla para kaybedersiniz ikinci elde, çünkü çok daha az insan alabiliyor.

Bir de fiyat 50-60 bin lira bandına çıkınca çok az insan kredi kartsız, taksitsiz, şirkete fatura olmadan satın alabiliyor. Bu durumda satabileceğiniz kitle iyice azalıyor.

Bu arada MacBook Pro almaya yönelirseniz kesinlikle 64 GB ram almanız gerektiğini düşünüyorum, diğer seçenekler pek akıllıca görünmüyor bana. Tabi ihtiyaçlarınızı daha iyi biliyorsunuzdur ama çoğu kullanıcı için durum bu şekilde. Bu da fiyatı çok arttıracak.

Benim gördüğüm kadarıyla Apple'ın sitesinde 64 GB'lık
- MacBook Pro M1 Max 80 bin TL
- Mac Studio M1 Max 51 bin TL

Bence Studio ile ilerleyin ama satma ihtimali yokmuş gibi düşünün.
  • michael_knight  (29.12.22 16:21:18) 
Evet bunu alanların çoğunun şirket olması da önemli bir etken, çok doğru. Benim Mac Pro'yu satmaya çalışırken herkes "fatura kesebilir misin" diye sordu çünkü.


  • roket adam  (29.12.22 16:25:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.