[]

tek basina yurtdisi tatili

herkese merhaba,

oncelikle sunu belirteyim. tek basima vakit gecirebilen biriyim, severim de.
saatlerce bi kafede oturabilirim, rahatsizlik duymam, cok rahat kendimi oyalarim.

alisverise kimseyi bulamazsam tek giderim, yemegimi de yer donerim ya da.

tek basima konsere gitmisligim de var. illa bi grup falan aramam yani.

ama hic tek basima istanbulda bile bi yere gitmedim kalmalik.
tatil olunca degisiyor bu durumum yani. bu yaz tatile gidecek kimseyi bulamadim diye annemi goturdum zorla yanimda. asla gozum kesmiyor tek gitmeyi.

yurtdisi turu var gitmek istedigim simdi. cevremde para ayirabilecek kimse yok su an.
annem gelmek istemiyor bu sefer, ne isim var yabanci ulkede kafasinda :)
diyor ki zaten tur. bin git iste. bi grupla dolasicaksin diyor. serbest zamanda da sen sikilmazsin zaten, belki de arkadas olursun turdan birileiyle git diyor.

bense guvenli olmayacagini dusunuyorum.
ya basima adli bi sey falan gelirse? daha olasi olarak, ya hastalanirsam?
bunlari dusunuyorum hep ve cok korkuyorum.

daha turkiyeyi birak istanbul icinde tek bi tatile gitmemis, korkmus ve gitmemis biri icin yapilabilecek bi sey mi bu tek basina yurtdisi?

goruslerinizi, onerilerinizi, benzer deneyimlerinizi alabilir miyim?

 
Temkinli olduktan sonra bence bir sey olmaz. Ben Atina’ya gittim tek basima, 5 gun. Ev falan tuttum hatta airbnb’den, gecenin 2’sinde syntagma’da kaldirimda oturup etrafi bile izledim.

Elbette eve yururken filan dikkatli oldum, evi tutarken duzgun bir muhitten tuttum. Asiri eglenceli bir tatil gecirdim.

Bu arada tek basima konsere, sinemaya filan da giderim ben de.

Bolgeyi iyi arastirip onlemlerinizi alirsaniz pek bir sey olacagini sanmiyorum.
  • mor oje  (29.12.22 13:46:55) 
Ben gittim. Gezilecek yerlerin listesini çıkardım. Arkadaş da edindim. Güzel oluyor. Git bence.


  • Kahvedesu  (29.12.22 13:52:17) 
tek başıma etkinliklere de sosyal aktivitelere de giden biriyim. yurtdışında dil problemi ve insan davranışlarını da görmezden gelmeyecek biriyseniz sorun yok. davranış derken de cepci veya işte art niyetli anlamında.


  • evimin paspasi  (29.12.22 14:01:31) 
bizim kiz arkadas kiz kardesiyle turla gitmisti. turda 40 yas ustu kadin avcisi tipler var demisti.


  • buenosdias  (29.12.22 14:01:32) 
Turla gidiyormuşsunuz zaten yolculuk esnasında mutlaka kafa dengi insanlar bulur onlarla kaynaşırsınız. Sorun olmaz.

Özetle anneniz haklı. :)
  • pispinti  (29.12.22 14:09:29) 
hiçbir şey olmaz, ben olsam giderdim.


  • sta  (29.12.22 14:25:18) 
cok yaptim. guzel bir deneyim olur. annen de anlayisli imis ne guzel.

tur ile daha guvenli olur belki de ve baska insanlarla da direkt konusma firsati. ama daha kisitlayici olur tabii. gittigin ulkenin kurallarina dikkat et. ozel esyalarini iyi muhafaza et. onun disinda da eglen iste. tura bile gerek yok aslinda.
  • ermanen  (29.12.22 14:27:07) 
Tur yalnız bir seyahat sayılmaz ama eşyalarını çaldırmamak için dikkat etmek şart. Bahsettiğim tur katılımcıları değil, serbest zamanda olur, yemek esnasında olur, turist avcısı hırsızlar, cepçiler her büyük ve turistik şehrin meydanlarında varlar. Kendine boyna asmalık bir seyahat cüzdanı edin. Bele bağlanan da var, Tchibo'nunkini kullanırdım ben. Yalnız onun da kayışları sünüyor fena halde. Tura dahil yemekler genellikle bilinen, güvenli yerlerde yenir. Hariç olanlar için ise salata, et-tavuk gibi şeylerde dikkat ederek yenilebilir. Aslında birçok tropik yerde kullanılan bir trick olarak muz diyeyim. Tok tutması, kalorisi, besin içeriği ve en önemlisi yıkama problemi olmadan kolay yenilmesi ile sadık bir dosttur. McDonalds falan varsa gidilen yerde en azından bilinen yer diye tercih edebilirsin. Tıpkı bizde köfteburger, ayran satmaları gibi oralar için özel çıkarılan menüler denenebilir.

Turdaki yol arkadaşları da her seferinde çok farklı olabilir. Ben sadece 1 defa turla gittim, o da multi vize almak içindi. AB alanına girip-çıkmalı bir Balkan turuydu. Şöyle tarif edeyim turu: 40 küsur kişide bordo pasaport sayısı sadece 4 idi. Herkes yeşil. Emekli çift ve aile doluydu. Şansıma küçük çocuklar bile öyle ağlayıp mızmızlanmıyordu. Birinin annesi sürekli söylenmek suretiyle çocuğundan daha sinir bozucu olabilmeyi başarmıştı yalnız.
  • d max  (29.12.22 14:34:21) 
Açılım tek başıma dolaşan geldi;

Yapıştırın gitsin. Avrupa epey güvenli. Üstüne temkinli ve dikkatli olunca hiçbir problem olmuyor.

En başta tur çok mantıklı. Şahsen öyle yapmıştım. Neyin nerede olduğunu, ne yapmışınız gerektiğinizi öğreniyorsunuz.
  • put it in your appropriate place  (29.12.22 15:43:53) 
Pasaportunuza cüzdanınıza dikkat edeceksiniz.

Ne olur ne olmaz ihtimaline karşı yanınızda 200-300 euro ekstra bulunduracaksınız.

Gece ortamlarında fazla sarhoş olup kendinizi kaybetmeyeceksiniz.

Her şehrin bölgenin tekinsiz ortamları olabilir. Oraları bilip oralardan uzak duracaksınız hiç sıkıntı olmaz. Tek başıma 10 ülke gezmişimdir. Sizin zaten tur ekibi ile kaynaşırsınız.
  • rosencruz  (29.12.22 15:57:08) 
Başlık tek başına ama tur dediğiniz en kalabalık tatil. kendinize ait zamanınız kısıtlı, planınız programınız belli. Grup halinde olacağınız için de güvenli özellikle düzgün bir rehberle. Zaten turda insanlar kaynaşıyor bir şekilde öyle herkese kadın avcısı, erkek arıyor falan diye bakmak saçma. Benim tercih edeceğim bir ortam değil. Belirli program dahilinde hareket edemem ama güvenlik açısından elbette tercih sebebi.


  • sibertenik  (29.12.22 16:00:05) 
Valla bence tekbasina yurtdisina cikmak oldukca guzel bisey. Gidecegin yere gore de degisir elbet ancak biryerlere gittiginde kimseye bagli kalmadan kafana gore gezmek oldukca guzel bisey.

Acikcasi oyle tur olaylarini, bir yere hep bir topluluk seklinde gitmeyi sevmem ben ancak senin tek basina ilk deneyimin olacagi icin iyi olabilir. En azindan o tek basina gitme olayindan cekinme yuzunden son dakikada iptal olayi falan olmaz ve gidip tecrube edersin.

Dikkat edilecek seyleri soylemis arkadaslar zaten, cuzdanina sahip cik ve hicbir zaman korkutuk sarhos olacak kadar icme yeter. Bir de ozellikle turistlerin gittigi yerlerde falan yeme-icme olaylarina girisme cunku fiyatlar oralarda normale gore cok kazik oluyor.
  • j r r tolkien hayrani  (29.12.22 16:11:39) 
ben tek epey yer gezdim, yurtiçi yurtdışı. kötü bir şey değil, ama biriyle beraber gitmek ve paylaşmak bence daha anlamlı oluyor. kişilik meselesi.

bu arada turla gideceksen senin gibi tek gidecek birileri mutlaka çıkar. ben tursuz gitmiştim, koca şehirlerde tek başıma gezdim yıllarca :)
  • roket adam  (29.12.22 16:16:29) 
Ben subatta tek basina roma'ya gidiyorum siz de gelin:)


  • omonia  (29.12.22 21:20:04) 
Turizmci olarak üç beş kelam edeyim;

Turla gitmekte güvenlik açısından sorun yok, gidin hiçbir şey olmaz. Turlarda akşam yemeğinden sonra tamamen serbest zaman olduğu için gece hayatına dikkat etseniz yeter, (tekinsiz mekanlarda açık verilen içecekleri içmemek, karanlık ara sokaklara girmemek vb.)

Turlara katılan tipler genelde belli başlı tipler olur, gidilen bölgeye göre çok farkeder bu tipler. Balkanlar turuna gidiyorsan hele, için son derece rahat olabilir. Ekibin çoğu emekli kemalist teyze/amca olur.

Genel olarak bir tane tek gezen ufak yaşta zengin veledi, bir genç arkadaş grubu, bir tane balayı çifti, bir kemalist teyze grubu, bir de yaşlı ikinci bahar çifti.

Bir diğer konu; adli vaka veya hastalık durumu. Bu durumda rehber çok önemli, rehber o durumda zaten yalnız bırakmaz, ve yeterince deneyimliyse her türlü sıkıntılı durumu çözer. Ülkeye alınmayan adam için polisi ikna edip ülkeye sokan rehber gördüm.
  • uvcray  (29.12.22 21:43:26 ~ 21:54:40) 
Korkuyorsaniz kendinizle inatlasip ozellikle gidin :D Iyi bir tursa guvence saglar ustelik, o korkuyu da atarsiniz. Yillardir tek basima tur mur olmadan yurt disina tatile gidiyorum. En son 39 derece atesle valiz toplayip donus ucaginin yolunu bulabildim, hicbir sey de olmadi. Sizde en azindan valizi cekecek biri olur, rica edersiniz :D


  • argaladhel  (29.12.22 22:04:55) 
Tabii ki gidin.

Zaten turla gidiyormuşsunuz ve düşününce en kötü ne olabilir ki? Hasta olmak, bir şeyler kaybetmek gibi ekstrem durumlar için yalnız olsanız bile illa bir çözüm bulabilirsiniz derdim ama turda rehberdi, bir sürü insandı falan derken zaten zorluk yaşamadan dönersiniz bence.

Ben hayatımın en güzel tatillerinden birini tek başıma Viyana’ya giderek yaptım. Yer belirtmediğiniz ve anneniz de çok anlayışlı karşıladığı için sizin tur da Avrupa’ya bir yerleredir diye tahmin ediyorum. Kesinlikle pişman olmazsınız gittiğinize.
  • ms brownstone  (29.12.22 22:39:37) 
turla gitmek tek başına gitmek değil ki :) sizi hep takip ederler, başınıza bir iş gelse yalnız değilsiniz ve turdan arkadaş da edinirsiniz. bence deneyin.


  • deartheodosia  (30.12.22 01:39:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.