[]

KK ve popülist politikaları sizi endişelendiriyor mu ?

Burada sabah 8.00, kalktım bir baktım ki EYT çıkmış. Konuyu gündeme getiren kişi KK, bunu da Erdoğan'ı tehdit ederek yaptı. Önceki seçim döneminde asgari ücrete hayvan gibi zammı getirtti ve resmen halkın büyük bir kısmı şu an asgari ile çalışıyor. Hala Türk vatandaşıyım ve çocuğumun geleceğinin satıldığını düşünüyorum artık. Siz ne diyorsunuz KK başarılı bir cb olacak mı ?




 
Bu Kılıçdaroğlu ile sınırlandırabileceğimiz bir konu değil. Bu toplumdan maalesef sadece kendi maddi çıkarını ilgilendiren konularda reaksiyon alabiliyorsunuz. Onda da geçmiş ya da gelecek yok sadece bugün var ve hep o şekilde işlemiş çocuklukta kalmış bir yapı. Zaten 20 yıldır onca suça rağmen iktidarın sürmesini sağlayan da aynı yapı. Ben endişelenmiyorum artık. Bağzı şeyler için çok geç.


  • sibertenik  (29.12.22 10:31:28 ~ 10:32:35) 
Kilicdaroglu aday olur ve secilirse, bence asil icraati turkiye yonetimine gercekten talip olabilecek kisilerin onunu acmak olacaktir. erdogan doneminde siyasete bulasmayan nitelikli insanlar, kk donemi olursa siyasete girmeyi dusunebilir. KK'nin doneminde devlet soygunu vs azalir, populist politikalarin da devami gelmez diye dusunuyorum.


  • serseri marti  (29.12.22 10:32:38) 
Endiselendirmiyor. Ben olsam makarna, komur de dagitirim. Bir dahaki secim milyonlarca suriyeli, afgan vatandaslik alacak cunku ordan dondurmek imkansiz. Zaten secim olur mu kuskulu. Yalandan sandik koyarlar Rusya'daki, Irandaki gibi.


  • freedonia  (29.12.22 10:43:20) 
perşembenin gelişi çarşambadan belli oluyor. böyle popülist bir işin bize ne kadar zarar vereceğini ilkokul mezunu adam bile anlarken cb olabilecek adamın benim fikrim demesi, bundan gurur duyması korkunç. her muhtarın yanına bir eleman alıyorum istihdamı artırıyorum vaadi var, boşanan kadınlara nafakayı devlet verecek vaadi var, güneydoğu illerine bedava elektrik vaadi var. olmayacağı yüzde yüz belli


  • paintov  (29.12.22 12:20:39) 
Rejim sorunu var, ulke diktatorluge gidiyor. Bolge itibariyle diktatoru kukla yapmak isteyecek buyuk gucler. Yarin obur gun 2 bomba patlatip ic savas cikarir yabanci istihbarat. Iran olduk derken Suriye olabiliriz, keske Iran olsaydik diyebiliriz. Isvec, Norvecmiscesine KK'nin, muhalefetin yanlisini kili kirk yarip tartisacak durumumuz yok an itibariyle.


  • neck_and_neck  (29.12.22 12:58:33 ~ 13:01:16) 
kk meselesinin abartıldığını düşünüyorum.
şu sistemde "başkan" olarak en azından ülkeyi dolandırmayacak, şahsi olarak da olsa yolsuzluk yapmayacak biri.
hatta o başkan olursa imamoğlu gibi insanların önü açılır çünkü bu başkanlık sistemiyle seçilecek olan kişi zaten siyasi hayatını bitirecek.
ki imamoğlu'na oy verdiğim halde kişisel sempatim yok ama bu genç ve önünün açık olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

akşener de boşuna başbakan olmak istemiyor çünkü başkanlığın sonu gelecek.
bu iş için zaten kk en iyi aday.
adayın kim olduğunun önemi yok, mesele türkiye'yi düşünen, parlamenter sistemi geri getirmek isteyen, demokrasi yanlısı ve devlet terbiyesi olan, devlet geleneğini bilen biri olması.
isterse kk, isterse ilhan kesici, isterse yılmaz büyükerşen olsun.
bunlar en azından hesap kitap bilen, okumuş etmiş, yaşları gereği devlet geleneği ve diplomasi bilen insanlar, sağı solu şu noktada çok fark etmez.
imamoğlu da 90'lardaki sağcı politikacılarının tipik bir örneği mesela.

dolayısıyla, ülkede beni endişelendiren en son şey kk ve popülist uygulamaları.
onlara gelinceye kadar zaten battık.
bu popülist uygulamalarla en azından belirli kesimlerin işi görülmüş oluyor.
zaten muhtemelen kendileri seçildiklerinde (seçilirlerse) bunlara bir düzenleme getiririz diye düşünerek ortaya atıyorlar bazı fikirleri.
öyle ya da böyle insanların eli para görüyor böylelikle.
zaten batığız, bir şey değişmiyor aslında yani.
eyt konusunda yararlananlar da haklı, yararlanmayanlar da.
benim anladığım, bu politikalar kısa vadeli olarak ayda milletin cebine bin lira olsun fazla sokmaya çalışmakla ilgili.
çünkü 2022 bir şekilde geçti ama 2023'te açlık sorunu gerçekten başlayacak ve herkes bunun farkında.
asgari ücret zammı geldi evet ama o zam gelmese insanlar aç kalacaktı, yani işin bir de bu yönü var.
herkesi aynı anda kurtarmak çok zor.
ülke o kadar kötü durumda ki, ortaya ancak günü kurtaracak çözümler atılabiliyor.
zaten muhalefet olarak başka bir şey yapacak konumda değiller, "seçilirsek toparlarız" kafasıyla gidiyorlar.
ki bu arada ekonomi konusunda gerçekten muhalefetin genelinde iyi bir kadro da var.

ev yanıyor, millet çaydanlıktaki su taşacak diye onu tartışıyor.
bunlar en son dertlerimiz şu anda.
ülkede rejim ve buna bağlı olarak güvenlik sorunu var şu anda.
bu böyle giderse ötv'yi, eyt'yi konuşacağımız bir ortam olmayacak zaten.
  • blatta hiberna  (29.12.22 13:12:28 ~ 13:27:16) 
şimdi de taşıtta ötv yi kaldırtıcam dedi, pişkinlik
şirketler zaten kuruş vergi vermiyordu, kaldırtsın da 3 kuruş dolaylı vergiden de olalım. hesap uzmanı olunca böyle oluyor.

  • comp  (29.12.22 13:23:49) 
Bence de Kılışdarın başının altından çıkıyor her şey.

Bağzı zamanlar çok kızıyorum ona.
  • Mirket  (29.12.22 13:33:14) 
@mirket
aynen kardeşimmm benimmm
twitter.com
twitter.com
  • comp  (29.12.22 14:23:29) 
reis kadar endişelendirmiyor. muhalefet yaptı şu yaptı bu etti. her şeye yetkin olacak ama hiçbir olaydan sorumlu olmayacaksın. öyle bir dünya yok.


  • zgrydn  (29.12.22 14:33:03 ~ 14:33:33) 
burası türkiye. maalesef hepsi aynı.


  • gurur  (29.12.22 15:33:41) 
blatta hiberna'nın dediği gibi günü kurtarmaya insanları biraz olsun rahatlatmaya çalışıyorlar AMA orta sınıf / beyaz yaka her ne dersen bu grup çok rahatsız. Bizi düşünen bir parti yok, bizim ihtiyaçlarımızı öne koyan bir parti yok. Bu sebepten iş bulan yurtdışına gidiyor ve 5-6 yıl sonra çifte vatandaşlığa izin verilmiyorsa TC vatandaşlığından çıkıyor. Geleceği kötü görüyorum ve kendi geleceğimin bu ülkede olmamasını istiyorum bu sebeple.

soruya tam cevap: Kim gelirse gelsin başta ekonomiyi, adaleti vs. düzeltmek baya vakit alacak. Dünya da eskisi gibi değil, herkes kendini kurtarmaya çalışıyor.
  • nhk ni youkosu  (29.12.22 15:45:29 ~ 15:46:16) 
Müthiş derecede endişeleniyorum. Asgari ücret zammı, kyk affı konusunda da olumsuz görüş yazmıştım, eyt olayında da rezalet bir hamle yapıldı. KK ya "biz gelmeden ülke batmış olsun iyicene de gelince sıfırdan başlayalım" demek için bu kozları oynıyor, ya da gerçekten ekonomiden vs hiç zerre anlamıyor, ya da "zaten kazanamayacağız en azından sempati yapayım" diye kasıyor kendini. Başka bir ihtimali yok yani.

Burada da hep pozitif şeyler yazdım ülke hakkında. Bu seçim öncesi popülist uygulamalar korkunç sonuçlara yol açacak. Dünyanın hiç bir yerinde 42 yaşında emeklilik yok. Biz bu parayı nereden bulacağız dediğinde "aa imamlar da mersedese biniyor" diyen bir muhalif kitle var şu an. Ben körlemesine CHP'li, ekmeleddine bile oy vermiş bir chpli olarak bu ülkeye dair olan umudumu inanılmaz yitirdim bu hafta.
  • roket adam  (29.12.22 16:22:16) 
Valla beni pek endiselendirmiyor. Beni asil endiselendiren sey muhaliflerin bile yapilan seylerin sorumlusu olarak direkt muhalefeti gormesi.

Bu adam su an muhalefette ve bu adamin herhangi bir yaptirim gucu yok. Sadece birtakim vaadler vererek kendisine oy toplamaya calisiyor, iktidara geldigi zaman verdigi vaadleri tutup tutmayacagina vs gore degerlendirilmesi gerekirken adam mevcut iktidarin yaptigi seylerden sorumlu tutuluyor. Kendisinin klasik lafina atifta bulunacak olursak 'boyle bisey olabilir mi ya?'

Bu duzenlemeleri yapanlar mevcut iktidardakiler, su veya bu sebeple yapmis olmalari onemli degil. Ellerinde gucu olan, bunlari bisekilde yapmak isteyen ve sonucunda da bunlari yapanlar onlar. Yani eger sorumlu varsa ve birileri zarar goruyorsa sorumlusu iktidardir. Kilicdaroglunun elinde hicbir guc yokken erdogani nasil tehdit edebiliyor? Erdogani madem tehdit edebilecek veya istedigini yaptirabilecek gucu var erdogan niye onun her istedigini yapmiyor?

Ben Kilicgaroglu nu hic sevmiyorum cunku bu kadar secim kaybedip hala muhalefetin basinda duran birisi hicbir sekilde iyi niyetli ya da oyle demokrat falan olamaz. Gerci hicbir siyasetci iyi niyetli degildir bence ancak yine de her seyin sorumlusunu o olarak gormek de resmen akil tutulmasi bana gore.
  • j r r tolkien hayrani  (29.12.22 16:49:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.