[]

Dolandirici Telefonlari

Merhaba,

Yaklaşık 15 günden beri düzenli olarak olası dolandirici araması alıyorum.Gunde en az 4 kere ve bu bahsettiğim arama yapanlar geçen önce babamı sonra annemi aramislar.Nasil bir durumda,arayanlar babama iş bankasi ndan bankacılıkta ile ilgili bilgilendirme yapacağını söylüyor.Spam korumasını actim artık ben de açmıyorum bilmediğim numaraları ama bundan tam olarak nasıl korunabilirim.

Edevlet üzerinden üzerime sirket acmasinlar diye biseyler doldurmuştum en son.Bu kadar aramanın önüne nasıl geçebilirim.Kimligimi değiştirmeli miyim bu durumda?Kimlik tipim hala eski,yenisini almadim bu arada.

 
sadece kimlikle bir şey yapamazlar ama bundan bağımsız olarak yeni kimliği alın bence. aramaları da bloklayıp tek tek e-devlet elektronik ileti şikayet sistemine girin. başka da yapabileceğiniz bir şey yok.


  • orient blue  (29.12.22 07:50:38) 
Dolandırıcılık olduğuna emin misiniz?

Aile bireylerini de arıyorlarsa banka borcunuzdan dolayı adınızı açılmış icra takibi olabilir. Genelde bu icra takibi neticesinde avukatlık şirketleri ya da varlık yönetim şirketleri hem sizi hem aile bireylerinizi taciz ederler.
UYAP üzerinden adınıza başlatılmış bir icra takibi olup olmadığını bir kontrol edin bence.
  • catamenia  (29.12.22 09:21:18) 
@catamenia,geçmiş dönemden bir kartıma ödenmemiş borcum varmis,gözden kaçırdığım.Ondan sanirim.Bugun ödedim.Bakalalim arayacaklar mi hala.


  • kendinibulankadin  (29.12.22 17:09:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.