[]

helsinki-tallin-riga plus tartu

iş için estonyaya; viljandi'ye gideceğim.
sevdiceğim de tallin veya riga'da veya her ikisinde birden bir tatil kaçamağı talep etti, dedim neden olmasın.
şubat sonu gideceğiz :(( evet, soğuk.. bu sorun değil.

şimdi hangi şehre ne kadar zaman ayırmalı?
nerede neler yapmalı?
araya helsinki'yi de sıkıştırmalı mı? cevap evetse ve günübirlik gezi öneriyorsanız akşam hangi şehirde konaklamalı? (ben tamamen ucuz konaklama hangisinde diye düşünüyorum ama belki başka kriterler de vardır düşünmediğim)

+tartu'ya gideyim mi? veya gidelim mi? sırf adını bildiğim bi şehir ve yakın diye soruyorum :D görmeye değer mi yani?

teşekkürler, sağolun var olun dostlar.

 
orcun dalarslan var instagramda, su an oralarda bir bakın isterseniz fikir verebilir


  • delidiyorum  (29.12.22 07:12:46) 
bu yaz sonu helsinki, riga, talinn turu yapmış biri olarak yazayım.

öncelikle helsinki'ye giderseniz hayal kırıklığı yaşamanız çok olası. şehirde gezilecek görülecek pek bir şey yok. sarayımsı beyaz bir bina, bir de kayalıklar üstünde bir kilise, şehir bitiyor. etrafındaki doğal güzellikler, ormanlar göller çok güzel. araba kiralamayacaksınız ve şehrin içinde takılacaksanız gezip gezebileceğiniz maks. bir gün. sonrası can sıkıntısı. biz yazın gittiğimiz, arkadaşların arabasını kullandığımız ve bir günü plaja ayırdığımız halde (ki su buz gibiydi) üçüncü gün yapacak bir şey bulamadık.

talinn'e helsinki'den gemiyle gittik ve geceyi gemide geçirdik. hem otelden ucuza geliyor, hem de ulaşımla konaklamayı aynı anda halletmiş oluyorsunuz. değişik bir deneyim ayrıca. helsinki'ye giderseniz kesinlikle böyle yapın. gemiye akşam check-in yapıyorsunuz, yataklı bir kamaranız oluyor ve sabah talinn'de iniyorsunuz.

talinn bu üçlü arasında en sevdiğim şehir oldu. ortaçağdan kalma ve çok bozulmamış bir eski şehri var. gördüğüm en iyi eski şehirlerden biri diyebilirim. bir de dışarıda, yeni şehirde gençlerin takıldığı bir kafe-bar semti vardı orası da tatlı. ama iki günden fazlası sıkabilir yine.

riga, talinn'in bir tık büyüğü gibi. birbirlerine benziyorlar. buranın da eski şehrini beğendim. eski şehirden çıktığınızda görülecek pek bir şey yok ama. etraf sıkıcı.

bence bu üç şehir de bir günde, hadi diyelim iki günde gezilecek yerler. illa birinde daha fazla vakit geçirelecekse talinn'i seçerdim. en azından ambiyansı güzel, insan kendini tarihi bir şehirde olduğunu hissediyor.

ps: tartu yok bende. o yüzden fikir veremiyorum.
  • sir gawain  (29.12.22 12:50:59 ~ 13:27:55) 
baltıklardan helsinkiye geçmedim o yüzden bir şey diyemeyeceğim ama benim içimde kalmıştı ben olsam yapardım zaman varsa.

riga da tallinn de max 2 günlük yerler bence. oralara gitmişken ikisini de görseniz güzel olur bence.

benim kendimi iyi hissettiğim baltık kenti talinn olmuştu mesela rigadan ziyade orda kalmayı tercih ederim ama bunlar şahsi hususlar.

yaz olsaydı letonyada jurmalayı da önerebilirdim ama şimdi tatsız olur.
  • AlsterWasser  (29.12.22 12:58:02 ~ 18:58:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.