[]

Sizce iyi yapmış mıyım?

1 temmuz 2021'de eve çıktım, kira 2350 TL.

Sözleşmemizde yıllık kira artış oranı %10 yazmakta. Devlet ise %25 artış oranı belirledi. Ancak ben vicdanlı davranarak %45'lik zamla 1 temmuz 2022'de 3350 TL'de anlaştım.

Ve bugün daha 1 sene dolmadan ev sahibi görüşmek istedi ve ara zam talep etti. İstediği para 7000 TL. Daha sonra 5500'e kadar düştü. Ben ara zammın yasal olmadığını ancak yine de kendimden taviz vererek 3750 TL yapacağımı, asıl zam konuşmamızı olması gerektiği gibi 1 Temmuz 2023'te görüşelim dedim. Kabul etmemesi durumunda bana kendisinin oturması şartıyla ihtarname göndermesini, ihtarnameden sonra 6 ay içerisinde evi boşaltacağımı, ben evden çıktıktan sonra başka birisine 3 yıl boyunca kiraya vermesi halinde yüklü bir miktarda tazminat isteyeceğimi söyledim. O da tamam ihtarname gönderecem dedi.

Eğer ihtarname gönderirse bugüne kadar fazladan ödediğim %20'lik kısım için mahkemeye ayrıca dava açmayı düşünüyorum. Eğer evi başkasına kiraya verirse yine mahkemeye vereceğim.

İyi yapmış mıyım sizce?

 
Abi kendi çıkışını tam da adamın istediği gibi ayarlamışsın. Evden çıkma niyetin varsa süper. Yoksa kendini bitirmişsin.


  • Amory Lorch  (28.12.22 23:49:05) 
Arkadaşlar bu adam benden daha iyi biliyor ihtarname çekerek beni evden çıkartabileceğini. O benim yasal haklarımın olduğunu bilmediğimi sanıyordu. Ben hepsini yüzüne vurarak beni çıkartıp 3 sene içinde evi kiraya veremeyeceğini bildiğimi söyledim. Evi kime kiraya verdiğini veya kendi oturup oturmadığını ben bilirim.


  • birmilyonunvarmi  (28.12.22 23:59:18) 
konratımızın gerekliliğini yerine getireceğim isterseniz mahkemeye verebilirsiniz diyebilirsin ki kiracıları olan bir mal sahibiyim.


  • jamswety  (29.12.22 00:01:26) 
İhtarname çekince evden çıkaramıyor ki daha dava açacak, o dava sonuçlanacak. Parası neyse verir ihtarnameyi çeker siz de çıkarsınız ama 3 yıl kuralı geçerli olmaz.


  • ruhen hastayim ben  (29.12.22 00:01:42) 
Hocam siz 6 ay içinde evi boşaltırım diyerek köyü demişsiniz. Şimdi o şahit bulur eder, mahkemede evi boşaltacağım dedi der. Sen ne diye kartlarını açıyorsun ki? Bilmiyormuş gibi yapacaksın, avukata vereceksin, davaları takip edeceksin, süründüre süründüre 2 sene sonra tahliye edeceksin evi.

Fazla verdiğin kiraları da alamazsın.
  • malheiros  (29.12.22 00:44:31) 
Ben yaptığınızda bir yanlışlık görmedim. Enflasyon oranında zam ekleyerek karşı tarafı da düşünmüşsünüz. Eger ihtarnameden sonra 6 ay daha oturabiliyor iseniz kötü bir durum değil. Zaten temmuzda taahhütünüz bittiği için kirayı 2-3 katına çıkaracak ve evden taşınacaktınız

+3350 devam
  • piranase  (29.12.22 01:26:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.