[]

Kedimizin dişi :(

Birkaç sene önce kırıktı, zamanla kırık büyüdü, diş eti şişti ve şu an son durumu bu maalesef.

soz.lk

Önceki gün hep gittiğimiz veterinere götürdüm gösterdim. Sallanmıyor ama çekilmesi gerekecek gibi duruyor dedi. Ama onların böyle bir dişi çekecek alet edevatı olmadığı için beni Kadıköy'de Vetdent diye bir yere yönlendirdi.

Yemesinde, iştahında bi sıkıntı yok ama hayvan şu an az da olsa acı çekiyorsa ve ileride daha çok acı çekecekse bir an önce tedavi ettirmek istiyorum.

Bir de böyle bir işlem tahmini ne kadar tutar? Kadıköy'den daha uyguna güvenilir yaptırabileceğimiz başka bir yer tavsiye edebilir misiniz?

 
fazla bile beklemişsiniz bence acil çekilmesi lazım bu dişin. ucundan azcık bile kırılmış olsa çekilmesini öneriyorlar çünkü kedilerde çok ciddi sıkıntılara sebep olabiliyor diş problemleri.

fiyat için bir şey diyemiyorum ancak bu durumdaki dişler zaten kendini hemen bırakıyor. benzer bir durum benim kedimde de olmuştu, diş ellerinde parçalandığı için para almamışlardı. :(
  • theseachange  (28.12.22 12:19:10) 
öncelikle geçmiş olsun.

veterinerinizde bu dişi çekecek alet edevat yoksa biraz yetersiz bir kliniği olabilir ya da belki vetdent'le anlaşması vardır.
ilk defa duydum böyle bir şeyi.

üç kedimin de diş taşı temizliği, diş çekme, diş eti ameliyatı gibi işlemlerini kendi veterineri yaptı zamanında.
neredeyse her veteriner bu işlemi yapar.
vetdent türkiye'deki ilk ve tek evcil hayvan diş kliniği, yani birkaç sene öncesine kadar yoktu, bu işleri normal veteriner hallediyordu.
dolayısıyla pahalı ama isterseniz arayıp bir sorun yine de.

diş kliniği değil, normal bir veteriner kliniği olarak adatepe petmosfer'i tavsiye ederim.
bu arada diş taşı temizlenirken bile narkoz alması gerekiyor, yani illa ki ameliyat olacak ama diş işlemleri genelde kısa sürüyor.
artık damar yoluyla değil, gazla uyutma (kapalı devre narkoz sistemi) yapılıyor birçok klinikte ama yine de başka yere giderseniz sorun muhakkak çünkü gazla uyutulması sağlığı için çok daha güvenli.

bir de eğer diş apse yapmışsa öncesinde bir süre antibiyotik kullanması gerekebilir çekilmeden önce.
insanlardaki gibi yani.
  • blatta hiberna  (28.12.22 13:05:46 ~ 13:08:14) 
Vetdent en iyidir alaninda


  • oscar  (29.12.22 10:14:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.