[]

İlk defa evimizi kiralayacağız ne yapmak gerekir?

tarihte ilk defa kendi evimizi kiraya vermek istiyoruz. ne yapmak gerekiyor? evin fotoğraflarını ve videosunu çektim şimdi kendim uğraşmak istemiyorum emlakçıyı arayıp gelmesini mi istemem gerekiyor ? yoksa kendim gidip emlakçının kapısını mı çalmam gerekiyor?

emlakçıya karşı dikkatli olmam gereken bir husus olabilir mi? birden fazla emlakçıda evimin ilanları olabilir mi?


 
Fotoğrafları emlakçı çekecektir.
Mecbur kalmazsanız emlakçı ile anlaşma imzalamayın, sözle yapın anlaşmayı.
Emlakçıya "başka emlakçılara da vereceğim" şeklinde en baştan söyleyin.

Evin camında hangi emlakçının ilanının yapıştırılmasını istiyorsanız o emlakçıya gidin önce.

Birkaç emlakçıyla çalışmak yerine ilk gideceğiniz emlakçıya "şu kadar gün kiralanmazsa başka emlakçıyla çalışacağım" deyin bence. Zaten evler hızlı tutuluyor, 3-5 emlakçıyla konuşmak zorunda kalmayın boş yere.
  • michael_knight  (27.12.22 20:50:05 ~ 20:50:17) 
Emlakcidan nasil korunulur bilmiyorum ama tahliye taahhutnamesini iyi arastir ve mutlaka imzalayin. Yoksa sittin sene cikmaz evden


  • kuzey li  (27.12.22 20:56:50) 
@kuzey li +128 milyar

En önemli konu bu. Gerisini emlakçı üzerinden halledersin.
  • nawar  (27.12.22 22:15:05) 
emlakçıyla çok bir işin olmayacak. dolayısıyla emlakçıya karşı çok dikkatli olmana gerek yok. emlakçı kiracıyı bulacak, komisyonunu alacak, sonra aradan çekilecek. sonra kiracıyla sen kendin muhatap olacaksın. kiracı kirasını ödemezse sen uğraşacaksın. o yüzden kiracı seçerken ince eleyip sık dokuyacaksın. mümkünse memur kiracı bulacaksın. memur değilse gelirini belgelemesini isteyeceksin.


  • nickini degistiren yazar  (28.12.22 09:11:37) 
iyi bir emlakcı ev sahibini korur, o yüzden ev sahibinden değil kötü kiracıya karşı dikkatlı olmaya bakın.


  • nuisance  (28.12.22 09:54:36) 
Yasal olmayabilir ama "Kiracının Findeks Risk Raporu göstermesini şart koşuyorum" derseniz belki kiracının borçlarını ödeme alışkanlığıyla ilgili bir bilgi edinmiş olursunuz. Bu yöntemi doğru, etik, işe yarar bulup bulmamak size kalmış.


  • michael_knight  (28.12.22 10:09:59) 
Biraz para verip, bir avukata sözleşme hazırlatın. Tahliye taahhütnamesi mutlaka alın.

.
  • kartallar yuksek ucar  (28.12.22 11:47:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.