[]

bluetooth kulaklık media player'ı otomatik açmasın

oğlanın bluetooth kulaklığını ödünç aldım. bilgisayarda film izlemek için kullanıyorum. lakin ne zaman kulaklığa elim değse bilgisayarda normalde hiç kullanmadığım windows media player açılıp müzik çalmaya başlıyor.

windows 7 kullanıyorum. ne kadar ayar varsa kurcaladım, ne bluetooth ayarı kaldı, ne windows media player ayarı kaldı. tiklemediğim, tikini kaldırmadığım yer kalmadı. bir türlü şu otomatik açılma işini kapatamadım. kulağım kaşınsa filmin ortasında media player açılıp müzik çalmaya başlıyor.

nereden kapatılıyor bu?

 
kulaklığın mobil uygulaması veya pc yazılımı varsa oradan tuş atamaları değiştirilebilir ya da kapatılabilir.

yoksa da zor gibi aklıma bir şey gelimiyor

o komutu kulaklık gönderiyor, pc den kapatmak zor olur gibi.

yani şey gibi düşün "klavyeden pause tuşuna basıyorum arkada çalan müzik duruyor napıcam ben" gibi.

o yüzden en garanti çözüm, donanımın yazılımını değiştirerek pasife almak. yoksa elbet makrolar falan yazılarak bir şekilde çözülebilir ama o çok daha meşakkatli olabilir hele de kulaklık için.

benim de kulaklığımın bir tarafı varsa sesli asistanı, diğer tarafı da müzik uygulamasını başlatıyor ama ben yazılımından kapatabiyorum, yeni özellik atayabiliyorum.
  • ananiyimioguz  (27.12.22 15:46:35 ~ 16:18:01) 
bir yazılımı falan yok. kulaklık görünürde apple airpods ama sanırım ya çakma, ya yenilenmiş ürün. apple mağazasından alınma değil. dert değil, oğlanın işi görülsün maksat. telefon da bilgisayar da apple değil. o yüzden kendine ait bir uygulaması yok. play store'da bulduğum airpods uygulamaları da pil yüzdesini göstermekten öteye geçmiyor.

bu şartlarda kulaklığa erişebilen bir uygulama biliyorsanız ona da razıyım.

bilgisayardaki default müzik çalma, video oynatma programı da windows media player değil ki, mp3 için aimp, film için media player classic var. niye gidip windows'un hiç kullanılmadık şeyini açıyor onu da anlamadım.
  • kibritsuyu  (27.12.22 19:03:57) 
Klavyedeki play tusuna ya da baska bir kombinasyona mi komut gonderiyor acaba?

Belki klavyedeki kisayolu degisirseniz bu da duzelir.
  • brkylmz  (27.12.22 21:51:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.