[]

özel hastane kimlik rehin alma

merhaba,

dün gece bir özel hastaneye gittik. sağlık sigortamızda bir sorun oldu, gecenin bi vakti ulaşamadık sigorta firmasına ve hastane personeli "kimliğiniz bizde kalsın o zaman. sigorta şirketiyle çözünce alırsınız" dedi. biz de gecenin bilmem kaçı, çocuk evde tek başına derken o kafayla "ok" dedik geldik eve.

sonradan bende dank etti. "kimliğimizi rehin aldılar lan resmen" dedim.
ben bununla alakalı direkt hakem heyetine mi gideyim?

not: sağlık sigortası sorunu çözüldü. konu bundan tamamen bağımsız şu anda. ben bu hastanenin yaptığını sorguluyorum.

edit: hastaneden aradılar. hayatımın toplamında bu telefon görüşmesindeki kadar özür almamıştım. yaptıklarının büyük bir hata olduğunu iletip, lütfen yasal yollara başvurmayın, her şeyi hallederiz sorun değil dediler.

 
Bence hastane çözüm üretmiş, aslında yapmaları gereken sigortadan okey gelene kadar sizi misafir edelim demeleri ve sizi orada bekletmeleri idi.

Size yardımcı olmuşlar arkadaşlar.
  • ebeş  (27.12.22 11:37:45) 
@ebeş: edit'e yazdım.


  • teritori  (27.12.22 11:57:51) 
Kotu bir alternatif yontem olmus. Normalde sizden odeme alip police onaylarsa iade etmeleri lazimdi veya kirmizi alanda degilse basvurunuz kabul etmemesi gerekiyordu sizi. Basima geldi benden taahut almislardi police onayi cikmazsa odemeyi yapacagim diye oyle kayit acmislardi 15 20 dk icinde cozulunce direkt policedenbilerlemistik ama kimlik almak cok yanlis.


  • kuzey li  (27.12.22 14:03:18) 
hastane sizi orada rehin alma hakkına sahip değil. sigorta poliçe bilgileri verilmiş, alıyorsa sigortadan alır, alamıyorsa borç takibi açar.

doğrudan il sağlık müdürlüğüne başvurup hastane ruhsatının iptalini talep edersiniz, ağır bir ceza alırlar.

size yaptıklarını sizden sonra gariban gördüklerine kaç katıyla yapacaklar düşünün, doğrudan şikayetçi olun.
  • babilfish  (27.12.22 15:10:57) 
alsınlar ne yapacak kimliği ? hastanede düşürmüş de olabilirdiniz.

bunun daha tehlikelisini yaşadık. acıbadem özel ameliyat sonrası bizi taburcu etmedi ısrar ettik falan, işleri nedense uzattılar. çıkışta hasta kabule uğradık işte çıkış evraklarını bilmemne. bunu da imzalayın lütfen.

bir baktım açık taahhütname. tüm masraflar bla bla. rakam da yok. dedim bu ne işte sigortanızdan henüz tam onay gelmedi. imzalamanız lazım. imzalamadım bu defa psikolojik baskı uygulamaya çalıştılar (çok zor durumda kalırız, işte müdürlerimiz kızar vs) baktılar imzalamıyorum. ısrar edemediler tabi.

ama imzalamış olsak 30 dakikalık operasyon için 100k kadar bir fatura çıkarmışlar. elindeki açık taahhüde ne yazacak ne kadar itiraz edebiliriz belli değil. tahhütname = borç senedi ve ödememe = taahhüdü ihla suçundan hapis cezası (hukukçular açıklasın)

sigortada bir terslik olsa bugün yüzümüze gülen hastanenin hukukçuları söke söke o parayı alırlardı. paran yoksa özelde ameliyat olma denebilir haklıdır da. ama ön onayı aldık deyip ameliyatı yaptıktan sonra borç senedi imzalatmaya çalışmak bana yanlış geliyor.

özel hastane = ticarethane.
  • orpheus  (27.12.22 19:57:45 ~ 20:02:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.