[]

Bebek bakıcısı sorunsalları

Merhaba duyuru ahalisi,

Maalesef anne işe döneceğinden bebeğimize bir bakıcı arayışındayız. Ufaktan görüştüğümüz kişiler oluyor ama sorumuz ücret meselesi ile ilgili. Güncel ücretleri bilen edeniniz var mıdır acaba? Şu anda bakıcı ile çalışan, o şekilde ücret bilen de olur.

Ek olarak önerileriniz olur mu, şuna dikkat edin, birini bulmak için şuralara bakın, şuralara bakmayın, şöyle olsun böyle olmasın gibi gibi.

Çok teşekkürler şimdiden.

edit
deartheodosia sağolsun yazınca iki bilgiyi atladığımı fark ettim; lokasyon istanbul, bir de yatılı olmayacak, gündüz için bir araştırmadayız sadece.

 
En büyük sorunlardan biri bu işte. Allah yardımcınız olsun. Aile efradından birilerini bulabilirseniz nispeten iyi olabilir. Şimdiki rayiç nedir bilmiyorum ama iş arkadaşlarından falan sorusturabilirsiniz. Seneler önce asgari ücretten biraz fazla veriyorduk ama o zaman asgari ücret şimdiki gibi neredeyse memur maaşına denk değildi.


  • primetime  (26.12.22 23:32:06) 
10bin tl türk bakıcı (yatılı değil), 1000-1300 dolar da filipinli bakıcıların (yatılı, hafta sonu izinli) başlangıç ücretiydi birkaç ay önce (istanbul).


  • deartheodosia  (26.12.22 23:42:01) 
Merhabalar,

Duyuruyu ben açtım sandım öncelikle, bugünlerde bizim de kanayan yaramız bu konu maalesef.
Benim de eşim (öğretmen kendisi) işe dönecek ikinci dönem. Bir aydır bakıcı arıyoruz ancak bir adım mesafe kat edemedik. Dün bir tanesi başladı, akşam yazmış yol uzun sürüyor gelemeyeceğim diye. Oysa öncesinde onu uyarmıştık ve gelip yolu görmüştü.

Bizdeki sorun benim (baba) evden çalışıyor olmam ve bu sebepten kimse gelip çalışmak istemiyor.

Benimki cevaptan çok dert yanmak gibi oldu ama biz etrafımızdaki birçok arkadaşa sorarak şu şekilde belirledik.

İstanbul'un uzak sakin bir bölgesinde yaşıyoruz. Asgari ücrete oranlayarak ücret belirledik, 11:30-18:30 saatleri arası çalışacak.

Fiyat konusunda olumsuz dönüş olmadı, çok da arayan oldu ancak sanki kimsenin işe ihtiyacı yokmuş gibi sonradan vazgeçiliyor.
  • va  (27.12.22 10:51:11 ~ 11:18:12) 
ek öneri, bebeğinizle yalnız kalacaksa evinize kamera sistemi taktırın - muhakkak.


  • asisamus  (27.12.22 12:38:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.