[]

Eyvah! Makedonya'da napılır?

Üç günlük yılbaşını da içeren bir Makedonya tatili planlamıştım millerimi kullanıp.
Sözlükteki entry'leri okuyunca hata yapmışım gibi hissetmeye başladım.
30'u akşamı Üsküp'e iniyorum.
31'i, 1'i ve 2'si oradayım.
2'si akşamı Üsküp'ten dönüyorum tekrar.
Makdeonya'da bu kadar zaman geçirilecek yer, yapılacak şey yok gibi.
Ne tavsiye edersiniz? Ne yapayım?

 
üsküp iyi anlamda beni en çok şaşırtan yerlerden biri olmuştu. büyük bir yer değil ancak köprüleri, binaları, yolları gezmesi çok güzel. bir de bir sürü pub, bar tarzı yerleri vardı. bir tanesi nehrin üzerinde yer alan gemiydi hatta. google da üsküp gece hayatı diye aratınca bir sürü mekan bulabilirsiniz. şehirler arası yolda rastgele girdiğimiz börekçide bile çok güzel caz müzikler çalıyordu.

ben baharda gittiğim için ohridi vs görme fırsatı buldum ancak bu mevsimde aşırı soğuk ve tatsız olabilir.

şehir ortadan ikiye ayrılmış gibi osmanlı/türk tarafı ve diğer taraf şeklinde. türk bölümünde lezzetli çeşitli yemekler, börekler vs var. diğer tarafta da çok güzel kafeler ve restoranlar.

3 gün keyifle şehri gezip, yiyip içip çok da sıkılmadan dönmeniz mümkün bence. bir de şarapları çok güzel diye hatırlıyorum. gelirken yanınızda getirebilirsiniz.
  • hypathia  (26.12.22 21:56:31 ~ 21:57:15) 
Makedonya güzel ama çok az turistin gittiği bir ülke. 3 gün çok güzel geçer bence. Üsküp eski şehir bizim anadolu şehirleri havasında zaten Türkçe konuşuluyor. Osmanlı tarihi merakınız varsa seversiniz. Matka kanyonu’nu mutlaka görün derim, doğa harikası bir yer. Ben de kışın gitmiştim, oldukça da güzeldi. Ohrid diğer bir güzel şehir. Manastır’a gitmedim ama orası da görülesi duruyor.


  • but that was just a dream  (26.12.22 22:05:38) 
(bkz: ohrid)


  • deartheodosia  (26.12.22 22:13:41) 
arkadaşlar yazmışlar kısaca ben de ek olarak sıkı giyinmenizi ve çok macera aramamanızı önereyim :) balkanlar’dan gelen soğuk hava dalgası diye bir şey var

onun dışında bol bol köfte, börek vs yersiniz. başka da bir şey yok zaten
  • roket adam  (26.12.22 22:56:32) 
Manastır (makedonlar vitola diyor), ohrid ve üsküp üç gününüzü dolu dolu geçirmenize yeter.


  • sam martin  (27.12.22 00:46:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.