[]

Euro Almak

Arkadaşlar selam,

Ara sıra üzerine ekleyerek euro ve altın biriktirmek istiyorum. Bugün altın hesabı açıp altın aldım fakat makas gerçekten çok yüksek. Fiziksel altın alıp saklamak da çok riskli geliyor ondan idare edeceğim fakat euroda da makas yüksek.

Herkes bu şekilde mi birikim yapıyor? Makas olmadan ya da az olarak euro biriktirmek için illaki gidip döviz bürosundan fiziki olarak euro mu almalıyım? Başka bir yolu var mıdır?

 
hangi bankadan almaya çalıştınız da makas o kadar yüksek?
normalde piyasanın açık olduğu saatlerde kontrol edin, piyasa kapalıyken makas açılır, yarın sabah 10 gibi tekrar bakın makasın o kadar açık olmadığını göreceksiniz.
hatta çoğu döviz bürosundan çok daha düşük bankaların makasları...
  • rentts  (26.12.22 20:37:52) 
döviz bürösunda makas hep daha yüksek benim gördüğüm. bi de app'ten almak pratik geliyor. yazıldığı gibi gündüz piyasa açıkken deneyin, her bankada makas var yapacak pek bir şey yok.

bir alternatif belki euro ve altın ağırlıklı bir fon varsa fon da düşünebilirsiniz. www.tefas.gov.tr üzerinden fonların dağılımına, performansına, ücretine vs bakabilirsiniz.
  • wct3 org  (26.12.22 20:45:25 ~ 22:02:12) 
Altın için, Darphanenin Altın Sertifikası var. 0,01 gram olarak borsada hisse senedi gibi alıp satabiliyorsunuz.
Şu anda 1 lotunun alışı 10,98, satış fiyatı 10,99 lira.
Tavsiye ederim.
  • Mirket  (26.12.22 20:53:16) 
Kendime adıma banka üzerinden almak daha kolayıma geliyor, her ne kadar makas fazla olsa bile. Maaş yatar, kredi kart borçlarını öder, arkasından Euro'yu yapıştırırım.

Döviz bürosuna mesai sonrası gidebilirim anca. İlk parayı çekeceğim, sonra kalkıp saat 5'den sonra döviz bürosuna gitmek zahmetli geliyor.

Çekmem gerektiğinde Atm'den çekiyorum.
  • put it in your appropriate place  (26.12.22 21:03:08) 
valla ben de öyle yapıyorum, makas döviz bürosunda daha bile fazla elinde çok para varsa. mesai saatleri dışında işlem yapmazsan çok da sıkıntı olmuyor.


  • roket adam  (26.12.22 22:57:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.