[]

Sosyalist görüşteki kişilerin düşüncesi

Ülkedeki birçok ekonomik soruna ek olarak bizim vergilerimizi kullanarak suriyelilerin sağlık, eğitim ve parasal yardım giderlerini karşılamaları ve suriyeli dükkanlarının genellikle vergi ödemeyen(kaçak) ve denetlenmekten imtina edilmesi, sizce de adalet hükmüne ters değil mi? Sorunun kaynağı belli ama öte yandan bu kartı öne sürmek yanlış bir tavır mı sizce?

Bu bağlamda almanyadaki sistemi sömüren bir yabancı vatandaş da normal mi karşılanmalı? Sonuçta bu kısımda bunun gideri diğer vatandaşların sırtına vurulmuş oluyor. Sonuçta bu giderler özellikle beyaz yakalı kesim üzerinden karşılanıyor, büyük işletmeler ve patronlarına yüklenen bir masraf değil.

Sosyalist görüşteki kişiler bu konu özelinde ne düşünüyor?

 
soru biraz manasız geldi. sosyalizm fakirler illegal bir şekilde çalışıp devletin verdiği yardımın üzerine vergisiz gelir elde etmelidir mi diyor?


  • bohr atom modeli  (26.12.22 18:27:26 ~ 18:27:52) 
yalnız şöyle bir ön kabulün var, suriyeliler vergi ödemiyor gibi, sokaktaki türk esnaf da doğru düzgün vergi ödemez, istersen gidip herhangi bir dükkanın vergi levhasına bakabilirsin, 10 sene zarar etmiş ama dükkan işliyor nasıl oluyorsa

göçmenler dükkanlarında yasal olarak başları derde girmesin diye vergi kağıt işleri gibi daha dikkat ediyorlar, etmeyen de vardır diğer türk esnaflar gibi
  • freebird5406_2  (26.12.22 18:32:11) 
@bohr
Demiyor elbette fakat bu görmezden geliniyor gibi bir durum seziyoruö. Yani zaten devlet bizden çalıyor bari gariban faydalansın motivasyonu hissi veriyor. Aynı siyasal islamcıların onlar bizim din kardeşimiz demesi gibi.

Mesela sosyalist olduğu halde iran abdye karşı diye molla rejimini destekleyen duyardım eskiden. Fikirsel olarak bir amaç uğruna normalde kabullenilmeyecek bir şeye göz yumulması durumu mu acaba diye soruyorum sadece.

@freebird
Aslında burada suriyelilerin vergi kaçırmasından ziyade bunun alenen bir belediye başkanı tarafından dahi itiraf edilmesi ve göz yumulması. Suriyeliler göçmen değiller bu yüzden dikkat etmek için bir korkuya da sahip değiller. Bu bağlamda aslında ben suriyelileri suçlamıyorum, muhtemelen bize bu imkan sağlansa daha çok istismar ederiz maalesef ama burada bunun normal görülüp görülmediğiyle ilgileniyorum. Yoksa kimseyi suçlamıyorum. Yoksa hayatta kalma korkusuyla insan illegal bir işe zaten çok rahat meyleder.
  • Unde bach canim  (26.12.22 18:38:10 ~ 18:45:38) 
hocam gözlemlerin çok subjektif ve dar

sosyalistlerin derdi devrim, kendilerine göre bozuk devlet yapısını değiştirmek tabi ki bireylerle uğraşmayacak

abd yi iran karşısında destekleyen sosyalist duymadım hiç
  • freebird5406_2  (26.12.22 18:48:20) 
Öncelikle şunu belirteyim, sorduğun sorular iyi kurgulanmamış ancak iyi kurgulandığı durumda da liberal ideolojinin zenginliğin nasıl dağıtılması gerektiği tartışmaları içinde kalıyor. Sosyalistler ise şöyle düşünüyor: zenginlik zaten adil bir biçimde oluşmuyor ki dağıtımını düzgün yaparak adaleti sağlayalım. Dolayısıyla sosyalistlere göre yeniden dağıtımda adaletin koşulu zenginliğin üretiminde adaletin sağlanması. dolayısıyla sosyalistler patron, beyaz yakalı, göçmen gibi kategorilerle düşünmez bu soruları.

senin sorularına reel politik içinden cevap vermek gerekirse: sosyalistler göçmenler konusunda ilk önce "göçmenlik"e bakarlar. neden göç olmuş/oluyor? bunun sebebi emperyal ülkelerin diğer ülkeler üzerindeki sömürü ve genişleme arzusu derler. dolayısıyla sosyalistler sorunun kaynağına bakarlar.

Ayrıca: göçmenler beyaz yakalıyı sömürmez. beyaz yakalıyı patron sömürür. sonra o patron, gelir göçmeni daha fazla sömürür. Tüm ülkelerde en düşük ücretli ve en kötü işleri göçmenler yapar. Türkiye'de de göçmenler, emek maliyetlerini düşürmek için kullanılır. Falan filan... ayrıntı istersen ayrıca sorabilirsin.
  • prole  (26.12.22 19:51:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.