[]

Çeyiz sorusu

Gönül işlerindeki bir sorudan sonra aklıma takıldı. Çeyiz olarak büyük mobilyalar ve beyaz eşyalar alınıyor mu? Alınırsa nerede duruyor? Depo falan mı tutuluyor?




 
bence aşırı mantıksız. ürünü kullanamadan garantisi dolar. düğünden max 6-8 ay önce falan alınmalı. çoğu yerde sonradan teslim olarak alabilirsiniz. yeriniz varsa oraya da koyabilirsiniz.


  • jelly bear  (26.12.22 16:54:37) 
döviz çok hızlı yükselirken düğün tarihi belli olan kişiler beyaz eşyayı alıp bayinin deposunda bekletiyordu. mobilyayı almak risk olur ama erken alan hiç duymadım eve sığar sığmaz riskli biraz.


  • cilekli pasta  (26.12.22 17:31:40) 
Biz evlenirken bazı şeyleri alıp koymuştuk. Büyük mobilyaları da 6 ay öncesinden konuşup anlaşmıştık. Mobilyacıya beğendiğimiz mobilya için kaç m2 yer gerektiğini sormuş, evi de ona göre bakmıştık. Tam tuttu diyebilirim.

Beyaz eşyaları da alabildiğimizi alıp evde boş odalara koymuştuk. Tabi büyük beyaz eşyalarda mecburen bekledik. 1-2 ay depoda bekletmiştik sadece.
  • drako  (26.12.22 17:51:26) 
Çeyiz derken ne anladığımıza göre değişir bence.

Ortada bir şey yokken hanımların "evlenince kendi evimde kullanacağım" fikriyle önden aldıkları şeyler diyorsak mobilya ve beyaz eşya pek alınmaz. Genelde küçük mutfak eşyaları ve yemek takımları, nevresimler tarzı şeyler oluyor bunun içinde. Beyaz eşya alan varsa da ben etrafımda görmedim.

Her şey artık netleşmiş ve ev kurmaya gelinmişse o zaman birkaç ay önceden alınmaya başlanıyor tabii. Ama ona çeyiz mi denir bilemedim.
  • pispinti  (26.12.22 18:07:51) 
seneler öncesinden de alıyorlar. şöyle oluyor, satıcı ile anlaşıyorsunuz, depoda bir fazla tutuyor o eşyayı. dört yıl sonra istediğinizde veriyor size ve garantisi de o zaman başlıyor. bu ne kadar resmîdir bilemedim, ama böyle yaptıklarını duydum hep.


  • lovemyself  (26.12.22 23:38:46) 
Garanti işine bir açıklama da ben getireyim, beyaz eşyayı alıp kutusunu açmadan uzun süre evinizde saklayabilirsiniz.

Kullanacağınız zaman servisi çağırır faturayı beyan edersiniz, servis kutuyu kendisi açar ve garantisini o an başlatır.
  • John Bloor  (27.12.22 11:33:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.