[]

Yurtdışına giden birine ne alınır?

Avrupadaki bir ülkeye taşınacak. Anı vs. için bir şeyden ziyade kullanacağı bir şey almak istiyorum. Ne alsam?




 
cayci.


  • buenosdias  (26.12.22 15:31:25) 
Kabin boy valiz olabilir. Termos bardak olabilir. Ayakkabı, mont olabilir.


  • The_Lollok  (26.12.22 15:37:57) 
Açıkçası batı avrupa ülkeleriyse türkiyeye has olup da eksikliğini çekeceğini düşündüğü her şeyin fazlasını rahat bulur.

Güney veya doğu avrupa falansa ne bileyim türk kahvesi seviyorsa cezve ve fincan falan olabilir de onun da minvalleri var tabi işte anısı da olur diye..
  • AlsterWasser  (26.12.22 15:41:52) 
ince, polarimsi, kolay kuruyan, yumus yumus bir battaniye ve vakum poseti. (valizde az yer kaplasin diye)
soguk buralar :p
daha az yer kaplasin derseniz ve turk kahvesi seviyorsa kahve makinesi (basitlerinden) +tekli paketli turk kahvesi
baska da bir sey gelmedi aklima
  • 65 derece  (26.12.22 16:13:56 ~ 16:14:10) 
Türk kahvesiyle uzaktan yakından ilgisi yok.
Battaniye ya da kabin boy valiz gibi şeyler istemiştim aslında. Normalde hep ben bir şeyler istiyorum oralardan. Yerleşme sürecinde yalnız olacak, o arada işine yarayan bir şey vermek istiyorum.
Valiz açıkçası kötü bir şey alamam. İyi olanlardan kendime aldığımda 12 bin olmuş(manyak bunlar). İlk bunu düşündüm de gideceği yerde daha iyisi daha ucuza geliyor zaten. Komik olur.
Bunun dışında her şey var dediğiniz gibi. Battaniyeyle termosa bakayım ben.
  • pudra  (26.12.22 16:30:52) 
stanley termos.


  • valkin rockefeller  (26.12.22 16:36:09) 
Şu anki fiyatlarını bilmiyorum ama nevresim takımı çok güzel bir hediye olurdu benim için.


  • IncredibleMau  (26.12.22 17:35:07) 
Valiz her turlu ise yarar. Zaten valizinin olmasi bunu degistirmez. Hatta kabin boyu olmasina gerek yok, full boy da olabilir. Yurtdisina tasinan biri %95 ilk yilin sonunda tekrar tasinacak. kutularla ugrasmaktansa ivir ziviri 4 tekerlekli valize koyup tasimak buyuk rahatlik. kalici duzene gectiginde de depolama amacli kullanilir.

kaliteli bir bornoz takimi olabilir. ben kullanmam ama seven seviyor.

montu gittigi yerden alsin turkiye ilik ulke oldugu icin alinan montlar hep yanlis oluyor.
  • hot potato  (26.12.22 20:14:46) 
Turşu bidonu


  • cakmayazar  (26.12.22 20:44:28) 
kettle çaycı ne denirse ondan kesinlikle lazım. termos bardak/yemek kutusu tarzı bir şey de olabilir.

bana en çok dolap içi düzenleyici gerekmişti. ilk aşamada en azından. kupa/bardak kesinlikle kullanışlı.

yurtta kalacaksa ya da eşyalı bir eve taşınıyorsa bence alez çok işe yarardı :/. battaniye de efektif. dönüştürücü (gerekliyse) ve uzatma kablosu. üçlü priz vs ilk aşamada lazım oluyor. çıkıp onları almak hem zor hem de daha pahalı.
  • susannah delgado  (27.12.22 00:12:17) 
demlik ve turk cayi
turk kahvesi makinasi + sakizli kahve
taze ihlamur/adacayi
kaliteli tahin/pekmez
  • cooperr  (27.12.22 01:31:14) 
Ihlamur, adaçayı ve benzeri Türkiye'de görece ucuz olan diğer tüm bitkisel ürünleri ben de diğer arkadaşlar gibi tavsiye ederim.
Taşındıktan sonra iklim farkı vs. derken hasta oldukça gittik göt kadar ıhlamur paketine tonla para verdik otantik ürün diye. (Aldığımız zaman TR fiyatının 6-7 katına geliyordu neredeyse.)
Bavul da güzel fikir ama taşınacak insan zaten bunları planlamıştır diye düşündüm ben.
  • quaker  (27.12.22 02:34:08 ~ 02:34:28) 
Eger tasinma islemi kolilere doldurup uluslararasi tasimacilik sirketi ile gondermek falan olmayacaksa hic cayci mayci alip yuk etmeyin derim ben. Zaten gittigi yere gore prize uymayabilir, voltaji farkli olabilir falan, gereksiz bir ton sorun.

Avrupaya gidiyorsa zaten belli basli ulkelerde rahatlikla, nispeten kucuk ulkelerde de biraz zorlukla da olsa bircok seyi bulur. Benim yasadigim ulke dunyanin oteki ucu fakat bir tarhana bulamadim, onun disinda baldan salcaya, peynirden lokuma aklima gelen bir cok seyi turk markasi olarak buldum sorun olmadan. Dolayisiyla bence onlar da gereksiz.

Ben tasinirken birisi bana nevresim falan verseydi, onu da cok gereksiz bulurdum. Kutusuyla koysaniz nerden baksaniz 1,5 kilo. Gittigi ulkede ikea'dan 10 euroya alacagi bir sey olacak.

Valiz ise yarayabilir tabii ama pilini pirtini toplayip yurtdisina tasinan bir insan da herhalde kac valize ihtiyaci vardir falan biliyordur. Ozellikle sorup valiz cevabi almadiysaniz hic girismeyin derim.

Cok olumsuz yaklastigimin farkindayim fakat gercekten bircok sey orada ya isine yaramayacak ya da giderken basina bela olacak. Benim onerilerim sunlar olur:
- illa kullanacagi bir sey olsun diyorsaniz ve yoksa powerbank (20000'den fazlasini ucaga almiyorlar, aklinizda olsun.) ve uluslararasi seyahat adaptoru, zira ozellikle ilk gunlerde lazim olabiliyor.
- kullaniyorsa -ilgisine gore turkiyeyi de hatirlatacak, mesela nazar boncugu gibi- bir taki, mesela kupe veya kolye
- gitme tarihi yaklasirken halletmesi gereken bir ise yardim ve ardindan yemege vs cikarmak
- gittigi ulkenin amazon'undan hediye karti
- gittikten sonra ihtiyaci olan veya ozledigi seyleri gondermek
  • sopiro  (27.12.22 09:39:02) 
Gidilen ülkenin dilini bilmiyorsa o dil için konuşma kılavuzu veya gramer kitabı, sözlük falan olabilir. Gerçi ülkesine göre de değişir. Burada İzlandaca veya Lüksemburgca üzerine kaynak bulacağını sanmıyorum.


  • d max  (27.12.22 10:01:15 ~ 10:01:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.