[]

Diş Taşı Temizletme

Selam arkadaşlar

Eğer diş taşları çok olmaya başladıysa diş taşı temizletmek için diş hekimine gitmek gerekir değil mi?

Yok dişi zayıflatıyor yok rengi gidiyor falan diyorlar anlamadım kafam karıştı da ama durdukça da diş taşı büyüyor diş etinde dr sıkıntılara neden oluyor.

Daha deneyimleyen tecrübeli ya da hekim arkadaşların görüşleri nedir bu konuda ?

 
tabii ki gitmek gerekir.
ilerde daha büyük sıkıntılara sebep olur. diş eti kanamasına yol açar. çürüklere zemin hazırlar. sonra ilerde dolgu gerekebilir bu yüzden. hatta diş çekimine kadar gidebilir. 6 ayda 1 temizletmek gerek. çünkü biz evde onlar gibi temizleyemiyoruz. hele çoğu insan diş ipi kullanmıyor zaten.

  • jelly bear  (26.12.22 10:48:22) 
diş ipi kullanıyorsan diş taşı temizletmene gerek yok zaten taş olmuyor. istisnasız tüm hekimler diş taşı temizliğinin zararlı olduğunu söyledi. senede 1 yeterli gibi.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (26.12.22 11:24:08) 
diş hekimleri yapıyor. çok basit bir işlem.


  • birmilyonunvarmi  (26.12.22 12:53:28) 
Dis tasi temizligi her kosulda gerekli, disler icin ömür uzatan bi temizlik islemi, aksini iddia eden bir dis hekimi olabilecegini sanmiyorum. Varsa da kendisinden tibbi baska herhangi bir tavsiye almamanizi öneririm.


  • bosver nicki  (26.12.22 14:21:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.