[]

iade

amazon'dan bir ısıtıcı aldım. 1-2 gün kullandım. bir de kurarken vidayı yanlış yere takmışım alt tarafında ufak bir şekilde boyası soyuldu. vida izi kaldı. iade edip başka bir modelini almak istiyorum. bunun kademe ayarı yok çünkü. amazon alır büyük ihtimalle ancak etik mi bu yaptığım?


1- iade edeceğimi bildiğim halde dün bir 8 saat kadar kullandım. bundan dolayı da iade etmesem mi diyorum.

2- etik gibi geliyor sonuçta yalan söylemeyeceğim ve kontrol edecekler. sorun edecekleri bir şey olursa zaten kabul etmezler. ancak emin olamıyorum.

iade edip başka bir modelini alayım mı, kalsın mı? ürün alıp, kullanıp son gün iade edenler var ama suistimal etmek istemiyorum.

 
bana göre etik değil. artık kullanılmış ve defolu ürün oldu ve tekrar satılamaz. kademe ayarı olup olmadığını kontrol edip almalıydınız.


  • deartheodosia  (26.12.22 09:39:20) 
bu şekilde iade alıyorlarsa neden etik olmasın? sonuçta kabul etmeyebilirler ama ediyorlar, sen de bir şey gizlemiyorsun.


  • elorelia  (26.12.22 09:40:51) 
ben iadeye gönderirim firma alırsa alır almazsa almaz..


  • lcha  (26.12.22 10:23:37) 
az da olsa kullandığınızı ve vida izini sizin yaptığınızı belirterek iade ederseniz neden etik olmasın? müşteri memnuniyetini ön planda tutup bu şekilde kabul ediyorlarsa hiçbir beis yok bunda. ama bunları söylemeden iade ederseniz etik olmaz elbette.


  • mustafakesekci  (26.12.22 10:27:16) 
İade ettiğinizde vida izinden dolayı iade ettiğinizi düşünebilirler bu şekilde iade alınırsa sebebi budur yani.

Benim için hiç etik değil , ayıp.
  • kaptan maydanoz  (26.12.22 10:42:01) 
Sıfır ürün aldığınızı düşünürken kargodan sizin iade ettiğiniz gibi bir ürün çıksa ne düşünürsünüz? Ürünü bilerek kullanmışsınız ve artık ikinci el oldu, yapmayı düşündüğünüz şey etik değil.


  • boyalı kuş  (26.12.22 13:50:21) 
3 kuruşluk şey amazonun kesinlikle umurunda olmaz. adamlar 350 liraya aldığım ayakkabının burnu açıldı diye çöpe atın biz yenisini yollarız dedi. direkt iade edin gitsin.


  • neira  (26.12.22 13:51:36) 
dayanamadım yazacağım. tüm gerçekleri belirterek iade ettikten ve amazonda bunu kabul ettikten sonra, olay bizim için burada bitmiyor mu? yani amazon o ürünü başkasına sıfır niyetine satar satmaz o amazonun etik değerlerine bağlı. bizi ilgilendirmez ki.


  • elorelia  (26.12.22 13:55:56) 
üründe hatalı montaj ve soyulma var ise iade etmemelisiniz. amazon iadeyi kabul edebilir ancak satıcıyı mağdur eden bir durum. sonuçta bu ürün size gelse siz istemeyecektiniz.


  • kondansator  (26.12.22 14:23:09) 
fotoğrafları ekledim. alt bölümünde en alttaki boşluğa vida girecek sandım. onu takıp çıkarınca bir çizilme oldu.

-şu açıdan etik gibi geliyor. ben iade edicem ve kabul etmeme şansları var. bunu değerlendirme hakları onların ellerinde. doğal olarak sıkıntı gördükleri bir şey olursa kabul etmezler.

-kullanma konusu şöyle. bir 3-5 saat nasıl bir ürün diye deneme amacıyla açmam gerekiyor zaten. ama sonra 8 saat kullanmak etik gelmedi.

-durumu amazon'a belirteyim diyicem ama nasıl belirtilcem bilemiyorum. yani fotoğrafı ulaştırmak zor.
  • hknty  (26.12.22 16:28:43) 
normalde etik değil ama yine aynı satıcıdan alacaksanız ve vida izi önemsiz gözüktüğü için vicdan yaralamaz

satılan ürün kaliteli ve tarif edildiği gibiyse satıcıyı kargo masrafına sokmamak için iade etmemeye çalışırım normalde
  • bir soru sorcam  (26.12.22 16:48:16) 
şu açıdan etik gibi geliyor. sonuçta benim iade etmek kabul etmek zorunda oldukları anlamına gelmiyor inceleyip sorun yoksa kabul edecekler. onlar için sıkıntılı bir durum varsa geri gönderebilirler. ancak o soyulmayı benim yaptığımı bilemezler ve umursamazlar büyük ihtimalle. müşteri hizmetlerine mi yazsam? fotoğraf da gönderemem onda.


  • hknty  (26.12.22 22:40:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.