[]

Mülakatta maaş beklentisi veya mevcut maaş söylenmek zorunda mı?

Şöyle ilerlesem nasıl olur;

- Maaş beklentiniz nedir?
+ Kafamda belli bir rakam yok, tekliflere göre değerlendireceğim.
- Peki şu anki maaşınız nedir? Aralık da verebilirsiniz.
+ Sizin bu pozisyon için belirlediğiniz ücreti öğrenebiliyor muyuz?
- Maalesef bu bilgiyi paylaşamıyorum.
+ Maalesef ben de benimkini paylaşamıyorum.

Demeyi düşünüyorum ama başlamadan elerler diye emin de değilim :D

 
Elerler.

Zorunda diye bir olay yok da böyle acayip fantastik bir aday degilseniz kimse bu muhabbeti çekmez.
  • logisticsmanager  (26.12.22 03:56:41) 
böyle "ay götüm" dedirtecek şekilde olmayabilir tabi söylem, daha tatlı bir dille söylemesem yine de eksi midir?


  • ananiyimioguz  (26.12.22 04:32:22) 
Maaş beklentini söyle. Öyle teklifleri değerlendiricem olmaz.

Mevcut maaşını söyleyip söylememen de işe ne kadar ihtiyacın olduğuna göre sana kalmış. Böyle bir zorunluluğun olmamasına rağmen bazı işverenler söylenmemesinden rahatsız oluyor. Ben şahsen zorlasalar da söylemiyorum. Bu tavrımı kabul edip etmeyecekleri keyiflerine kalmış, umrumda değil. Söylemek istemezsen şu anki sözleşmem gereği ücretimi açık edemiyorum de geç. Ortak fiyatta anlaştığınız sürece senin ücret bilgine ihtiyaçları yok. Tamamen fiyat kırma amaçlı yapıyorlar.
  • synesthesia  (26.12.22 06:20:17 ~ 06:20:38) 
tekliflere göre değerlendireceğim dersen kendini bulunmaz hint kumaşı olarak gördüğün intibası yaratırsın. bir de biri bana böyle dese böyle nasıl diyeyim; kazıkçı esnaf olur ya hani...onun gibi bir intiba uyandırır.

günde sekiz saatini kaç paraya satarsın sen otur kendin değer biç. onun üzerinden kavganızı edersiniz.
  • alperz  (26.12.22 07:34:09) 
elerler böyle. ay götüm olmayan versiyonu yaz, onu da görelim :)


  • gabe h coud  (26.12.22 09:15:02) 
logisticsmanager'in dedigi dogru bi bakima oncelikle :)
ama cok da fantastik aday olmaya gerek yok. mevcutta isin varsa ve basvurdugun yer de 2-3 kat ustunde bi yer degilse e zaten fena aday degilsin demektir. ayrica is bakiyoruz, emek vericez, taleplerimiz olabilir... oyunu isverene gore oynamak zorunda degiliz.

su ana kadar yaptigim gorusmelerde direkt bizim pozisyon icin belirledigimiz maas su diyen cok yer oldu. hepsi de marka yerler. aralarinda yabanci markalar da var.

bi kullanici kazikci esnaf yakistirmasi yapmis da tam tersi; maas beklentini soyle diye diretenler asil bir nevi kazikci esnaf oluyor. burada amac o beklentiyi soyle ki daha yuksek verecekse az verme firsatini(!) kacirmasin diye. hic kalkip kimse zaten maaslar bellidir demesin. bunu yapan unlu sirketler bile beklentinin dusuk oldugunu duyunca mevcut tekliflerini cok abartmadan dusuruyorlar.

ayrica ben bi ise basvurduysam senin belirledigin butceyi de bilmek hakkim.

daha gecen bi is gorusmesi yaptim. calistigim yerin altinda bi yer. onlar da bunu farkinda tabii ki. ben gayet de fantastik adaydim mesela orasi icin :))
adamlar bana soruyor ekibinizde kac kisi var diye. soyluyorum ben de. ben soruyorum sizde kac kisi var ben kac kisiyle calisicam diyorum. sonra konusuruz bunlari oluyor.. cunku bilgi vermek istemiyor aklinca gizlilik var diyor. e sen rakibini ogreniyorsun.

maasi da aynen senin dedigin gibi yaptim siz soyleyin diye direttim. gulduler bi de yok biz soyleyemeyiz dediler. eee ben niye sana ne aldigimi soyluyorum ki. beklenti de soyleme boyle yerlere cunku benim gorustugum yer acik acik dusuk para vereni tercih edeceklerini belirttiler. ne anladim o isten?!
boyle firmalar sark kurnazi baska bi sey degil. oyle bi israr olursa bel baglama. yok ise cok ihtiyacin varsa o zaman her seye tamam demelisin o ayri.
  • Kittie  (26.12.22 09:24:34) 
Genel bir cevap vereyim, IK'cılara terso gidersen, çok çok istisnai bir aday olmadığın sürece bir işi alma ihtimalin yok.
Bir kere kafanda belli bir rakam olması lazım. Yüksek söylemeye çekinme ama "gelen teklifleri değerlendireceğim" gibi ukala bir cevap da kullanma, futbolcu değilsin sonuçta.
Şu anki maaşını sorarsa da mevcut maaşını biraz şişirip söyle.
Bu bir oyun, bu oyunu oynamak zorundasın. Baştan sizin oyununuzu oynamıyorum dersen o işe girme şansın düşük.
  • roket adam  (26.12.22 09:30:43) 
Beklentinizi söylemenizde fayda var diye düşünüyorum. Burada sizi ucuza kapatmalarını istemiyorsanız yüksek bir rakam söyleyip pazarlığa açığım diyebilirsiniz bence. Ayrıca maaş beklentinizi sorduklarında kontra yapıp cevap vermeden önce zam politikaları yan haklar gibi konular hakkında bilgi aldıktan sonra cevap vermeniz daha sağlıklı olacaktır.

Şu anki maaş konusunda da valla ben söylemiyorum özellikle ısrar eden işyeri ile de sureci kafamda bitiriyorum gerçekten işe ihtiyacım yoksa. Çünkü onu ilgilendiren bir konu olduğunu düşünmüyorum. Bu konuda ideal cevap sözleşme dolayısıyla söyleyemem veya alınan maaşın abartılmış hali olabilir zannımca
  • niyazi mısri  (26.12.22 10:46:47) 
Bu soru ucuza personel kapama sorusu. Bütçenin üzerinde bir sayı ise ne kadar kalifiye olduğuna göre ya elenir ya da pazarlık yapılır. Eğer işe alacak yer esnaf değilse 40 bin TL maaş ön gördükleri yerde kalifiye personeli 15 bine çalıştırmaz zaten (denetimde açıklayamaz, vergi kaçırıyor muamelesi görür) ama 30 dersen el sıkışırlar.

Topu karşı tarafa armanı hiçbir İK sevmez. Onlara zaten bütçe kısmı baskısı olur, onlar da ne kadar kısarsa ceplerine o kadar kalacakmış gibi o "vur emri"ni alıp öldürürler.

Bu arasa verdiğin örnekteki cümleleri kurabilmen için sayılı kalifiye personel arasında olman lazım. Yoksa gülüp geçerler.
  • nawar  (26.12.22 11:07:29) 
Her şirketin süreçleri farklı olabilir ama benim bildiğim çoğu şirkette adaylarla ilk görüşmede ücret beklentilerini öğreniyor İK, hatta görüşmeden önce öğrendiği de oluyor.
Ücrete uygun beklentisi olanlarla görüşmeye devam ediyorlar. Veya adayı ne kadar beğendiklerine göre ücreti artırmayı deniyorlar görüşmeden önce.

30 bin lira beklentisi olan bir adayla 20 bin lira ödenecek bir pozisyon için görüşmeye devam etmek görüşen yönetici için de İK için de aday için de boşa giden zaman.
  • michael_knight  (26.12.22 13:11:43) 
ben min bir rakam veriyorum. bunun altında olmadığı sürece +/- bakarak karar veririm diyorum.


  • axl  (26.12.22 14:25:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.