[]

Kredi notu için kredi çekmek? Beyan sorusu

Zamanında ihtiyacım varken kredi çekmek istediğimde kredi notum olmadığı için kredi vermemişlerdi. Şimdi kredi notum olsun diye daha ufak bir miktar ihtiyaç kredisi çekeyim diyorum.
Uygulamada(Garanti) şöyle bir ifade var: "krediyi yatırım amaçlı olarak tüketim ihtiyaçlarınız haricinde kullanmayacağınızı beyan ettiğiniz kabul edilecektir."
hiç bir şey almayacağım, parayı hesabımda değerlendiririm diye düşünüyordum. krediyi illa ki bir şeye mi harcamam gerek? burada bahsi geçen beyan ne kadar bağlayıcı?


 
Cok uygulanir tarafi yok aslinda ama devlet baba kafayi takar diye onlem amacli parayi nakit cekip baska bir hesaba yine nakit olarak yatirabilirsin.

Ben olsam oyle yapardim en azindan.

Bunu sey icin getirdiler millet kredi cekip dolar, crypyo falan almasin diye.
  • another satisfied lover  (25.12.22 23:32:44) 
bosuna faiz odeyecegine kredi karti al. odemelerini geciktirmeden yaparsan o da kredi gecmisi olusmasina yardimci olur.


  • hot potato  (25.12.22 23:34:47) 
@hot potato
bir şey almayacağım, kartla yapacağım harcama yok.

  • late viper  (26.12.22 00:00:25) 
Özel harcama yapmana gerek yok, market harcamaları ve faturalarda kredi kartı kullanabilirsin. Ekstre ödemelerini de düzenli yaparsan kredi notuna gayet faydalı olur.


  • epitaf  (26.12.22 00:33:37) 
Kredi notun yok diye kredi vermemelerine rağmen tekrardan kredi çekme başvurusunda bulunmayı düşünmen iki taraflı ilginç bir ironi olmuş. Muhtemelen başvurunda yine red alacaksın.

Kredi notunun oluşması için ufak bir kredi kartı limitiyle kredi kartı alman veya KMH hesabı açman da yeterli olur. KKB nezdinde kredi limitin oluşuyor ve ödeme geçmişin tutuluyor. Bunlar da kredidir, limitin dahilinde istediğin zaman kullanman içindir. 2-3 ay kullanıp vaktinde tamamını ödersen skorun oluşur.

Soruna gelirsek son 1-2 yılda insanlar kredi çekip döviz, altın, kripto vb. satın aldıkları için bunun önüne geçme adına böyle bir beyan talep edildi. Örneğin hesabına yatan parayı pat diye aynı gün döviz/altın almak için kullanırsan sorun olabilir. Bunlar takip ediliyor.
  • Lethe  (26.12.22 10:11:09 ~ 10:11:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.