[]

Ssd’ler saglam oluyor mu?

6 tb’lik harici harddiskim vardi durup dururken elektrik almamaya basladi. Icindekiler onemsiz seyler oldugu icin cok onemli degil ancak fotograflarimin bulundugu 1 tb’lik harddisk bozulursa uzulurum. Bilgisayarimda da 250 gblik yedek bir ssd var. Bunun icin ssd kutusu alsam butun fotograflarimi oraya yedeklesem bozulmalara karsi vs guvenli olur mu?




 
ssd hdd'ye göre çok daha güvenli bir teknoloji. ama elektronik her şeyin kalitesine göre ömürleri var, sizin için önemli ve daima muhafaza etmek isteyeceğiniz verileri ücretli bir bulut hesabında saklamak en akıllıca seçenek olur. Ben google photos kullanoyorum memnunum.


  • bugisme  (25.12.22 18:01:05) 
2010'da aldığım ssd'yi halen kullanıyorum. genel olarak sorunsuz cihazlar. muhtemelen harici kutuda da sıklıkla kullanmayacağınız için güvenli olacaktır.


  • denizgonen  (25.12.22 18:12:20) 
önemli dosyaları her zaman ikisi fiziksel biri bulut olmak üzere üç yedekle saklayın. her an her şey olabilir. tamamen güvenli bir ortam yok. ssd de bozulur, mekanik disk de bozulur. flash bellek de bozulur. bulut servisi çöker.

geri getiremeyeceğinzi dosyalar için her zaman en az üç yedek...
  • alperz  (25.12.22 18:20:52) 
@bugisme google photos'a bir türlü ödeme yapamadım bu yüzden icloud kapasitesini 200 gb'a yükselttim. ekstra olarak da ssd'ye yükleyeyim orada kalsın diyorum.


  • rahmi pinkfloydoglu  (25.12.22 19:22:33) 
Hatırladığım kadarıyla SSDler HDDlere göre daha sağlamdı. Yani kolay kolay bozulmazlar. Darbelere, dönmelere falan daha dayanıkldır.

Ancak oldu da bozuldu diyelim, data kurtarma kısmında da HDDler daha güvenilirdir. SSD den data kurtarma bazen çok zor bazen de imkansız oluyor.

Yani ikisinin de avantaj ve dezavantajı var.
  • ananiyimioguz  (25.12.22 19:43:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.