[]

Coilwhine (cızırtı) yapmayan laptop önerisi

Özelliklerini çok severek bi notebook aldım çok fazla bobin cızırtısı yani coilwhine dedikleri şeyden cikardigi için geri iade ettim. Bu konuda bir tavsiyesi olan var mıdır?




 
yüksek performanslı sistemlerde daha basit bir oyun oynarken genelde karşılaşılması normal. idle durumda coil whine varsa veya fps düşükken bile varsa sendeki cihazda spesifik olarak bi problem olabilir(performansı etkilemez yine ama rahatsız edici)

mesela benim 2015den beri kullandığım 980ti hiç coil whine yapmamıştı ama yeni 5000 serisi ryzen işlemci aldım lolde coil whine yapıyor şuan :D eskiden 300 fps filan alıyordum şimdi 1000fps üzerini görüyorum. fps'i sınırlarsam yine ses olmuyor. eğer çok yüksek fps alırken coil whine oluyorsa ve çok rahatsız ediyorsa fps sınırlamak bi seçenek olabilir. beni pek rahatsız etmiyor. o modelle ilgili yaygın bir coil whine şikayeti yoksa sana denk gelmiş bi şanssızlık olabilir aynı modelden yeni bir tane alsan o bile aynı şartlarda coil whine yapmayabilir veya daha az olabilir yani.
  • konetsu  (25.12.22 07:15:26 ~ 07:16:09) 
@konetsu benim direkt PCyi açınca ses başlıyordu.


  • havadakarada  (25.12.22 08:51:26) 
coil whinedan kurtulmak için max cpu yüzdesini 99'a çekebilirsiniz.


  • wrench  (25.12.22 12:40:23) 
idle iken coil whine varsa muhtemelen sana denk gelmiş işte. mesela buna rastlamıştım ben de streamable.com yine idle, fanı bile dönmüyor ama ciddi coil whine var. ama tüm kingpin 3090'larda bu seviyede bi coil whine yok. kalite kontrolde coil whine test ediliyor mu onu bile bilmiyorum. sonuçta o ortam genelde gürültülü zaten her kartı tek tek ses yalıtımlı ortamda test etmiyorlar. performansı kontrol ediliyor ve belirtilen performansı veriyorsa tamam... coil whine performansı da etkilemediğinden bazı kişilere böyle ürünler denk gelebiliyor. o modelde kronik bir sorun olacağı anlamına gelmiyor. dediğim gibi aynı modelden yeni bir laptop alsanız onda bile olmayabilir. veya burada önerilen bir model yine şanssızsan sende coil whine yapabilir.


  • konetsu  (25.12.22 13:39:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.