[]

Maçların yönetmenliği çok zor değil mi?

Futbol maçlarında mesela bir pozisyon oluyor. 3 saniye sonra tekrarı geliyor yavaşlatılmış şekilde. Anında nasıl yapıyorlar bunu aklım almıyor. Maçların yönetmenliği dizi film yönetmenliğinden daha zor değil mi ? Nasıl anında karar alıp onu uyguluyorlar ?

Maç yönetmenliği > canlı programlar > dizi film yönetmenliği

Diye düşünüyorum.

 
ya zor da yaptıkları hep aynı şey. bir süre sonra alışırsın. kaldı ki bein sportstakiler o kadar tırt ki bazen maç oynanıp neredeyse gol olacakken hala önceki gereksiz pozisyonu izliyorsun.

film yönetmenliği ile bunu kıyaslamam bile ki zaten kıyaslanacak bir noktaları var mı bilmiyorum. biri rutin işini yapan işçiyse biri baş mühendis falandır.
  • bohr atom modeli  (24.12.22 02:42:07 ~ 02:42:45) 
en zor kısmı taraftarın psikolojik baskısı. yoksa olayın o kadar içindeyken çoğu pozisyonu bizden daha iyi görüyorlar. hatalar, problemler tabii ki oluyor, genel olarak çok stresli bir iş ama yapılıyor yani. dizi-film yönetmenliği muhtemelen çok daha baskılı, problemli bir iştir. çünkü maçta yanlış karar versen bile anana sövüp geçiyorlar, zaten özellikle bu ülkede kimse iyi hakemi övmeyi öğrenemedi, hep sövdüler. o yüzden çok sorun olacağını sanmam.


  • mark greg sputnik  (24.12.22 03:08:31) 
Dersine biraz calisan, sakin bir ekiple cok rahat isler. Abartildigi kadar degil.


  • ahmet oturum cerezi  (24.12.22 05:29:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.