[]

Torpilsiz öğretim görevlisi olmak mümkün mü?

Doktora öğrencisi, ders dönemini bitirip tez aşamasına geçmek üzere. Kitap içi bölümü yayınlanmış, konferansa katılmış ve şu an konusuyla ilgili bir kitap yazıyor. Başarılı biri, iyi de not almış.

Bir üniversite sınav açıyor ve iyi sonuç alarak öğretim görevlisi olarak atanıyor. 50D gibi bir durum da yok, direkt kadroya geçiyor.

Bu senaryoda torpil olmaması olası bir ihtimal mi?

* Araştırma görevlisi değil, direkt kadrolu öğretim görevlisi.

 
Çok zor. Hiçbir çıkarları olmadan ya da tanımadan almaları gerçekten zor.
Kadroyu falan geç doktora bile vermezler klasik devlet üniversitelerinde. Bazı danışmanlar eğer hiç tanımıyorlarsa ya da bir çıkarı yoksa el altından para bile alıyorlar. Kadro için neler döner kim bilir.

  • OrangeYellow  (23.12.22 18:18:34) 
tanıdığım tüm arş görevlileri torpille oldu, hatta birine baya yakından şahit oldum. o nedenle oladabilir ama küçük ihtimal gözüyle bakarım ben


  • tuborg yesili  (23.12.22 18:24:23) 
evet devlet üniversitelerinde çok zor. imkansız değil elbette ama çok çok zor. yani tanımadığı bilmediği kişiye kimse kadro vermiyor genelde. bu arada hocaların keni doktora veya yl öğrencisine kadro vermesi de torpildir... nepotizm zaten gırla. torpilin küçüğü büyüğü olmaz. hatta devlette kadrolar kişiye tahsis açılır derler çoğunlukla. öyle rastgele bir okulda doktora kontenjanına kabul edilmek dahi zor olabiliyor. zaten 3-5 kişi oluyor genelde. onlarda yldan vs bildikleri öğrencileri alıyorlar.
vakıf üniversitelerinde ise durum tamamen farklı.
60-70 ales-yds ile bile olabilirsin bölümüne göre.
  • debian  (23.12.22 18:34:36) 
Mümkün. Torpilsiz işe girmiş tanıdıklar var farklı üniversitelerde, ama çok başarılılardı. O özgeçmişlerle işe alınmamaları mümkün değil, bir sürü makale, iyi üniversitelerden diplomalar vs. Başarılı diyorsanız, öz güvenini kırmayın, denesin.


  • kurbanlik koyun  (23.12.22 19:16:55) 
Valla dusuk de olsa olasi ihtimal ancak kisinin ozgecmisi de oldukca onemli. Oyle konferansa katilmis ve kitap ici bolumu yayinlanmis gibi bilgiler oldukca yuzeysel ve cok sey anlatiyor gibi gozukup aslinda hicbir sey anlatmayan seyler. Yani burada kisinin hangi konferansa katildigi, kitap ici bolumunun yayinlandigi derginin vs hangi indekse ait oldugu oldukca onemli.

En son hatirladigim kadariyla zaten konferansa katilmayani dovuyorlardi. Cunku su akademik tesvik muhabbetleri yuzunden her yerde bir konferans vardi ve neredeyse olay bir ticarate donusmustu. O konferanslar sonrasi da zaten bildiri vs adi altinda her seyi basiyorlardi.

Dolayisiyla katildigi konferans da oldukca onemli cunku konferans var konferans var.
CVPR da konferans mesela atiyorum Aksaray universitesi XY konferansi da konferans mesela.
  • j r r tolkien hayrani  (23.12.22 19:34:53) 
evet, gayet olası bir ihtimal.

not: içeriden biri.
  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (23.12.22 19:49:58) 
mümkün.


  • gurur  (24.12.22 00:00:10) 
devlette zor ama vakıf üni'de olabilir.


  • nhk ni youkosu  (24.12.22 02:23:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.