[]

Arkadaşınıza müdehale eder misiniz?

Arkadaşınız sizin yanınızdayken telefonda eşiyle ya da sevgilisiyle neyse artık, tartışmaya girse, sakin ol, sinirlenme gibi gibi müdahale eder misiniz? Yoksa umrunuzda olmaz mı?

Edit: telefonla tartılşmaya devam ederken demek istedim kapadıktan sonra değil.
Yanlış anlaşıldı sanırım. Hani sessizce sakin ol demek gibi

 
sakin ol denen birinin sakinleştiğini görmedim hiç, bu daha fazla basınç oluşturuyor, insan o basınçtan öfkesini saçıp kurtulmalı düzgün düşünebilme seviyesine gelmeli o yüzden kendi haline bırakırım

dışarıdan bizi ayıplarlar dönüp bakarlar diye de kaygılanmam
  • freebird5406_2  (23.12.22 16:04:09) 
Etmem. Ama baktın işler çirkinleşiyor, konuyu dağıtmak için "senin şu eski çıktığın noldu ya" falan denebilir.


  • IncredibleMau  (23.12.22 16:04:32) 
@freebird

Tabi sakinleşmez de bir farkındalık oluşur gibi düşünüyorum. İnsan öfkelenince bilinci gidiyor haliyle gözü bir şey görmüyor.
  • respect  (23.12.22 16:06:00) 
Tartışmanın dozuna ve bulunduğumuz yere göre değişir. Evdeysek ve başka birisi yoksa rahat rahat kavga etsin diye başka bir odaya giderim. Hiç karışmam. Kafe gibi bir yerde oturuyorsak ve telefonda ettiği kavga diğer insanları rahatsız edecek düzeye geldiyse müdahale ederim. Başka bir yere gitmesini sağlamaya çalışırım diğer insanları rahatsız etmemesi adına.

Umrumda olur, önemserim, ama karışmam sizin sorduğunuz anlamda.
  • pispinti  (23.12.22 16:08:44) 
kontrolünü kaybederse (hakaret etmek, public ortamda bağırmak vs.) müdahale ederim. sakin ol, sinirlenme yerine farklı kelimeler kullanırım tabi.


  • zgrydn  (23.12.22 16:08:56) 
beni rahatsız edecek bir düzeye geldiyse direkt "yavaş ol, sakin" derim. zaten genelde işime bakan biri olduğum için bu tepkinin rahatsız olduğum için geldiğini bilir karşıdaki de.


  • susannah delgado  (23.12.22 16:34:05) 
Eğer eşi/sevgilisi de arkadaşım ise;
tartışmanın dozu çok ileri gittiyse telefonu alırım elinden. eşine de söylerim telefonu kapatırım. sonra ikisini de sakinleştiririm.

eşini tanımıyorsam ve tartışma çirkinleşmeye başladoysa el kol yaparım. içimden de "nasıl bir manyak bu adam/kadın, benim yanımda eşiyle ne biçim konuşuyor" derim.
  • teritori  (23.12.22 17:18:52) 
Arkadaşla olan samimiyetinize baglı bir durum. Mesela x isimli arkadaşımda yaşansa böyle bir şey. Telefonla konuşması bittikten sonra kafasına şaplagı yapıştırdırırdım:
-salak salak konuşma sakin ol ponçik derdim.

Fakat samimiyetimin olmadıgı y kişişi yapsa umrumda bile olmaz
  • limonlu eksi  (23.12.22 18:09:42) 
yakın olmayan bir arkadaşım ise olay mahalinden uzaklaşırım. sonra gördüğümde de hiçbirşey yok gibi davranırım. yakın bir arkadaşım ise müdahale etmem, kapatıp sakinleşmesini bekler sakinleşince ne olduğunu sormakla başlarım.


  • olimpia  (23.12.22 18:37:05 ~ 18:37:46) 
Telefonda iken asla yorum yapmam. Sonrasında da kendisi konuyu açmadığı taktirde yine yorum yapmam


  • gazozailacatmauzmani  (23.12.22 20:55:26) 
Valla eger ciddi ciddi kontrolu falan kaybediyor gibi olursa gidip durtup sonra da fatih terim ve hastanelerdeki hemsire fotosu karisimi bir vucut diliyle 'haci sakin ol, abartma' tarzi hareketler falan yaparim. Yok normal tartisiyorsa da bisey yapmam.


  • j r r tolkien hayrani  (23.12.22 21:30:30 ~ 21:31:03) 
Ben izin isteyip yanliz birakirim telefonla konusanlari, ozel olarak istedikleri gibi konussunlar diye.


  • parcxerox  (23.12.22 21:57:58) 
Telefonla olduğu için fiziksel şiddete dönme ihtimali olmadığı için müdahale etmeye gerek yok bence.


  • baba553  (23.12.22 23:16:34) 
etmem. bana ne.


  • gurur  (24.12.22 00:01:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.