[]

Sudoku çözen var mı ?

Kendimi nasıl geliştirebilirim bu bulmacada.

play.google.com

Şu uygulamanın uzman sudokularını çözüyorum rekorum 5.30 dakika.

 
Valla daha sık çözmekten başka bir şey gelmedi aklıma.
Ben de linkteki uygulamayı çözüyorum. İnternetsiz çalışsa daha fazla ilerleyebileceğimi düşünüyorum.

  • Amaranta ursula  (23.12.22 13:39:40 ~ 13:40:01) 
@Amaranta ursula +1

Benim kullandığım da bu:

play.google.com
  • peki madem  (23.12.22 13:48:43) 
bi ara ders çalışmamak için yapacak şey ararken sudokuya sarmıştım ben de birkaç ay deli gibi sudoku çözüyordum. Sudoku'nun birkaç trick hareketi var internetten bakabilirsiniz, yani kendinizin de biraz düşünseniz bulabileceğiniz rakamları tek bakışta görmenizi sağlayan hamleler. Şu an hatırlamıyorum mantıklarını ama işte şu noktalarda şu sayı varsa şu kare kesin bu sayıdır gibi bir iki yöntem vardı.

Kakuro ve futoshiki de çok keyifli bulmacalar bu arada onları da tavsiye ederim :)
  • nundu  (23.12.22 13:55:33) 
Trickler +1
Kendiniz de cozdukce geliştirebilirsiniz. Çizili hallerine baksanız daha anlaşılır ama ilk aklıma gelen trick şu:

Diyelim sol üst köşede 1 var. Bu ne demek? Onu içine alan 3x3 luk karede 1 olamaz ve onun olduğu satır ve sutunda 1 olamaz demek. Diğer 3x3 lerdeki 1'leri tarayarak ilerliyorsunuz ve tüm 1 olabilecek ve olamayacak yerleri tespit ediyorsunuz. Bu genelde başlangıç hamlem benim, daha ayrıntı şeyler de var @nundu'nun dediği gibi biraz ararsanız bir sürü bulursunuz.
  • encokbenisevinnolur  (23.12.22 17:17:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.