[]

Çip taktırdınız mı?

Ben çip olayına çok karşıydım ama mecbur kaldığım için yarın taktıracağım. İçin huzursuz, siz n’aptınız taktırdınız mı?

Kedime de hiç faydası olduğunu sanmıyorum çünkü zaten tekir bir kedi. Sokakta kaybolmuş olsa bile kimse gidip “bu kedi kayıp galiba” diyip veterinerde çipi okutmaya götürmez. Hiç faydası yok benim için.


 
2 kedime de taktırmadım henüz.

Taktırırım ama belki, süresi de uzatılacak sanırım.
  • msb  (23.12.22 12:48:09) 
taktırmadım, çok kararsızım. vefat eden kedimde vardı (yurtdışına çıkarmıştık mecburi takılmıştı) ve bildiğim bir zararı olmadı ama faydası da yoktu. boşu boşuna canını yakmak istemiyorum küçüğümün :(


  • theseachange  (23.12.22 13:08:28) 
Taktirdik, yasal zorunluluk zaten üstüne ustuk yurt dışına gideceğimiz için başka şansı yoktu. 5 saniyelik bir işlem, sesi bile çıkmadı bizimkinin.

Cipe neden karşı olunduğu kısmını da tam anlayamıyorum açıkçası; tüm Avrupa'da da zorunlu olan bir şey, sağlıklarına vs zarar veriyor olsa yıllardır elbet bununla ilgili bir şey görür ya da okurduk.
  • fraise  (23.12.22 13:48:24) 
Çipe neden karşı olunduğunu ben de anlamıyorum ya, aşıdan daha fazla acıtmıyor canlarını. Bir de çipsiz/kayıtsız hayvanın tedavisini aşısını yaptırmak sıkıntı olacak ileride diye anladım veterinerle konuşurken.

Daha taktırmadık, ihmal ettik ama taktıracağız iki kedimize de.
  • kobuzchu kiz  (23.12.22 14:09:10) 
geçen yıl takdırdık, o zaman süre sona eriyor dedikleri için. Çok basit bir uygulama ve anlamadı bile aslında takıldığını.


  • euteamo  (23.12.22 14:56:53) 
@kobuzcu, @fraise
Karşı olma sebebim aşırı gereksiz olması. Tamam zararı yok ama faydası da yok. Zararsız diye kendimize de maydanoz suyu enjekte etmiyoruz mesela.

  • Gradient_tabanlı_mor  (23.12.22 19:59:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.