[]

Hisse senedi / Borsa işine girmek istiyorum. Uzun vadede ne alınır?

Biraz param var altın-dolar almak yerine borsaya girmek istiyorum. Ama hiç bilgim yok. Basit bir şekilde alıp unutmak için ne önerirsiniz. Bütçem 20.000 lira. En azından değerini korusun istiyorum.

Ne önerirsiniz anlayan arkadaşlar ? Al-sat yapmak değil amacım, alıp unutmak.
Al-satda canım yanmıştı coin işinden.


Her oneriye açığım tşk.

 
Abi bu alıp unutma olayını çok süper bi şey gibi düşünüyorsunuz ama öyle bir şey yok ya Türkiye'de yaşıyorsun 2 hafta sonra ne olacağına bile bilmiyorsun ekonomi olarak.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (23.12.22 11:14:36) 
Tunç şatıoğlu izle. Aylık cazip hisse öneriyor. En sağlam 10 15 tane hisseden portföy yapmak en mantıklısı. 5 tanesi patlasa 10 tanesi ile paran değerini koruyarak gidersin. Ama insanoğlu aç gözlü. Şu hisse iyiymiş tüm parayı şuna basaydım şu kadar kardaydım düşüncesi... çünkü 20bin lira ile 15 hissenin fiyatının aklında tuttuğuna değmez. Halka arz kovalayıp tüm parayı halka arz olan bi hisseye bakılabilir.


  • baba553  (23.12.22 11:24:46) 
alıp unutmak için borsanın zirveden %15-20 civarında düşmesi beklenir.
bu ne zaman olur tabi soru işareti.
hatta öyle yapacaksınız ki, %50-60 düşüş olabilme ihtimaline karşı parayı üçe bölerek gireceksiniz.
diğer yandan borsanın neden %15-20 düştüğü de önemli. genel bir kriz varsa bazen bu düşüş bütün bir seneye yayılabilir.
velhasılı finansal okuryazarlık olmadan bir haftada %30-40 kazanılıp kaybedilen yerde işlem yapmaya girmek büyük risktir.
  • lazpalle  (23.12.22 12:07:13) 
Ben de yeni girdim ilk halka arzımı bugün aldım bakalım ne olacak.


  • dakota  (23.12.22 12:48:44) 
çekilmişken mepet alırdım ama sen alma.


  • gabe h coud  (23.12.22 12:49:00) 
Şu an diğer yatırım araçları kazandırmadığı için herkes borsacı olmuş durumda.
Sonuçta fiyatlar da o na paralel şişmiş vaziyette.
Taşlar yerine oturup döviz ve faiz serbest piyasa koşullarındaki yerlere geldiğinde, borsaya gelmiş yeni yatırımcı 'Aaa burası güzelmiş' deyip kalır mı, bu önemli.
Kalmaz ve daha önce bildiği yatırım enstumanlarına dönerse borsada büyük bir düşüş yaşanabilir.
Onun için bu şişkin fiyatlarla borsada uzun vadeli yatırım bana çok cazip gelmiyor.
Yine de girip uzun vadeli yatırım yapacağım diyorsan KRDMD, SAHOL, THY, KOCHOL,TUPRS, EREGL gibi, derinliği fazla olan, henüz fiyat şişkinliğine uğramamış, spekülatörlerin günlük al sat ile fiyat hareketliliği yaratamayacağı sağlam kağıtlara yatırım yapmanı öneririm
  • Mirket  (23.12.22 13:00:15) 
Galip'in şirketine para yatiracagıma parayı çöpe atarım en azından param çöp oldu derim.

Ihlas mepet bunlardan uzak durun
  • zanutsas  (23.12.22 14:38:46) 
Fonları araştırabilirsiniz, bakınız son 5 senelik getirilere:

www.tefas.gov.tr
  • anx  (23.12.22 16:24:47) 
@anx'in Tefas fonlarını önerip son beş yıllık kazançlarına işaret etmesi üzerine, oturup hesaplayayım dedim. Yanlış hesaplamadıysam eğer:

5 yılda
100 Endeks %353
$ %399 (Baskılanmasına rağmen)
TUİK'in TÜFE'si %286

Tefas fonlarının (serbest fonları düştükten sonra) ortalaması bu sayılara epey uzak. Ha % 3.099 kazandırmış fon da var. 'Ben o fonu bulurum.' diyorsanız elbette öneririm Tefas fonlarını.

Not: Enflasyonu yanlış hesaplamışım. %242 imiş.
  • Mirket  (23.12.22 17:39:23 ~ 18:01:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.