[]

bu ürün türkiye'de / dünyada (daha iyi) pazarlansa çok iyi satar

dediğiniz ürünler var mı?

mesela cevizli sucuk bana öyle geliyor. tr'de hadi yine neyse de bence avrupa'da özellikle güzel bir markalaştırma ile alır yürür.

illa ürün olması da şart değil tabii atıyorum marka da olabilir.

 
Tabii ki şarapları.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (23.12.22 10:53:06) 
cig kofte. ama boyle lavasla durum vs. degil, dumduz marulla guzel bir servisle beraber.

spicy, healthy, vegan kafasiyla iyi bir branding yapilsa & influencer marketingle beraber avrupa ve amerikada cok iyi satacagini dusunuyorum
  • ahoy kaptan  (23.12.22 11:34:21 ~ 11:34:52) 
Sarap +1. Avrupa'ya denizasiri ulkelerden bile cesit cesit sarap geliyor ama nakliye sureci cok daha kolay ve hizli olacak sarabi bi biz gonderemiyoruz herhalde. Sarap konusunda uzman falan degilim ama bizde bu isi cok ciddiye alip calisan sarap ureticileri var, hatta bunlardan biri olan arkas direkt isin lojistik tarafini da biliyor. Ne olmuyor, neyi yapamiyoruz anlamiyorum gercekten.


  • argaladhel  (23.12.22 12:08:47) 
Cevizli sucugu bilmezler ama Churchkhela'yi bilirler. Tipki yogurt'un yunan sanilmasi gibi. Baklava'nin orijininin tam bilinmemesi, orta dogu yemegi gibi gorulmesi gibi vs.. Paketli gidalarin kalitesiz olmasi yuzunden de markalasamiyor olabilir. Lokum mesela tutuyor aslinda belli ulkelerde.

Her sektorde kaliteli isler olmasina ragmen marka cikaramiyoruz veya dandik olanlar yuzunden kaliteliler arka planda kaliyor, mesela tekstil, mesela mobilya.

Sarap +2. Yani fransiz adam gidip turk sarabi deneyim hmm demiyor ama markete gitsen california sarabi,italyan,ispanyol da var arjantin sarabi da var, turk sarabi yok.

Peynir de +1. Her ulkenin meshur peynirleri her yerde bulunabiliyor, mesela feta mesela cheddar. Parmigiano, camambert gibi meshur olanlari saymiroum bile. Hic bir yerde turk peyniri bulamazsin.

Berlin'de cig kofteci hippie veganlar doluydu. Vegan snack olarak tutmus. Ama Berlin haricinde gormedim, belki vardir bilmiyorum.
  • mirafiori  (23.12.22 13:10:18 ~ 13:11:28) 
Midye dolma


  • noluyo yaa  (23.12.22 13:30:43) 
Kumpir Almanya’da neden döner kadar yaygın değil hala merak içindeyim. Patates seviyorlar, karıştırarak yemeyi de seviyorlar. Param olsa sırf merakımdan açacağım.

Bizim peynirler bunlarınkini cebinde çıkarır ama ön yargı da var.

Almanları kırismıs zamanı kullandıkları tost makinası gibi birşey var, raklette, o da Tr de tutar gibi aslında.
  • spherical  (23.12.22 17:31:08) 
tahin pekmez diye bir şey varken dünyada nutella'nın çılgınlar gibi satması, bilinmesi çok saçma mesela.


  • kim bilir  (24.12.22 19:52:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.