[]

yeni insanlarla tanisma yollari

yurtdisinda yeni bir sehre tasindim 6 ay once. 2 arkadasim var. isyeri remote oradan birileriyle tanisamiyorum.

ve sunu fark ettim ki hayatimda ilk defa sifirdan insanlarla tanismami gerektiren bir surecteyim. bundan once tr'de hep ayni sehirde yasadim ve yeni insanlar cevre vasitasiyla hayatima girdi. sonra yurtdisina egitim icin gelince yine sinif arkadaslari falan kolaydi sosyallesmek.

ancak is hayatina atilip yeni bir sehre tek olarak gidince durum degisti. nasil yeni insanlarla tanisiyoruz?

mesela futbol oynuyorum pick up game olarak. ama orada oynayip bitiriyoruz ve hep farkli insanlarla oynuyorum dolayisiyla buradan da birileriyle tanisamadim. yani en fazla merhaba merhaba.

 
Bulundugun sehrin ozellikle facebook gruplarindaki expat gruplarina katil. Onun disinda isyeri eger sunuyorsa oranin aktivitelerine katilmaya calis. Isyeri sunmuyorsa da sehirdeki baska aktivite gruplarina katil iste atiyorum yuruyus grubudur, bisiklet grubudur vs.

Tabii olay sadece buralara katilmak degil bisekilde gidip muhabbet edebilme olayinda da yatiyor. Atiyorum futbolda mesela git bir takim arkadasinla yalandan da olsa 'X gibi stilin var, iyi oynuyorsun. Hangi takimi tutuyorsun' vs deyip sohbete gir sonra da iste oradan yardir.
  • j r r tolkien hayrani  (22.12.22 21:05:37 ~ 21:13:49) 
Facebook yabanci gruplari +1
Bizde millet spor, iste yok aktivite su bu diyip tanisiyor.

Direkt olarak sehre yeni geldim insanlarla tanismak istiyorum vs diyip yazip bulusanlar cok. Sizin gibi bir sürü insan vardır.
  • logisticsmanager  (22.12.22 21:10:59) 
meetup uygulamasına göz atın, ilginize göre etkinliklere katılabilirsiniz
couchsurfingte de etkinklik tarz şeyler var.
kitap okuma, beraber kutu oyunu oynama, tiyatro, müzik, satranç baya her şey oluyor
  • senolll  (23.12.22 01:34:01) 
ben bunu aktiviteler yoluyla aşıyorum. kendimi oyalıyorum bir açıdan. ve birazcık da yerel halkla muhabbet imkanı oluyor. ama tabii hiçbir arkadaşlık öyle "arkadaşlık" gibi hissettirmiyor. hep bir yalnızlık taşıyor insan.

facebook gruplarını hiç kullanmadım ama benim tavsiyem hoşunuza giden aktiviteler varsa onlara başlayabilirsiniz. ben mesela daha bugün rock climbing için bir yere kaydoldum. yoğun bir ortama da benziyordu. doğa yürüyüşü gibi aktiviteler hem muhabbet isterseniz ortam sağlıyor, istemezsen de kafa dağıtmak için birebir.
  • susannah delgado  (23.12.22 01:34:38) 
Bumble ve tinder'a bak


  • ahmet oturum cerezi  (23.12.22 02:38:17) 
Yurt disinda yalniz hissetmek oldukca b.ktan bir durum. Buyuk sehirlerde insanlar genelde "leave me alone" modunda takiliyor. Arkadas edinmek zor, arkadas edinince de genelde cok yuzeysel kalabiliyor arkadasliklar. Gercek arkadaslik gibi olmuyor.

Benim en cok arkadas edindigim yer; itfaiye departmani oldu. Bir cok iyi insanla tanistim. Yakin arkadas oldum. Burdaki itfaiye departmanlarinda gonulluluk esas. Maas almiyor itfaiyeciler. Isin ucunda para olmayinca, arizali tipler yerine daha cok gercekten duyarli toplum icin bir seyler yapmak isteyen, is guc sahibi insanlar bir araya geliyor. Fiziksel olarak iyi durumda olmak, birkac testi gecmek gerekiyor.
  • thetruenorthstrongandfree  (23.12.22 03:36:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.