[]

Macbook ve şarj olayı

Şarj sıkıntısı olmayan bir ortamda, macbooku sürekli fişe takılı mı kullanmalıyız? Yoksa arada bir çıkartmalı mıyız? Masaüstü gibi kullanmıyorum, sağa sola taşıyorum ama geçen fişe takılı olduğu halde pilin azaldığını fark ettim. Ürünü yeni aldım, yani pil yeni. Ne yapmalı?




 
Önerilen sürekli şarjda olması diye biliyorum.
Sürekli şarjda olunca Mac OS onu arada bir %80 şarja düşürüyor, sonra yeniden %100 yapıyor vs.

Her ne kadar hiçbir yerde öyle bir bilgi olmasa da yine de mesela ayda bir pili %10'lara kadar düşürmek gerekirmiş gibi hissediyorum.

9 aydır kullandığım Macbook'um sürekli prize takılı. Cycle henüz 13. Ama pil sağlığı "Coconut Battery" programına göre %91, Mac OS'a göre %95

Ben daha iyi olmasını istedim.

Bu arada "coconut battery" programını kurun. dursun. Aklınıza geldikçe ayda bir açın programı.
www.coconut-flavour.com
  • michael_knight  (22.12.22 15:11:21) 
arada bir çıkartmalısınız.
haftada 1 olabilir. ayda en az 1 kez doldur boşalt yapmanız gerekiyor tamamen.

bak mesela üstteki entrye ek olarak ben sürekli şarjda kullanmıyorum konumu değiştiği için. sürekli doldur boşalt oluyor ama döngüm 105 pil sağlığım %96(coconut)- %100(apple)

daha önceki macbookumu sürekli şarjda kullanıyodum. döngüsü 200-300 olmasına rağmen kapasite %78e düşmüş ve pili baya şişmişti.
  • jelly bear  (22.12.22 15:24:48) 
çooooooook eskiden şarj aletleri pilleri sürekli şarj ediyordu. bu sebeple de pilin ömrü bitiyordu. pilsiz kullanın diyorlardı. artık pil tam şarjdayken cihaz doğrudan kablodan çalışıyor, pille bir işi olmuyor.


  • co2s2  (22.12.22 15:50:20) 
Ben temmuz 2021’de aldım m1 air, 2 hafta önceye kadar %100 dü sağlık 99 şuan. 1.5 sene tam durdu yani.

Pil döngüsü 60 civarı, genelde şarjda, ara sıra çıkarır 30-40 a düşürür geri takarım. Net bir döngüm yok yani bazen 3 gün şarjda bazen şarjsız pili 15-20 ye kadar düşürüyorum.
  • hayati cozemeyen adam  (22.12.22 16:15:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.