[]

kredi kullanıp borsaya yatırmalı mıyım?

herkese merhaba, borsa aleminde yeni değilim, çok ekrana bağlı kalmadan bir strateji geliştirdim ve aylık % 15 gibi bir oranı yakalıyorum.

Şimdi bankam aradı 100.000 tl kredi veriyorlar. 12 aylık ve ödeyeceğim yıl sonunda toplam 110.000 tl ye gelmiş oluyor.

ama borsada bu rüzgar devam eder mi yoksa hisseler doygunluğa ulaştı ve testere piyasası başlar mı kestirmek zor. Zaten borsa düşer mi çıkar mı onu kimse öngöremiyor.

benim sorum böyle bir risk alınır mı? düşününce normal şartlarda çok makul geliyor.

Sizin düşünceniz nedir?

not: Parayı bir anda batırma gibi bir durum söz konusu değil. Spot piyasada günlük al-sat yaptığım için sadece 1 saat hissede kalıyorum sonrası full nakit oluyor. ve günde 1 defa alıp satıyorum.

 
"ama borsada bu rüzgar devam eder mi yoksa hisseler doygunluğa ulaştı ve testere piyasası başlar mı kestirmek zor. Zaten borsa düşer mi çıkar mı onu kimse öngöremiyor."

yazarak cevabi kendiniz vermissiniz zaten, ama kendinizi guveniyorsaniz girin en kotu ihtimalle bir ders almis olursunuz. borsada krediyle islem yapmak sakaya gelmez spot bile olsa.
  • bay b  (22.12.22 13:19:31) 
hayır


  • nuisance  (22.12.22 13:22:12) 
artan piyasadaki stratejiler düşen piyasada da başarı getirir mi bence bunu düşünmen lazım. coin'in patladığı zamanlarda da herkes algoritmik trader olmuştu, scriptler stratejiler havada uçuşuyordu. düşüş başladıktan sonra herkes ağlayarak kaçışmaya başladı.

kredi faizin çok iyi onda bir problem yok. ama işin sonunda anaparadan daha aşağı düşersen karşılayacak imkanın var mı onu düşün derim. eğer varsa ve o 1 saatlik sürede çok risk görmüyorsan sıkıntı olmayacaktır.
  • roket adam  (22.12.22 13:31:37) 
trader önce riski hesaplar. başarısız olma durumunda kaybınız ne olur, mevcut kazançlarınız bunu karşılar mı yoksa işler ters giderse mevcut kazançları da siler süpürür mü?

şu ana kadar size başarı getiren stratejinizi bu büyüklükte bir bütçe ile mi yaptınız? 100K size göre büyük bir bütçe ise getireceği stres ile başedebilecek misiniz? aynı stratejiyi aynı disiplinle uygulayabilecek misiniz?

not: piyasa boğada iken bazen en dandik setup bile çalışır ama ayıya dönünce en mükemmel setup bile iş görmeyebilir. piyasa ayıya dönerse zararı çıkarmak için şartları zorlayacak mısınız yoksa kaybı kabullenecek misiniz?

sorular sorular...
  • lazpalle  (22.12.22 13:38:22 ~ 13:40:21) 
Öncelikle 100K kredinin 110K geri ödemesi gayet cazipmiş. Kendi adıma borsadaki rüzgarın daha devam edeceğini düşünmüyorum.

Düşüş başlayacak. Eğer sizin geliştirdiğiniz strateji anlık al sat ise düşüşte çalışmadığında riskiniz yüksek. O yüzden ben krediyi alırdım oranı iyi ama sadece borsaya bağımlı kalmazdım.

Bir kısmını başka yatırım araçlarında değerlendirip sepetin ortalama karının %10 üzerinde olmasına çabalardım. %10 üzeri her değer size kar demek çünkü.
  • Dr_Stat  (22.12.22 13:43:03) 
borsa daha devam eder ama buradan girilir mi, zor.

al, tut, sat arasında tut aşamasındayız. al değil.
  • gabe h coud  (22.12.22 13:51:52) 
100k yı sağlam hisselere bassan zaten 1 haftaya 110k olur


  • rentts  (22.12.22 16:37:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.