[]

Şirketle maaş pazarlığı yapmak veya yapmamak?

Emlak sektöründe faaliyet gösteren bir şirkette 2021 Nisan ayından beri çalışıyorum. Sosyal bilimler çıkışlı olduğum için teknik işlerden ziyade, kısa bir eğitimle herkesin yapabileceği sorun çözme/sistem yönetme işini yapıyorum. 1 senelik sözleşmeli olarak çalışıyorum.

İlk işe başladığımda maaşım 2.000 birimdi. 2. sene sözleşme yenilenirken maaş artışı talebinde bulundum. 2 aylık bir gözden geçirme sonucunda maaşım 2.200 oldu. 3.sene sözleşmem yenilenirken tekrar maaş artışı talep etmek istiyorum. Çünkü benim yaşımda bu tarz işi yapanlar 2.500 kazanıyor. Daha üstü ise performansa/yeteneklere göre belirleniyor. Ama aşağıdaki konular nedeniyle pazarlık yapa gücüm biraz zayıf. Sizce isteyeyim mi yoksa yerimi sağlamlaştırana kadar biraz daha dişimi sıkayım mı?

1.Konaklama

2.sene sözleşme yenilemeden önce (3 ay kadar önce) taşınmam gerekiyordu. İşe başladığımda diğer çalışanlardan şirketin lojmanı olduğunu duymuştum. Ama kimse bana mülakatta böyle bir şey var, istersen şu kadar para ödeyerek burada kalabilirsin demedi. Ben de taşınmaya karar verdiğimde ilk olarak bu aklıma geldi ve amirime sordum. Eğer burası olmazsa kendim ev tutarım dedim. 3 aylık bir inceleme sonucunda tamam dediler. Normalde 600 birim vereceğim eve şuanda 200 birim ödüyorum. Epey karlı.

2.Vize

Evli değilim. Vizeme emlak şirketi sponsor oluyor. Tekrar başka bir yeden vize bulmak çok zor. En büyük sıkıntı bu. Vizem olsa uber bile yapar daha çok kazanabilirim.

3.İş yükü

Tatillerim zaman zaman iptal oluyor ama iş yükü ağır değil. Yönetici baskısı yok. Remote çalışabiliyorum. Kendime zaman kalıyor. Ben buradan çıkarsam şirket maksimum 3 ay zorlanır. Sonra yerime hemen birini bulur.


Okuyup yorum yaptığınız için çok teşekkür ederim.

 
Yaşadığınız ülkedeki yıllık enflasyon oranı seviyesinde zam isteyebilirsiniz bence.


  • pispinti  (22.12.22 11:31:14) 
senin iş alternatifin var mı? bu ısrarın sonunda "kusura bakma biz bu parayı veremiyoruz" derlerse ve yanına birini getirip iş öğret derlerse b planın ne olacak?

hani yaşam maliyetlerinin artmasıyla alakalı bir mantık kurmuş olsaydın (trdeki enflasyon gibi) makul görülebilirdi ama "benim yaşımda bu işi yapan adam şu kadar alıyor" gibi bir yaklaşımla, özellikle senin durumunda zam istemek bana riskli göründü açıkçası.

istemekte sıkıntı yok ama doğru bir düzleme oturtmanı öneririm. özellikle de sözleşmeli çalışıyorsan.
  • roket adam  (22.12.22 12:22:16 ~ 12:22:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.