[]

iyi ki almışım/ yapmışım dediğiniz şey?

son bir kaç yılda alım gücümüz inanılmaz düştü, her şey pahalılaştı. aldığınız veya yaptığınız hangi şey için kendinizi diğer insanlardan şanslı görüyorsunuz ve iyi ki zamanında.....almışım/yapmışım diyorsunuz?




 
Ev (2020'de kredi faizleri düşürüldüğünde)
LG Oled TV
Roborock robot süpürge

İlk aklıma gelenler oldu.
  • pispinti  (22.12.22 09:25:46) 
geçen sene araba almıştım. geçen hafta onu satıp üst model aldım. şu anki arabamı rüyamda bile göremezdim o ilk arabamı almamış olsaydım.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (22.12.22 09:41:00) 
Evde sürekli kullandığım pahalanan şeyleri sıralıyorum:

-Fissler düdüklü tencere bunun fiyatı sürekli artıyor ben 4000 civarı almıştım en son 11.000 lere çıktı ve bu birkaç ay içinde oldu.
-Robot süpürgeyi 2 sene önce almıştım.
-Dyson yine birkaç ay içinde 2 kat fiyatı artanlardan ben çok daha ucuza almıştım.
- 3-4 sene önce filtre kahve makinesi, öğütücü almıştım hala sorunsuz çalışıyorlar şu an onların da fiyatı çok arttı.
- Araba fiyatları fırlamadan önce arabamı almıştım ama bu pek sayılmaz denebilir çünkü alım satım piyasası değişince yeni araba alım şartı da değişiyor, benim aracı aldığım fiyat 2,5 katına çıktı. Ama aynı şartlarda alım gücü farklı oluyor o zaman daha kolay bir şekilde alabilmiştim ve kullanıyorum. O bakımdan iyi ki almışım.
  • titanic kemancısı  (22.12.22 09:44:52 ~ 09:45:36) 
2020 yilinda turkiye'den siktir olup gitmek. alim gucu anlaminda turkiye ile kiyaslanamayacak bir hayat yasiyorum.

her sey maddiyat degil ama materyal anlaminda su an sahip olduklarimin hayalini bile kuramazdim turkiye'de. ve oldukca iyi de bir isim vardi savunma sanayiinde.
  • antikadimag  (22.12.22 09:45:20) 
birincisi, 2022'de borsada 1-1,5 milyon tl'yi 4 milyon tl üstüne çıkardım.

bir de bu sene başında şirkete verdiğim ültimatom. geriye dönüp baktığımda, nasıl yapmışım böyle bir şey diyorum. bir kaç kez yazdım başka duyurulara, cringe olunsun istemem maalesef oluyor, görüyorum ama yine de yazayım. beni 3 sene sonra genel müdür olacaksın diye aldılar, direktör pozisyonuna. geldim baktım, bir enkaz. beyanname veremiyor şirket. ithalat yapamıyor. üretimi aksıyor. kimse bir şey bilmiyor. neye baksam yanlış. kısa sürede yağlı bir makine gibi işler hale getirdim şirketi, efsane işler yaptık, başardık. detayını başka bir duyuruda yazayım, şimdi anlatmayayım ama gurur duyulacak işler. neyse 3 yıl geçti yerine geçeceğim kişi "ya biraz daha dursan mı" dedi. covid movid derken 1 sene daha bekledim. 2022 başında "3-5 sene daha buradayım, kusura bakma" diyince ciddi ciddi iş baktım. bir başka yerde direktör işi buldum. maaşı da buradan çok iyi. istifa etmek üzere buradaki gm ile görüştüm. "başka şansım yok, benim kariyerim ilerlemeli" dedim. panik atak oldu, 2 hafta işe gelmedi, çok kötüyüm lütfen beni bekle istifa etme dedi. döndüğünde avrupa genel müdürüyle toplantı yaptı benimle. bu arada gitmiş avrupa yönetimiyle görüşmüş. ben de sağlığıyla ilgili endişe ediyorum, saf gibi. naiflikte zirveyim. neyse, "ne istiyorsun kalmak için" dedi. "sizin teklifiniz nedir" dedim. kaldığın her sene 6 maaş prim, dediler. süresiz. normal yıllık prim harici. ama gm olamıyorsun şimdilik, direktör kalacaksın. gm'nin altındaki tüm fonksiyonlar sana bağlı. adı gm değil. ok, peki maaş? maaşı da aldığın teklife getiriyoruz. kabul ettim, yeni sözleşme imzaladık.

2 hafta geçti, rusya savaşı nedeniyle oradaki ofis kapandı. avrupa yönetimi türkiye'ye geldi. benimle tekrar görüşme düzenlediler. üst yönetimde değişiklikler yapmak zorundayız, dediler. bana 3-5 sene daha kalıyorum diyen gm'yi zorla emekli ettiler ve beni gm yaptılar. 6 maaşlık retention bonus da aynen devam.
  • gabe h coud  (22.12.22 10:08:15 ~ 10:32:12) 
altın ve hisse
iphone 13 pro max
dyson v15
airpods pro 2
apple tv 4k
yeni koltuk takımı
  • rentts  (22.12.22 10:08:41 ~ 10:10:25) 
sony tv
ps5
amazon kindle 4
  • unalub  (22.12.22 14:03:12 ~ 14:07:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.