[]

100 m2 bir dairede kaç m3 oksijen bulunur?

Bir arkadaş kombinin 1 metreküp gaz için 3 metreküp oksijen kullandığını söyledi. Eğer kombinin bulunduğu yerde havalandırma yoksa aslında evin oksijenini yok etmiş oluyoruz.

100 m2 bir dairede havalandırma menfezini kapatsak ve 24 saat kombiyi 40 derecede yaksak 12 saat içinde ne olur? Evin yeni havalandırılmış olduğunu varsayalım.

Evde X m3 oksijen vardır. Kombi Y m3 oksijen harcar. X=? Y=?

(Yani söylediğimi yapsam, havalandırmayı kapatıp kombiyi sürekli yaksam, 12 saatte kendimi çok mu oksijensiz bırakmış olurum?)

 
kombi evdeki oksijeni kullanmıyor ki bacası ile dışarıdan temiz hava çekiyor


  • freebird5406_2  (21.12.22 23:20:52) 
evin net metrekaresini kat yüksekliği ile çarparak ev hacmini bulup onun da yaklaşık %21'ini alarak yaklaşık oksijen hacmini çıkarabilirsin. kombi kaç m^3 oksijen tüketir onu hiç bilmiyorum ama hermetik kombiler havayı ev dışından çeker onu biliyorum.


  • zgrydn  (22.12.22 00:52:13) 
Kombiden dışarı camdan ya da duvardan çıkan bir boru var ya hani, hani soğuk havalarda çalışınca borudan çıkan buharı da görürüz.

Hah işte o boru iki yollu aslında, iki tane boru iç içe. Dış çap yaklaşık 10 cm, içinde bir tane de yaklaşık 5 cm boru var.

Borulardan biri yanmış gazı dışarı atıyor, diğeri de temiz havayı içeri çekiyor.

Ev içindeki oksijeni kullanmıyor +1
  • John Bloor  (22.12.22 10:37:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.