[]

dubai mi amerika mi

dil egitimi icin once ingiltere ya da malta dusundum(yetiskin grubu) ancak vize islemleri cok uzun ve red gelmesi cok olasi dediler. amerika vizem var ancak calisma izni yokmus. aslinda calismak da istiyorum hem dilime katkisi, hem kendimi gelistirmem ve deneyim acisindan hem de harcligimi da cikarmak fena olmaz tabi. birkac aydir kuveytteyim, zor bir donemden gececegim ve turkiye ye donmeyi cok istemiyorum.bir hayat kurma acisindan dubai biraz daha mantikli gelmeye basladi. turk firmalar, arap milletinin turklere oncelik vermeleri ve sevmeleri vs acisindan. bilmiyorum kafam karisik...orada yasayan ya da tavsiyesi olan yazarlar yesillendirirse cok sevinirim sozluk. pazartesi gunune kadar karar vermem gerek zira.




 
secenekler biraz karisik. amerika'da ingilizce mi ogreneyim dubai'de calisayim mi diye soruyorsun. yani hic maddi sikintin yoksa git amerika'ya ingilizceni ogren 1 sene falan sonra onune bak. para lazimsa ve is bulabiliyorsan ise tabii ki git ise gir dubai'de. tamamen sartlarina bagli.


  • hot potato  (22.12.22 00:46:55) 
once amerika.
arap ulkelerine bence avrupa birligi ya da kuzey amerika ulkesi pasaportuyla gitmek lazim, 3. dunya ulkesi pasaportuyla gidince ayni sartlari saglayacaklarini sanmiyorum.

  • cooperr  (22.12.22 03:28:47) 
Cooper +1


  • thetruenorthstrongandfree  (22.12.22 04:37:39) 
Yaş 28 altı ise work & travel olabilir.


  • d max  (22.12.22 11:42:40) 
eğer gidebiliyorsan amerikaya git derdim ben de. dubai çok küçük bir yer, çok steril bir hayat yaşarsın, ekmek de aslanın ağzından. abd'de daha fazla fırsat olacaktır kesinlikle.


  • roket adam  (22.12.22 12:12:26) 
cok tesekkurler fikirleriniz icin..calismak da isterim o yuzden dubai mantikli diyorum ama yetersiz ingilizcem calismak icin o da ayri konu. amerika vizeniz varsa sanslisiniz ben olsam amerika ya giderdim diyor danisman kadin. malta dusuncesiyle baslayip sonra ingiltere daha sonra amerika ya kaydim ve simdi dubai dusunuyorum. en son mardin de bulmam kendimi umarim.


  • gunbatimi  (22.12.22 12:21:29) 
dil öğrenmeye gidip dubai'de çalışman zor diye düşünüyorum eğer vizende çalışma izni olmayacaksa.
abd'de belki kaçak göçek de çalışacak yer bulursun ama dubai'de kaçak çalışman (işçi falan olmayacaksan) imkansız gibi bir şey.

eğer maddi imkanın varsa kesinlikle amerikaya git. sonrasını orada düşünürsün. çalışma iznin yoksa bile yolunu bulma ihtimalin daha yüksek. boşver dubai'yi, hem çok pahalı hem küçük bir yer. dubai'ye ancak 3-4 sene beyaz yakalı olarak para vurmaya gidilir.
  • roket adam  (22.12.22 13:13:57 ~ 13:14:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.